ضرورت سیاست تهاجمی تهران در قبال کشورهای حامی تروریسم

Terumpmacron

دونالد ترامپ رئیس جمهور تندروی ایالات متحده آمریکا از زمانی که به قدرت رسیده، تلاش خود برای معرفی ایران به عنوان یک حامی تروریسم را افزایش داده است.

البته ترامپ در طرح ادعاهای اتهامی خود علیه تهران تنها نیست. بسیاری از کشورهای اروپایی نیز در این رابطه موضعی مشابه رئیس جمهور ایالات متحده داشته و دست کم وقتی با مقامات عربی منطقه و یا سران رژیم صهیونیستی دیدار می‌کنند، بر این دروغ که ایران از تروریست‌ها حمایت می‌کند، پای می‌فشارند.

طبیعی است که ایران در قبال این جریان‌سازی سیاسی‌رسانه‌ای، مقاومت کرده و با رد ادعاهای مطرح شده، می‌کوشد تا تصویری متفاوت از خود به جهان ارائه دهد. اصرار بر اصلاح تعریف جهانی از تروریسم و کوشش برای ایجاد تفکیک میان تروریست‌ها و گروه‌های آزادیبخش، ازجمله راهبردهای ایران برای ایستادگی در برابر خط خبری رسانه‌های غربی است.

با این همه به نظر می‌رسد از دهه هفتاد شمسی تاکنون که غربی‌ها اصرار داشته اند ایران را مدافع تروریسم معرفی کنند، ایستادگی تبلیغاتی ایران در برابر موج خبرسازی‌های رسانه‌ها و مقامات غربی چندان کافی نبوده و همچنان ادعاها علیه کشورمان ادامه دارد. ادعاهایی که تاثیری منفی بر روند جذب سرمایه گذاری‌های خارجی و جذب توریست گذاشته است.

حجم پایین سرمایه گذاری خارجی در ایران حتی پس از امضای توافق هسته ای با کشورهای موسوم به 1+5 نشان می‌دهد که این تنها تحریم‌ها نیست که مانع از تبادلات تجاری با ایران است، بلکه بیشتر، فضاسازی‌های ذهنی و جنگ روانی علیه تهران است که باعث شده سرمایه گذاران ریسک سرمایه گذاری در ایران را بالا دیده و از خیر ورود به بازار هشتادمیلیونی کشورمان بگذرند.

در چنین شرایطی، ایران برای مقابله با موج اتهامات تروریستی سه راهکار پیش روی خود دارد. یکی تداوم وضع موجود و استفاده از دیپلماسی عمومی برای تغییر نگاه جهانی است که اقدامی لازم، اما ناکافی به نظر می‌رسد. دومی، تن دادن به مذاکره به ویژه بر سر مسائل منطقه ای و تعریف گروه‌های تروریستی است که با توجه به تجربه برجام، مذاکره با آمریکا به قول رئیس جمهور کشورمان، نوعی «دیوانگی» است. سومین راهکار اما که از سایر راهکارها می‌تواند موثرتر باشد، شکایت از کشورهای حامی تروریسم است.

ایران باید از لاک تدافعی خارج شده و با استناد به حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا و فرانسه از منافقین، از این دولتها رسما شکایت کرده و توپ حمایت از تروریسم را در زمین آنها بیندازد. تهران مدارک و اسناد محکه پسند بسیاری در اختیار دارد که نشان می‌دهد گروه منافقین دست به اقدامات تروریستی زیادی زده و حتی در راستای این اقدامات خود همسو با رژیم بعث عراق عمل کرده است. این اسناد می‌تواند دست مایه خوبی برای ایجاد یک خط خبری موازی باشد که هدفش، تغییر نگاه افکارعمومی جهان به مقوله تروریسم است.

درست در شرایطی که واشنگتن و متحدانش، ایران و سپاه پاسداران را متهم به حمایت از حزب الله لبنان و در نتیجه تروریسم می‌کنند(!) ایران هم می‌تواند رسما با شکایت از میزبانان منافقین، آنها را در موضع دفاع از خود قرار داده و به موج تبلیغاتی به راه افتاده پاسخ دهد.

طبیعی است تا زمانی که ایران در موضوع حمایت از تروریسم به سیاست‌های کلامی و تبلیغی بسنده کند، نخواهد توانست تاثیر زیادی بر راهبرد تبلیغات منفی علیه کشورمان بگذارد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31