شهید علی جعفری

27

نام پدر:  اسمعیل

محل تولد: گرگان

محل شهادت: بوکان

تاریخ تولد: 1339

تاریخ شهادت: 5/9/1360

شهید علی جعفری در بهمن ماه 1338 در شهر گرگان متولد شد. خانواده اش پس از مدتی به روستای  طاش سفلی از توابع شهرستان شاهرود عزیمت کرد. بعد از استقرار در روستا پدرش به کشاورزی مشغول شد. علی با رسیدن به سن6 سالگی به مدرسه رفت. با وجود علاقه زیاد به ادامه تحصیل تا کلاس چهارم ابتدایی درس خواند و چون روستا فاقد مقاطع بالاتر بود از ادامه تحصیل بازماند تا اینکه پدرش برای گذراندن امور زندگی به منطقه چهل دختر رفت و در کشتارگاه آنجا مشغول به کار شد. به این ترتیب علی کلاس پنجم ابتدایی را با موفقیت به پایان رساند. او اندکی بعد برای ادامه تحصیل به گرگان آمد و در منزل مادربزرگش ساکن شد. وی در یک کارگاه مکانیکی شروع به کار کرد و شبها به تحصیل پرداخت. علی یکسال به همین شکل سپری کرد؛ اما بخاطر کم سن و سال بودنش خسته می‌شد و درس را رها کرد.

آغاز نهضت آزادی بخش امام خمینی(ره) با دوران نوجوانی شهید جعفری مصادف بود. او در تمام تظاهرات ها شرکت داشت و سعی می‌کرد گامی برای نزدیک کردن پیروزی انقلاب بردارد.

شهید جعفری یکسال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در تاریخ 15دی1358 به خدمت سربازی رفت. او دوره آموزشی را در شاهرود گذراند و چون سابقه کارهای فنی داشت در موتورخانه برق پادگان خدمت کرد. با شروع جنگ تحمیلی عراق به ایران داوطلبانه عازم جبهه شد و مدتی در پادگان مراغه فعالیت کرد. پس از آن به بوکان اعزام شد.

آخرین مرتبه که به مرخصی آمده بود مدام در فکر جبهه بود. به محض اینکه خوابش می‌برد از خواب می‌پرید و  می‌گفت: «چرا مرا بیدار نکردید؟ تمام دوستانم رفتند!» زمانی که به جبهه برمی‌گشت به مادرش گفت: «اصلا برای من ناراحت نشوید گرچه من سعادت ندارم شهید شوم ولی اگر شهید شدم اصلا گریه و ناراحتی نکنید.»

او در روز 5آذر1360 در بوکان و به دست منافقین و ضدانقلابیون به درجه رفیع شهادت نائل گشت و به این ترتیب دفتر زندگی شهید علی جعفری در سن 22 سالگی بسته شد.


مطالب پربازدید سایت

تاریخ‌نگار گلستانی تشریح کرد:

سایه شوم تروریسم بر شهر گرگان در تابستان ۱۳۶۰

یادداشت مرکز مطالعات اوراسیا و مدیترانه در ایتالیا، ترجمه بنیاد هابیلیان

تظاهرات در نیویورک یا عملیات سالانه؟ روایت پنهان پشت تابلوهای رنگارنگ

دکتر سیدمحسن اصغری نکاح*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

ترور کودکان، ترور آینده است

در عملیات پاک‌سازی یک خانه تیمی در سراوان

شهادت 3 پاسدار در درگیری با اعضای جیش العدل

دکتر رضا جهانفر*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

شبه‌علم در میدان جنگ شناختی

جدیدترین مطالب

در عملیات پاک‌سازی یک خانه تیمی در سراوان

شهادت 3 پاسدار در درگیری با اعضای جیش العدل

دکتر رضا جهانفر*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

شبه‌علم در میدان جنگ شناختی

یادداشت مرکز مطالعات اوراسیا و مدیترانه در ایتالیا، ترجمه بنیاد هابیلیان

تظاهرات در نیویورک یا عملیات سالانه؟ روایت پنهان پشت تابلوهای رنگارنگ

تاریخ‌نگار گلستانی تشریح کرد:

سایه شوم تروریسم بر شهر گرگان در تابستان ۱۳۶۰

دکتر سیدمحسن اصغری نکاح*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

ترور کودکان، ترور آینده است

سالروز عملیات آزادسازی ارتفاعات «جاسوسان» در شهرستان سردشت

حماسه شهید «جعفرخانی» و ۱۲ تن از یارانش که منجر به هزیمت پژاک شد

دکتر محمدرضا حسنی*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

هویت‌یابی دیجیتال و آسیب‌پذیری در برابر خشونت و تروریسم

زهرا مصباح*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

نقش باور در تحمل رنج بازماندگان ترور

همزمان با روز ملی مبارزه با تروریسم؛

گزارش سال تروریسم در ایران ۱۴۰۴ در دسترس قرار گرفت

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان