راه احمدی‌روشن‌ها با سرعت و قدرت ادامه دارد

Index123456

بیستم فروردین در تقویم کشورمان به نام روز ملی فناوری هسته‌ای نامگذاری شده است روزی که  تداعی کننده  خودباوری و اقتدار جوانان این مرز و بوم در عرصه علم و فناوری است.

 

امروز بیستم فروردین در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز ملی فناوری هسته‌ای نامگذاری شده است روزی که  تداعی کننده خودباوری، استقلال علمی و نهضت نرم افزاری دانشمندان مومن و انقلابی وعزت و اقتدار جوانان این مرز و بوم در عرصه علم و فناوری است.

 

دانشمندان جوانی همچون شهید مصطفی احمدی روشن در ایران اسلامی با وجود تحریم‌های همه جانبه و کارشکنی‌های گسترده‌ی کشور‌های غربی و اروپایی و در رأس آن‌ها آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی توانستند با تلاش‌های بی وقفه و اتکا به خداوند متعال سنگر‌های علم را بشکافند و با دست یابی بر چرخه‌ی کامل سوخت هسته‌ای موجب شگفتی جهانیان و کشور‌های صاحب انرژی هسته‌ای شوند.

 

رشد علمی که با همت و عزم جوانانی انقلابی همچون احمدی روشن با سرعت و رو به جلو در پیش است جنبشی علمی که با ترور دانشمندان جوان ونخبه ایران متوقف نخواهد شد.

 

 شهیدمصطفی احمدی روشن، در دوران تحصیل چندین مقاله ISI به زبان‌های انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند.

 

این شهید علمی پس از اخذ مدرک کارشناسی از رشته مهندسی شیمی، وارد سازمان انرژی اتمی شد.

 

شهید احمدی روشن در پروژه ساخت غشا‌های پلیمری (در دوران دانشجوئی) که بعد‌ها منجر به تاسیس شرکت بزرگی در این زمینه شد فعالیت داشت.

 

حضور و فعالیت موثر کارشناسی در راه اندازی سایت غنی سازی نطنز (از سال ۱۳۸۳) و عامل موثر و کلیدی در دستیابی جمهوری اسلامی ایران به غنی سازی اورانیوم ۵/۳ % (سه و نیم درصد) (در سال ۱۳۸۵) از دیگر فعالیت‌های این نخبه همدانی است

 

بعد از غنی سازی ۵/۳ درصدی این شهید به دنبال دست آورد‌های بزرگتری در عرصه هسته‌ای برای کشور بود و توانست با همراهی و همکاری دوستانش ظرفیت دستگاه‌ها را بالا برده و وارد زنجیره‌های جدیدی شوند.

 

ایشان عامل موثر و کلیدی در دستیابی جمهوری اسلامی ایران به غنی سازی اورانیوم ۲۰ % (در سال ۱۳۸۸) هم به شمار می‌رود.

 

آژانس هسته‌ای برای ارایه و اجازه غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم ایران را معطل کرده بود در حالی‌که اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی برای مصرف دارویی در نظر گرفته شده بود و این موضوع به قدری برای شهید احمدی روشن اهمیت داشت که حاضر شد به همراه تیمش شخصاً برای صحبت با آژانس اقدام کند.

 

مدیریت و راهبری پروژه کشف، خنثی سازی و دفع ویروس استاکس نت، خطرناکترین بدافزار سایبری دنیا و آغازگر نسل جدیدی از جنگ سایبری از دیگر کار‌های شاخص این شهید عرصه هسته‌ای کشور بود.

 

مسئولیت اجرائی ستاد تدابیر ویژه سازمان انرژی اتمی (تامین و بومی‌سازی ده‌ها کالای بسیار پیچیده و حساس صنعت هسته‌ای برای اولین بار در کشور)، معاونت بازرگانی سایت غنی سازی نطنز و تامین اقلام و تجهیزات صنعت غنی سازی علیرغم اعمال شدیدترین و خردکننده‌ترین تحریم‌ها، مدیریت فناوری در حوزه هسته‌ای و فعالیت روی موشک‌های دست ساز از دیگر اقدامات وفعالیت‌های علمی این شهید نخبه کشورمان است.

 

با شهادت مصطفی احمدی روشن به عنوان یکی از شهدای دانشمند هسته‌ای، چرخه صنعت هسته‌ای کشور با تلاش دانشجویان وادامه دهندگان راه این شهیدان پر فروغ‌تر به راه خود می‌دهد.

 

دانشمند نخبه، شهید مصطفی احمدی روشن ۱۷ شهریور ۱۳۵۸ در شهر همدان به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و راهنمایی ودبیرستان در همدان، سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد.

 

تأثیرگذاری بالا، علم فراوان و ابتکارات شهید احمدی روشن همواره تیری در چشم دشمنان بود به نحوی که سرانجام ساعت ۸:۳۰ روز ۲۱ دی ۱۳۹۰، در حالی که عازم محل کار خود بود، در خیابان شهید گل نبی (میدان کتابی)، روبروی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، هدف عملیات تروریستی دو موتورسوار قرار گرفت.

 

دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.

 

با انفجار این بمب مهندس احمدی روشن به شهادت رسید و رضا قشقایی فرد، راننده خودرو نیز به شدت مجروح شد و ساعتی بعد در بیمارستان رسالت تهران بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید.

 

پیکر پاک شهید مصطفی احمدی روشن در جوار امام زاده علی اکبر چیذر تهران به خاک سپرده شده است.

 

یاد و خاطره ی شهدای دانشمند هسته ای ؛ مسعود علیمحمدی، مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن، داریوش رضایی نژاد، محسن فخری زاده که با نثار خون خویش نقش اساسی در بهره مندی جمهوری اسلامی ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای داشتند را گرامی میداریم.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31