به مناسبت سالگرد شهادت کارکنان سپاه و انفجار اتوبوس در زاهدان

Otoboos Sepahيكي از پيامدهاي گسترش تروريسم، متنوع شدن اشكال تروريسم است. تقسيم بندي هاي متفاوتي از گونه هاي تروريسم وجود دارد كه هر يك بر پايه مبنا و معياري خاص شكل گرفته است. برخي فرقه هاي مذهبي بر اين باورند كه تلقي آنها از هستي و تحولات جاري زندگي افراد، ناب ترين ديدگاه بوده و ديگراني كه در خارج از دايره جهان بيني آنها قرار مي گيرند كاملا باطل بوده و لذا يا بايد به راه راست، كه كيش و آيين آنهاست درآيند يا از بين بروند. لذا پيروان اين چنين فرقه هايي در صورت صلاحديد رهبران شان بايد با توسل به خشونت تفكرات و برداشت هاي خاص شان را عملي سازند. خشوت برخواسته از اين دست اقدامات در چارچوب تروريسم مذهبي گنجانده مي شود. اين نوع از تروريسم تنها رهبري مذهب خود را پذيرفته و ساير مذاهب را سركوب مي كند.

خشونت تروريسم مذهبي در عصر كنوني هم از نظر حوزه گسترده فعاليت و هم از نظر ويژگي هاي متمايز و مرگ آور آن بي سابقه است. در اين نوع از تروريسم، تمام كساني كه به تروريسم روي مي آورند، بر اين باورند كه فعاليت هاي آنها از طرف خداوند، امري مقدس محسوب مي شود. به عبارتي، تروريست هاي مذهبي به اين دليل دست به خشونت مقدس مي زنند كه با كمك آن از جامعه شان دفاع كنند يا اينكه، بر اين باورند بهشت به آنها وعده داده شده است.۱

گروهک تروریستی «جندالله» به سرکردگی شخصی به نام «عبدالمالک ریگی» که اندکی پس از فعالیت در افواه مردم به حق به «جندالشیطان» معروف شد یکی از مصادیق تروریسم مذهبی در ایران است.

عبدالمالک ریگی نخستین ناهنجاری های خود را از سن 19 سالگی آغاز کرد. او که طلبه حوزه سراوان بود به علت مشکلات اخلاقی از آنجا اخراج و سپس در چهار راه رسولی زاهدان اقدام به فروش مشروبات الکلی و سی دی های مستهجن کرد .پس از آن تحرکاتی از وی در کردستان مشاهده و به وسیله دادستان ویژه روحانیت به مدت یک هفته بازداشت شد.

ریگی فردی بی سواد بود و کسانی هم که با او بودند با برخی مسائل اعتقادی نادرست و برداشتهای شخصی از دین و فتواهای غیر اسلامی شتسشوی مغزی داده شده بودند. به گونه ای که به آنها گفته می شد اگر بروید و چند شیعه را به قتل برسانید، حتما به بهشت می روید، امری که توسط هیچیک از علمای اهل سنت مورد تأیید نبوده و نیست.

ریگی فعالیت های خرابکارانه و تروریستی خود را از سال 82 آغاز کرد. از سال 82 تا 88 یک صد و پنجاه نفر به دست وی شهید، 259 نفر مجروح و 23 اسیر شده بودند. وی پس از حادثه تروریستی تاسوکی، طی تماسی تلفنی استاندار سیستان و بلوچستان را تهدید کرد که زاهدان را به علت آن که جمهوری اسلامی به خواسته های آنها تن نمی دهد به خاک و خون خواهد کشید و گفت که از فردا اجازه نمی دهد هیچ شیعه و فارسی در استان جرأت ماندن داشته باشند.

با آمدن آمریکایی ها به افغانستان و منطقه و پس از یکی دو عملیات وی به اطلاعات آمریکا (سیا) وصل و تحت کنترل آنها قرار گرفت.

هر چه خدمات جمهوری اسلامی در استان بیشتر می شد استکبار جهانی احساس نگرانی بیشتری می کرد چرا که می خواستند با استفاده از تکثر قومی به اهداف خود برسند. این در حالی است که مردم در سیستان و بلوچستان قرنهاست که با هم صمیمانه زندگی می کنند و هیچ خانواده شیعه ای نیست که اقوام سنی نداشته باشد و هیچ خانواده سنی هم نیست که بستگان شیعه نداشته باشد.

برنامه دشمن این بود که با ناامیدی استکبار جهانی از تحمیل جنگ و عملیات نظامی با استفاده از تفاوت های مذهبی و قومی در استانهای مرزی دست به تحرکاتی بزنند، به همین علت سازمانهای جاسوسی امریکا و انگلیس، پاکستان، پولهای عربستان و برخی افراطی های وهابی و با همکار منافقین گروهی درست کردند و دست به جنایاتی بی سابقه در کشور زدند.

این گروهک تنها در یکی از اقدامات تروریستی خود، به منظور وارد کردن ضربه به نیروهای موثر نظام جمهوری اسلامی، در ساعت ساعت 6:37 صبح 25 بهمن ماه 85 در شهر زاهدان بمبی که داخل يك دستگاه خودرو پيكان در بلوار ثارالله منطقه احمدآباد زاهدان، در مسير حركت اتوبوس حامل كاركنان سپاه پاسداران كار گذاشته شده بود، منفجر و منجر به شهادت و مجروحیت 28 تن از نیروهای سپاه گردید.

دقايقي پس از این بمب‌گذاري، با هشياري ماموران و فداکاری شهید مسلم کیخا، يكي از عوامل بمب‌گذاري دستگیر شد. شهید مسلم کیخا با مشاهده این تروریست که در حال فیلمبرداری از صحنه عملیات تروریستی بود، به سمت وی حمله کرده و او را دستگیر می کند اما در این حین توسط عامل تروریست دوم مورد اصابت چندین گلوله قرار گرفته و به شهادت می رسد.

تروریستهای دستگیر شده اعتراف به عضویت در گروهک جندالشیطان نموده و عنوان کردند که پس به دار آویختن راننده پیکان (شهید سعید فلاحتی ژاله) اتومبیل وی را سرقت و برای انجام عملیات ترور آماده کرده بودند.

مجموع این جنایات باعث شد که سربازان گمنام امام زمان (عج) برای دستگیری وی مصمم تر از قبل وارد میدان شوند .

عبدالمالک ریگی در ایام حج توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و برای دستگیری وی با نیروهای عربستان مذاکره شد ولی کاری از پیش نرفت. وی سپس از پاکستان به افغانستان، نزد آمریکایی ها رفت و سرانجام زمانی که قرار بود برای دیدار با فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا از دبی به قرقیزستان و از آنجا به اروپا برود توسط نیروهای امنیتی و با همکاری نیروهای هوایی جمهوری اسلامی ایران در دام اطلاعاتی پیچیده ای گرفتار و دستگیر شد.

پی نوشت

1. مقاله «انواع تروریسم»، حمید کوشکی


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29