روایت ۳۲ ماه شکنجه روحی و روانی یک شهروند ایرانی در سوئد

Hamid Noori Human Rights 3

همسر و دختر حمید نوری شکنجه های روحی و روانی او را روایت کردند‌.

به گزارش هابیلیان؛ عطیه نوری، دختر حمید نوری در نشست خبری واکاوی حقوق بشری پرونده حمید نوری، گفت: پدرم ۳۲ ماه است که در زندان و تحت شکنجه‌های روحی و روانی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه پدرم وابسته به خانواده‌ و نوه‌های خود هستند، گفت: پس از ۲۵ ماه در اولین ملاقات با پدرم اجازه حضور نوه ها را ندادند و تنها من، مادر و برادرم حدود ۳۰ دقیقه ای با پدرم ملاقات داشتیم که در این ملاقات نیز پلیس حضور داشت. 

عطیه نوری گفت: زمانیکه امکان ملاقات نوه ها با پدرم فراهم نشد، تصمیم گرفتیم پشت در دادگاه نوه‌ها پدربزرگ خود را ببینند، در این زمان گروهک تروریستی منافقین به بچه ها هم فحش دادند و توهین کردند که فشار روانی زیادی را برای بچه ها ایجاد کرد.

وی افزود: گروهک منافقین با هدف ایجاد جو منفی برای ما و پدر به محل برگزاری دادگاه می آمدند که پدرم نتواند از خود و کشورمان دفاع کند. آن ها به صورت برنامه ریزی شده با سه اتوبوس در محل برگزاری دادگاه حاضر می‌شدند و در زمان مشخص به آن ها غذا و خوراکی نیز داده می‌شد. 

عطیه نوری گفت: افرادی که در حاشیه دادگاه به ما فحش می دادند دارای لیدر بودند و تمامی اقدامات آن ها برنامه ریزی شده بود. این اقدامات با انگیزه عصبانی کردن ما صورت می گرفت که از واکنش‌های ما سواستفاده کنند. صدای این افراد در دادگاه هم شنیده می شد که فشار روحی بیشتری به پدرم وارد می‌کرد. 

دختر حمید نوری در پاسخ به اینکه آیا در زمان برگزاری دادگاه حامی‌ای برای شما حضور داشت، اظهار کرد: حتی یک مترجم منصف نیز مورد هجمه قرار گرفت، در نهایت انصراف داد. 

در ادامه این نشست خبر همسر حمید نوری اظهار کرد: اکنون جنگ رسانه است و متاسفانه هنوز برخی در کشور خودمان نیز از موضوع نقض حقوق بشر همسرم در سوئد اطلاع ندارند. 

وی افزود: چه حقوق بشری است که حدود هشت ماه پس از دستگیری از همسرم اطلاعی نداشتیم! مادر همسرم حدود ۸۰ سال دارند که تا چندین ماه موضوع دستگیری همسرم را به ایشان اطلاع ندادیم و در اولین تماسی همسرم پرسیدند که مادرم زنده اند؟

همسر حمید نوری گفت: اولین تماس ما بدین شکل بود در یک روز تعطیل من تنها به سفارت سوئد رفتم و حدود ۱۵ دقیقه تحت نظارت شدید صحبت کردیم‌. 

وی ادامه داد: ما با وعده ملاقات و امیدوار به سوئد رفتیم که پس از یک هفته اعلام کردند که شما باید بازجویی شوید، و پس از آن شاید امکان ملاقات ایجاد شود‌‌ که ما قبول نکردیم و امکان ملاقات فراهم نشد.

همسر حمید نوری با بیان اینکه پس از ۲۵ ماه توانستیم ملاقات داشته باشیم، گفت: در زمان برگزاری دادگاه، منافقین در حاشیه دادگاه به ما توهین و تهدید می‌کردند، تنها کاری که از دست ما بر می آمد این بود که با حضور در دادگاه به همسرم روحیه بدهیم. 

وی گفت: منافقین به ریشه های خود پشت کردند و شرایط بدی دارند. آن ها با جمهوری اسلامی ایران و تک تک مردم ایران دشمن هستند و ما شاهد ترورهای آن ها در دهه ۶۰ بودیم.

همسر حمید نوری بیان کرد: دفاع از جمهوری اسلامی ایران و روشنگری این موضوع رسالتی است که خداوند برعهده همسرم است، از همه میخواهم که برای همسرم دعا کنند. 

در ادامه این نشست «نصرالله ابراهیمی»، کارشناس حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری، گفت: در دنیای حقوق بین الملل بسیاری از اهداف و اصول در خصوص ایرانی‎هایی که گرفتار می‌شوند در دالان محاکم قضایی کشورها اجرا نمی‎شوند.

«ابراهیمی»، همچنین تاکید کرد: منافقین که خود آلوده به اقدامات تروریستی و ترورهای کورکورانه است، نمی‌تواند امروز مدافع حقوق بشر باشد.

وی در ادامه ضمن انتقاد از دادگاه سوئد، گفت: متهم باید در رسیدگی مشارکت و اجازه ارتباط با خانواده و حمایت دیپلماسی و ارائه ادله داشته باشد؛ نمی‌توان فرد را در سلول انفرادی نگه داشت و برای وی رای صادر کرد و گفت که عدالت محقق شده است؛ نمی‌دانم چرا بیست ماه برای این پرونده تصمیمی گرفته نشد.

این کارشناس حقوقی ادامه داد: نظام قضایی سوئد در این پرونده ناتوانی خود را در اجرای عدالت نشان داد؛ این سیستم صلاحیت برگزاری استیناف را ندارد.

وی همچنین اظهار داشت: رویکرد دادگاه سوئد یک چیز را مشخص می کند؛ داشتن انگیزه سیاسی و غیر قضایی آن هم توسط تاریخ سازان تروریست ملی و بین المللی یعنی منافقین.

در بخش دیگری از نشست «واکاوی ابعاد حقوق بشری پرونده حمید نوری»، «سمانه خیاطیان»، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس حقوقی، گفت: به سیستم قضایی سوئد توصیه می‌کنم بیش از این ابرو و شان قانونی و عدالت خود را زیر سوال نبرید.

وی خطاب به دادگاه سوئد، گفت: برای حمایت از یک گروهک سفاک که متهم و ‌ مجرم است؛ ابتدا مجرم را به ظن خود دستگیر می‌کنید و بعد فراخوان می‌دهید چه کسی شکایت دارد؟

«خیاطیان»، بیان کرد: در قوانین داخلی سوئد در خصوص حقوق زندانیان قوانینی وجود دارد اما چرا این قوانین را نقض کردند و به قوانین خود احترام نگذاشتند؟

این وکیل پایه یک دادگستری، افزود: حقیقتا برای نظام حقوقی کشوری که خود را به حفظ حقوق بشر و غرب مشهور می‌داند، تاسف می‌خورم.

وی اضافه کرد: دادگاه سوئد، حمید نوری را بدون شاهدانی که حتی او را دیده باشند، دستگیر کرده است.

 حمید نوری در تاریخ 9 نوامبر 2019 با تبانی نظام قضائی سوئد و گروهک تروریستی منافقین دستگیر شد. دو نفر از اعضای این گروهک آبان‌ماه 98 از طریق یک دفتر حقوقی در انگلیس گزارشی حاوی ادعاها و اتهامات واهی علیه نوری به مقام‌های سوئدی ارائه می‌کنند و همزمان به بهانه حل و فصل اختلافات خانوادگی دخترخوانده نوری، وی را به سوئد می‌کشانند.

در ده‌ها جلسه دادگاه که علیه حمید نوری برگزار شد غیر از شهادت اعضای گروه تروریستی منافقین هیچ مستندات قابل توجهی علیه ایشان مطرح نشده است. وکلای نوری دی‌ماه سال جاری گفته بودند در جلسات قبلی دادگاه چندین نوبت مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی سوئد قرار گرفته است. 

حمید نوری اما یک کارمند ساده قوه قضائیه بوده که از سال 70 خود را بازنشسته کرده و 30 سال است که شغل آزاد دارد.  حمید نوری در فرصت کوتاهی که دادگاه برای دفاع از خود به او داده، علاوه بر افشاگری در خصوص سوابق جنایتکارانه منافقین در ایران، نسبت به چگونگی ربوده شدن، روند دادرسی و نوع برخوردها در زندان انفرادی سوئد نیز اعتراضات صریحی انجام داده که حقیقت حقوق بشر غربی و نوع برخورد سیاسی آنها با این موضوع انسانی را به خوبی هویدا می‌کند.

منبع:خبرگزاری فارس


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31