بن سلمان، خطرناک‌ترین تروریست جهان

5098020

  سنای آمریکا به تازگی قطعنامه ای را به تصویب گذرانده که براساس آن نه تنها جنگ یمن محکوم شده، بلکه تاکید بر آن شده است که به گونه ای غیرالزام آور، نیروهای ارتش آمریکا مشارکتی در این جنگ نداشته باشند.

جنگ یمن یکی از مصادیق بارز تروریسم دولتی بود. تروریسمی وحشی و آشکار که به طور واضحی نقض حقوق بشر بود و بحران نسل کشی را در این منطقه رقم زد.

حالا مجلس سنای آمریکا حکم به پایان جنایتی داده که ایالات متحده آمریکا شریک اصلی بروز ان بود. به عقیده بسیاری از تحلیلگران، اگر چراغ سبز آمریکا نبود، ریاض و متحدانش از این جسارت برخوردار نبودند که با کشوری چون یمن چنین برخورد کرده و باعث کشته شدن هزاران غیرنظامی شوند.

درباره چرایی قطعنامه سنا که به وضوح در تضاد با سیاست های کاخ سفید در حمایت از بن سلمان، دیکتاتور سعودی بود، گمانه زنی های بسیاری وجود دارد.

برخی بر این باورند که این قطعنامه نشان می دهد تاریخ مصرف سلمان کوچک تمام شده و واشنگتن می خواهد با مهره ای تازه در این کشور بازی کند. مهره ای که مانند بن سلمان چنین دردسرساز نباشد. این گمانه زنی وقتی بیشتر توجهات را به خود جلب می کند که می بینیم قطعنامه پایان مشارکت آمریکا در جنگ یمن همزمان با اعلام نقش ولیعهد سعودی در قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد صادر شده و بنابراین هدف از این این قطعنامه ها، زیرسوال بردن مشروعیت بن سلمان بوده است.

گمانه دیگر درباره قطعنامه سنا این است که عربستان به خوبی متوجه این واقعیت شده که جنگ یمن هیچ آورده ای برایش نداشته و جز آبروریزی، نتیجه ای دربر نداشته است. در همین راستا عربستان از آمریکا خواسته تا نمایشی را ترتیب دهد تا این کشور به گونه ای که نشان از شکست نهایی در این جنگ در خود نداشته باشد، از باتلاق یمن نجات پیدا کند. اینکه ساعاتی پس از صدور قطعنامه سنا، صلح در مناطقی از یمن شکل می گیرد، نشان از آن دارد که ریاض از قبل خود را برای پایان دادن به این جنگ آماده کرده بود.

یک نگاه دیگر به این قطعنامه هم آن است که آمریکا به این نتیجه رسیده است که تداوم دخالت های نظامی در کشورهای خاورمیانه جز هزینه مالی و کاهش محبوبیت آورده ای نداشته و به این ترتیب دولت آمریکا به دنبال راهی است تا به دخالت های مستقیم خود در این منطقه پایان دهد.

اما دلیل صدور این قطعنامه هرچه باشد، از این واقعیت نمی شود گذشت که اگر به راستای سنای امریکا نگران ابعاد انسانی جنگ یمن است، چرا تا به حال درقبال این جنک سکوت کرده بود؟ چرا هربار ایران را به دلیل این جنگ نکوهش می کرد و چرا حالا به دنبال راهی برای دادگاهی شدن عوامل این جنگ نیست؟

جنگ یمن مصداق بارز تروریسم دولتی است و بن سلمان سرکرده یک دولت تروریستی که جهان منتظر است مجازات او را ببیند. اگر مجازاتی برای چنین تروریست خطرناکی پیش بینی نشود، نمی توان به اعتبار این دست قطعنامه ها توجه زیادی کرد.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29