روایت ترور نماینده مردم مشهد به جرم مخالفت با بنی‌صدر

N00002321bبا پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز توطئه‏های داخلی برای حذف شخصیت‌‏های مؤثر از عرصه فعالیت کشور، گروهک‏های ضدانقلاب درصدد بودند تا در هر فرصت، این شخصیت‏ها را از میان بردارند. سال 1360 از جمله سال‌هایی است که شخصیت‌های بزرگی در آن ترور شده و بسیاری از آنها به شهادت رسیدند. در یکی از این ترورها، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، مورد حمله تروریستی منافقین قرار گرفت.

 ساعت 8 صبح 20دی1360 آیت‌الله محمد خامنه‌ای همراه با دو محافظش از خیابان سهروردی عازم مجلس شورای اسلامی بود که در تقاطع خیابان استاد مطهری مورد حمله منافقین مسلح قرار گرفت. منافقین که در خرابه‌ای واقع در خیابان سهروردی در کمین نشسته بودند با رسیدن اتومبیل حامل او با مسلسل یوزی به سوی سرنشینان اتومبیل شلیک کرده و در اثر این تیراندازی دو محافظ ایشان به شهادت رسیدند. پس از شهادت آن‌ها آیت‌الله محمد خامنه‌ای از خودرو پیاده و با منافقین درگیر شده و با اسلحه کمری به سوی اتومبیل منافقین تیراندازی کرد. در این لحظه بر اثر اصابت گلوله منافقین از ناحیه کتف مجروح شد و منافقین نیز متواری شدند. متعاقب مجروحیت آیت‌الله محمد خامنه‌ای مردم منطقه او را به بیمارستان انتقال دادند. در منطقه درگیری یک بمب بسیار قوی که توسط منافقین کار گذاشته شده بود نیز توسط پاسداران انقلاب اسلامی کشف و خنثی شد.

آیت‌الله سید‌محمد خامنه‌ای در ۳دی۱۳۱۴ در خانواده‌ای روحانی و اهل علم در مشهد به دنیا آمد. نسب خانواده او با کمتر از سی واسطه به امام سجاد علیه‌السلام و امام حسین علیه‌السلام می‌رسد. آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای تحصیلات خود را در زادگاهش آغاز کرد. مدتی در مکتب‌خانه درس خواند و سپس به مدرسه غیردولتی و عربی رفت و همزمان با تحصیل در آن مدرسه، فراگیری علوم دینی را نزد پدر فرا گرفت و در کنار آن به یادگیری تجوید و مفاهیم قرآن پرداخت. از آن جایی که پدرش علاقه داشت وی به کسوت روحانیت درآید در 12سالگی لباس طلبگی پوشید و از آن به بعد کسب و فراگیری علوم دینی را در مدرسه نواب در حوزه علمیه مشهد ادامه داد. هم‌زمان با آن، دوره دبیرستان را در همان سال‌ها به صورت متفرقه طی کرد و دیپلم گرفت. او به فراگیری زبان‌های فرانسه و انگلیسی پرداخت. آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای دوره خدمت سربازی خود را در سپاه دانش گذراند و پس از آن نیز به تدریس در دبیرستان‌های تهران مشغول شد.

ایشان فعالیت‌های سیاسی خود را حدودا از سال‌ ۱۳۳۰ آغاز کرد و در جریان ملی شدن صنعت نفت موافق ملی شدن این صنعت صنعت بود. او در سال ۱۳۳۴ به پیشنهاد برخی از علما و فضلای قم عازم این شهر شد و در مدرسه حجتیه و حوزه علمیه آن شهر به تکمیل تحصیلات دینی و حوزوی پرداخت. وی در  سال ۱۳۴۳ در رشته حقوق قضایی دانشکده حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد و در سال ۱۳۴۷ لیسانس خود را اخذ کرد.آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای در اوج مبارزات مردمی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری عهده‌دار وکالت زندانیان سیاسی به ویژه دانشجویان مبارز بود.با شروع مبارزات امام خمینی(ره)، با ایشان همراه شد و گاهی نیز به نمایندگی از سوی امام پیام‌ها و نامه‌های ایشان را به مراجع مشهد می‌رساند، همچنین در قم با تشکیل گروه‌های مخفی مبارز در نشر و توزیع گسترده نوارهای سخنرانی و اعلامیه‌های امام در قم و تهران و مشهد کوشا بود که بخاطر آن تحت تعقیب ساواک قرار گرفت.

او از اعضای شورای تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به فرمان امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۷ بود و در نگارش پیش‌نویس قانون اساسی نقش داشت. آیت‌الله محمد خامنه‌ای در انتخابات اولین دوره مجلس خبرگان قانون اساسی از سوی مردم مشهد به مجلس خبرگان راه یافت و در مجلس مزبور از طراحان اصول قانون اساسی بود و بر سر اصل مهم ولایت فقیه تأکید داشت. همچنین در نخستین دورة مجلس شورای اسلامی از سوی مردم مشهد به مجلس راه یافت و به عنوان رئیس کمیسیون قضایی فعالیت کرد. او درعرصة مجلس نخستین کسی بود که به طور جدی به طرز کار بنی‌صدر ولیبرال‌ها و برخورد آن‌ها با مجلس اعتراض کرد و موضع قاطعانه گرفت. او در جلسه بررسی عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور، ابوالحسن بنی‌صدر، در مخالفت با رئیس جمهور و گروه‌های مدافع او سخن گفت. او در دوره دوم مجلس شورای اسلامی هم بار دیگر از سوی مردم مشهد به نمایندگی برگزیده شد.

آیت‌الله سید‌محمد خامنه‌ای پس از پایان دور دوم مجلس شورای اسلامی به تحقیق و پژوهش در امور فرهنگی، به‌ویژه فلسفه و حکمت اسلامی پرداخت و در سال ۱۳۷۸ با تأسیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا فعالیت‌های علمی خود را در آن بنیاد متمرکز ساخت. او علاوه بر فعالیت‌های علمی و پژوهشی، در دانشگاه‌های مختلفی مانند دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه روابط بین‌الملل(وزارت امور خارجه)، دانشگاه الزهرا و دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌ها و علوم مختلف به کار تدریس نیز اهتمام ورزیده است.

در ادامه به معرفی شهید رضا شکرآبی، یکی از محافظان آیت‌الله سید‌محمد خامنه‌ای، می‌پردازیم:

شهید رضا شکرآبی در 9آبان1339  در خانواده‌ای مذهبی در تهران متولد شد. او فرزند اول خانواده بود. رضا تحصیلات خود را تا مقطع راهنمایی ادامه داد. با اینکه از نظر مالی در رفاه کامل به سر می‌برد؛ اما وارد بازار کار و فروش لوازم اتومبیل شد. پس از آنکه به سن سربازی رسید برای انجام خدمت سربازی وارد سپاه شد. دوره آموزشی را در پادگان امام حسین(ع) تهران سپری کرد و سپس به منطقه بازی‌دراز اعزام شد و مدتی بعد دوباره به تهران بازگشت.

بعد از سربازی وارد بخش محافظین انصارالمهدی(عج) سپاه شد. در مدت همکاری با سپاه چندین بار از طرف منافقین مورد سوءقصد و تهدید قرار گرفت؛ اما مصمم به کار خود ادامه داد .

سرانجام رضا شکرآبی در 20دی1360 زمانی که برای بردن آیت‌الله سید‌محمد خامنه‌ای به مجلس اقدام کرده بود، توسط گروهک تروریستی منافقین در خیابان سهروردی به شهادت رسید.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31