غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(32)

این چنین دفتری و این چنین ریاست جمهوری بلا تردید و منطقاً می باید روابطی با سیاست های خارجی و کودتاها داشته باشد

Bani  Sadr

• سند دیگر

رفیق فیروزان – دانشگاه

ضروریست هر چه زودتر با تمرکز نیرو روی مسائل زیر کار کنید و نتیجه را گزارش دهید .

1. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ، مطالبی که باید روی آنها انگشت گذاشت :

• چگونگی تشکیل این سازمان .

• نقش بنی صدر در تشکیل آن و چرا بنی صدر در اوایل آنها را کمک کرد ؟

• تکامل نظرات آنها (در نتیجه جمع آوری کلیه اسناد مربوط به آنها) .

• قدرت و توانایی سازمانی آنها (منطقه ای ، نهادی ، رشته های کار ، اقشار مردم) .

• روابط آن با حجا و دیگر به اصطلاح نهادهای انقلابی .

• روابط خارجی آنها .

• نقشه آنها برای در هم شکستن دشمنان خود .

• نظر آنها راجع به نیروهای مختلف .

• نظر آنها در رابطه با ارتش .

• نقشه و برنامه ما برای مقابله با خطر آنها .

2. به نظر می رسد از لبنان و به طور کلی خاورمیانه برگشتگان نقش مهمی در اوضاع کنونی کشور ما دارند و معمولاً از زیر کار می کنند . ضروریست در این مورد شخصیت ها معلوم شوند ، مثل فارسی ، چمران ، ابوشریف ، دعایی ، احمد و حسین خمینی ، مدرس ، محمد منتظری و ... اینها کسانی هستند که مصدر امورند . بعضی ها هم هستند که کنار زده شده اند ، در این رابطه باید به تجارب گذشته آنها توجه کرد . کلیه نوشته های آنها را که در اوایل انقلاب گفتند و نوشتند و یا قبلاً نوشته بودند جمع کرد و بررسی نمود .

• علاوه بر این تجارب لبنان را خوب بررسی کنید ، این مسئله فرقه گرایی در آنجا نقش مهمی در وضع کنونی ما می تواند داشته باشد .

• مسئله مسلح شدن گروه ها می تواند متأثر از تجارب این افراد باشد .

رفقایی داریم که به خوبی این تجارب را می دانند ، باید با آنها مصاحبه کرد . مثل رفقا سپهری ، زنگی ، بهیار (جوانی است که در ت ب است و الان با ر. بهرنگ در تهران می بایست کار کند) ، عادل خوزستان ، ر. دماوندی ، علاوه بر این مام جلال بزودی می آید تهران ، از او هم با سؤالات مشخص می توان بسیاری مطلب پرسید ، او کاملاً بر اوضاع مسلط است و شناسایی عمیق دارد .

باید از رفقای خان هم خواست که در رابطه با تجارب لبنان مقالات و نشریاتی را که موجود است جمع کنند و بفرستند ، خود ما هم در داخل دنبال نوشته ها برویم . چنانچه مطالب بالا ناروشن هستند و یا وظایف از محدوده شما خارج ، لطفاً بنویسید تا راه حل پیدا کنیم .

قربانت دیلمی ، 18/10/59

 

بعدالتحریر : شما برای پیشبرد این کار باید خط مشی توده ای به کار برید و رفقا را در این مورد بسیج کنید . باید شیوه هایی را یافت که به طور عادی به رفقا رهنمود داد که اطلاعات جمع کنند و به مرکز بفرستند . مثلاً می شود به نام کمک به رنجبر نامه ای نوشت (داخلی) و گفت می خواهیم جوابی به نامه آخر مجاهدین انقلاب اسلامی بدهیم . هر چه مطلب راجع به آنها دارید یا می دانید برای ما بفرستید یا طور دیگر .

همه این کارها را با پوشش و به سادگی می توان کرد . تا به حال کم دیده ایم شما ابتکار به خرج دهید ، حزب توده در این مورد حتی به طور علنی کار می کند و از طریق روزنامه اش اطلاعات جمع می نماید ، لازم نیست اصلاً به ظاهر اسمی از دانشگاه و غیره بیاورید .

خواهش می کنم روی خط مشی توده ای تأکید بیشتر بگذارید و از اعضا و هواداران به طریق صحیح برای پیشبرد وظایف کمک بگیرید .

 

هنری

1) موضوع : جواب به سؤالات دبیرخانه

1. تعداد اعضاء ، پنج نفر

2. تعداد اعضاء آزمایش ، یک نفر

3. سمپات رسمی ، یازده نفر

4. سمپات غیر رسمی ، 4 نفر

هوادارانی که کمک مالی از آنها دریافت می کنم : با توجه به ویژگی بخش هنری تعداد کسانی که در ارتباط با رفقا هستند و کمک مالی منظم و غیر منظم می کنند حداکثر ده نفر هستند . البته کمک غیر حزب یعنی برای بخش های هنری زیاد است .

این که در فعالیت های عمومی حزب به اسم یا بی نام چقدر نیرو می توان آورد ، سؤال گنگی است اگر منظور فعالیت حزب به اسم حزب باشد فقط همین عده اعضاء و سمپات ها ، اگر فعالیت هایی مثل فعالیت های عمومی مثلاً انجمن باشد تعداد بیشتر است .

مثلاً برای برنامه های عادی می شود روی پایه اعضای ثابت انجمن مثلاً 60 نفر حساب کرد ، برای فعالیت های بزرگ سالانه می شود روی پایه عمومی هنری (حدود 200 نفر هنرمند) با خانواده هایشان حساب کرد ، بستگی به برنامه دارد .

2. این سؤال به بخش ما مربوط نیست ، کلاً می توانم بگویم که پایه طبقاتی رفقای ما اساساً خرده بورژوازی است .

3. کار سازماندهی توده ها نیز از وظایف بخش ما نیست ، لذا جواب نداریم . در رابطه با قسمت دوم سؤال یعنی کار جبهه واحدی در پایه حرکت های کوچکی شد از جمله این که اعضای علاقمند به هنر این جریانات از کارشناس هنری ما استفاده می کنند .

4. در حال حاضر با شخصیت ها و سازمان های زیر ارتباط داریم :

• موسوی گرمارودی مشاور فرهنگی رئیس جمهور

• سلامتیان ، خانم کشاورز ، در کارهای فرهنگی دفتر هماهنگی به نظر می رسد بالاترین مقام علنی باشد .

• دکتر ورجاوند مسئول فرهنگی جبهه ملی .

• دکتر تکمیل همایون ، مسئول فرهنگی حزب ملت ایران .

• دکتر سامی ، مسئول فرهنگی ندارد و با خود دکتر سامی راجع به فرهنگ و هنر مذاکره کرده ایم .

• دکتر استعلامی ، جبهه ملی .

از جریان یک با این افراد که هر یک نمایندگی یک جریان و سازمان سیاسی است ارتباط نزدیکی داریم.

در رابطه با شخصیت ها فعالیت زیاد شده ، من چند نمونه معروف را مثال می زنم ، ولی سعی می کنم لیست دقیق را که حدود 150 نفر می شود یکشنبه بنویسم . از هنرمندان معروف با افراد زیر تماس داریم و اکثر آنها در جلسات فرهنگی انجمن یکی دو بار شرکت کرده یا سخنرانی گذاشته اند :

1. مسعود کیمیایی ، فیلم ساز و دار و دسته اش .

2. الوند .

3. حمید سمندریان ، تئاتر

4. خورشیدی ، تئاتر

5. کشاورز ، تئاتر

6. علی رفیعی ، تئاتر (فعلاً رفته فرانسه)

7. دکتر ساعدی از کانون نویسندگان

8. کسیلا شاعر مسئول کانون نویسندگان

9. گلزاری معروف جبهه ملی (در انجمن کلاس درس گذاشته)

10. استاد خمسه پور ، موسیقی

11. درفشه استاد تجسمی است در زمینه صنعت فرش طرح بسیار جامعی دارد !

12. آذرنیا خواننده ، اپرای کوروش دوره طاغوت را اجرا کرده ، خواننده تالار رودکی است .

13. دکتر ورجاوند در مجله " هنر و مردم " مقاله می نوشتند قول همکاری با بوستان را داده اند .

14. دکتر تکمیل همایون

و این لیست حدود 150 نفر است که بعداً می دهم .

یک نکته مهم : آخرین ارتباط ما با جلسه فرهنگی جبهه ملی بود که در منزل دکتر ورجاوند با شرکت 14 نفر از استادان هنرمند گویا هر هفته به طور خصوصی تشکیل می شود . هفته گذشته یکی از رفقا به نمایندگی انجمن در آنجا شرکت کرده (به دعوت ورجاوند) و زمینه همکاری زیاد به خصوص در زمینه بوستان موجود است ، این گروه در حال تهیه جُنگ است . گویا یکسال است رویش کار می کنند و این جلسه فرهنگی هنری تنها تولیدش همین است (سبک کار جبهه ملی! )

این هفته قرار است دکتر استعلامی به نمایندگی از این جلسه در جلسه فرهنگی انجمن شرکت کند تا ازدواج صورت گیرد ! یک کلام و خلاصه بگویم کار جبهه واحدی در سطح بالا بسیار با موفقیت پیش می رود ، اگر ریز گزارشات را بخواهید اطلاع دهید ، رد کنم .

5. همکاری با ستاد مشترک ارتش به خصوص بخش ایدئولوژیک سیاسی سفر 9 نفر به جبهه به مدت 15 روز و اجرای برنامه های هنری . (قبلاً گزارش شده)

 

ج) جاسوسی و روابط خارجی دفتر :

این چنین دفتری و این چنین ریاست جمهوری بلا تردید و منطقاً می باید روابطی با سیاست های خارجی و کودتاها داشته باشد و از این که چگونه " بابک بنی صدر " و عمه محترم ایشان محبوبه یا معصومه بنی صدر بیوه تیمسار معدوم شفقت از هواپیما ربایی قبلاً آگاهی داشت و عوامل هواپیما ربا را نیز به این کار ترغیب و تشویق نمود ، می گذریم و به چند مورد دیگر از روابط اعضای دفتر با کودتاگران و عوامل خارجی می پردازیم :

سند غیر قابل افشا از سپاه پاسداران :

الف) آقای مهندس اسفندیار درویش مشاور صنعتی ریاست جمهوری به همراه افرادی که از دیدگاه ما کاملاً مشخص می باشند ، در کودتای نافرجام نوژه نقش فعال داشته با منوچهر قربانی فر سرشاخه مالی کودتاچیان همکاری نزدیک دارد و قبل و بعد از کودتا میلیون ها تومان پول رد و بدل کرده است .

نامبرده به اتفاق 20 نفر قابل دستگیری و 18 نفر مظنون درجه یک در جریانات ضد انقلابی جدید نیز نقش فعال داشته و از دو کانال کاملاً متفاوت یکی در طیف جمهوری خواه و دیگری در طیف سلطنت طلب با ایشان تماس برقرار شد که ایشان نیز نسبت به هر دو جریان اظهار تمایل نموده است ، بنابراین نامبرده دارای خط سیاسی خاصی نیست .

وی جلسات مشترکی به اتفاق چند نفر دیگر در شمال در ویلای منوچهر قربانی فر برگزار می کند و فعالیت های گسترده ای را در آن منطقه دنبال می کند .

 

ب) دکتر حسن بنی صدر در زمینه های تسلیحاتی نیز با استفاده از عوامل خود در خارج از کشور ، مقادیری جنگ افزار تهیه کرده و توسط نفوذی که این باند در رده های تصمیم گیری دارند با طرح های خارجی قرارداد بسته شده (فروش تسلیحات در بازارهای آزاد بین المللی فقط تحت کنترل مافیا است و چنین عوامل فقط حق معامله دارند و در این میان مقادیر متنابهی پورسانتاژ نصیب عوامل داخلی و خارجی شده ) است .

ج) یکی از مأمورین دفتر در تحقیقات خود می گوید : ورشوکار از اعضای حزب ملت ایران در اروپا به خصوص در آلمان می باشد . او بعد از انقلاب به ایران آمد ، در دفتر حزب کار می کند ، چندان اعتقادات اسلامی ندارد ، ناسیونالیست می باشد .

چند ماه قبل قصد رفتن به خارج را داشت ، به توصیه مسعودی کار گذرنامه اش درست شد و به توصیه مسعودی به او ارز دادند . حدود یک ماه است به ایران آمده ، وقتی آمده بود به مسعودی گفت روناس سلام می رساند . مسعودی گفت : چند شب قبل تلفن زد ، ولی روناس کیست ؟ !

اسناد و مدارک کشف شده حکایت دارد که روناس و مسعودی محور ارتباط بنی صدر و دفتر وی با بختیار و گروه به اصطلاح اپوزیسیون بودند . احمد روناس از اعضای کنفدراسیون است . بعد از انقلاب به ایران رفت و آمد داشت . در تظاهرات زنان به رهبری متین دفتری نقش حساسی به عهده گرفته بود .

از طرفداران و نزدیکان بختیار است ، اکنون در فرانسه نزد او زندگی می کند و مرتب در اروپا و آمریکا در تردد است و هر وقت در ایران است در منزل مسعودی سکونت می کند و مرتب با مسعودی تماس تلفنی داشت .

یکی دیگر از دست اندر کاران دفتر می گوید روناس از دوستان و رابط بین بختیار و مسعودی است ، بعد از انقلاب در ماجرای اعتصابات و تظاهرات زنان به تحریک جبهه دمکراتیک از کارگردانان اصلی این ماجرا بود و اکنون در پاریس در خدمت بختیار است .

دفتر بنی صدر تا آنجا در روابط خارجی خود پیشرفت کرد که دو نفر از اعضای خود به نام سعید سنجابی و منصور فرهنگ در همان زمانی که فضای ایران پر از " مرگ بر آمریکا " بود و آمریکا هر روز بلائی بر سر ایران فرو می ریخت به آمریکا فرستاد تا مقدمات ملاقات بنی صدر و ریگان را فراهم نمایند .

در مورد مسافرت سعید سنجابی و منصور فرهنگ ، روزنامه های خارجی با تیترهای درشت موضوع را بر ملا کردند و کار به مجلس و استیضاح بنی صدر کشید و بنی صدر در حین سخنانش در 14 اسفند به مسافرت سعید سنجابی و منصور فرهنگ که روزنامه های خارجی نوشته بودند برای ترتیب دادن ملاقات بین بنی صدر و ریگان در 19 اسفند ماه به آمریکا مسافرت کرده اند و در مجلس تعدادی از نمایندگان خواستار تکذیب آن از طرف رئیس جمهور در صورت عدم صحت آن شده بودند ، اشاره کرد و آن دو تن را به جایگاه فرا خواند و این کار را تکذیب کرد .

ولی آنچه مسلم است این که در بهمن ماه این دو نفر با پاسپورت خارجی و ارز دولتی و وضع سیاسی از کشور خارج شدند . دفتر روابط عمومی نخست وزیر موضوع را چنین بیان نمود :

بند 13 – در مورد منصور فرهنگ و سعید سنجابی مطلب به شرح زیر می باشد :

خروج آقای منصور فرهنگ از پشت صحنه و نمایش ایشان در جلوی جمعیت ، آیا باید باعث این شود که نپرسیم ایشان در ماه بهمن تا قبل از 14 اسفند با گذرنامه سیاسی که دارنده اش بازرسی هم نمی شود به خارج مسافرت کرده است یا خیر ؟ اگر مسافرت کرده چقدر ارز با خود برده است ؟ به کدام کشور رفته است و با چه کسانی ملاقات کرده است ؟

صحیح است که آقای منصور فرهنگ و سعید سنجابی در روز 14 اسفند در پشت پرده جایگاه بودند ، اما در روزهای بین اول بهمن تا 14 اسفند ماه در کجا بوده اند ؟ و اصولاً سؤالی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این زمینه داشته اند چه علتی وجود دارد که در دانشگاه پاسخ داده می شود . چرا این سؤال به نمایندگان مردم پاسخ داده نشد تا آنها نیز مسائل خود را مطرح کنند ؟

یکی از اعضای دفتر چنین توضیح می دهد : " در مورد مسافرت این دو نفر ، فتح الله بنی صدر اعتراض می کند ، چرا موضوع درز پیدا کرده و از طرف دفتر نیز هیچگونه تکذیب و توضیحی در این مورد معمول نشده است ."

 

غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(۳۱)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان