بازخوانی حادثه تروریستی 25 بهمن ماه 1385 زاهدان

Zahedanساعت 6:37 صبح 25 بهمن ماه 1385 بمبی که داخل يك دستگاه خودرو پيكان در بلوار ثارالله منطقه احمدآباد زاهدان، در مسير حركت اتوبوس حامل كاركنان سپاه پاسداران كار گذاشته شده بود، منفجر و منجر به شهادت 10 نفر و مجروحیت 17 تن دیگر از نیروهای سپاه شد.

دقايقي پس از این بمب‌گذاري، با هوشياري مردم و فداکاری شهید مسلم کیخا، يكي از عوامل بمب‌گذاري به نام «نصرالله شنبه زهی» که در حال فیلمبرداری از صحنه جنایت بود، دستگیر شد. شهید مسلم کیخا که از محل حادثه می گذشت با مشاهده این تروریست، به سمت وی حمله کرده و او را دستگیر می کند اما در این حین، توسط عامل تروریست دوم مورد اصابت چندین گلوله قرار گرفته و به شهادت می رسد.

«نصرالله شنبه زهی» در بازجوئی ها صراحتا به عضویت در گروهک جندالشیطان اعتراف نموده و عنوان کرد که پس از دزدیدن یک دستگاه ماشین پیکان و به دار آویختن راننده آن «شهید سعید فلاحتی ژاله» اتومبیل وی را برای این اقدام تروریستی آماده کرده بودند.

گروهک تروریستی جندالشیطان یکی از محصولات شبکه القاعده است. سرکرده معدوم این گروه عبدالمالک ریگی تا قبل از سال ۱۳۸۲ در وزیرستان پاکستان با القاعده ارتباط داشت اما پس از آن با توجه به ایجاد ارتباط با آمریکا و همکاری به عنوان عامل ماموران اطلاعاتی و امنیتی آمریکا به تدریج از ارتباطش با القاعده کاسته شد و همچنین در قبال همکاری با سرویس اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده در منطقه حمایت هایی مالی دریافت کرد.

این شرور که طلبه اخراجی مدرسه علمیه «گُشت سراوان» به حساب می آمد، به گفته خودش از ۱۹ سالگی اسلحه به دست گرفته و اقدام به عملیات تروریستی نموده است. او پیش از آغاز فعالیت جنایت کارانه اش برای جلب حمایت علمای اهل سنت نزد آنها رفته ولی مورد توجه قرار نگرفت.

گزینه بعدی عبدالمالک، قاچاقچیان عمده مواد مخدر منطقه بودند که با توجه به تمایل آنها جهت بوجود آوردن جبهه ای تازه در برابر نیروهای انتظامی و امنیتی استان از او استقبال کرده و با ارائه پول و اسلحه حمایت خود را نشان دادند.

این گروه به واسطه این حمایت ها شروع به شرارت از طریق حملات مسلحانه، آدم ربایی، قتل، بمب گذاری و قاچاق مواد مخدر نمود.

Shanbezehi

عامل بمبگذاری

ریگی، نه تنها خود را یک مسلمان اهل سنت می نامید، بلکه برای خود درجه «افتاء» نیز قائل بود. او با بهره گیری از مبانی ایدئولوژیک و اعتقادی التقاطی و منحرف، نیروهایش را به انجام عملیات انتحاری مجبور می ساخت، که این مبانی در واقع نوعی تفکر انحرافی و متأثر از رویکردهای ضد شیعی القاعده و طالبان بود.

سرانجام در اسفند ماه سال ۸۸ و در پی عملیات مقتدرانه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران و در پی یک مدیریت اطلاعاتی ۵ ماهه، عبدالمالک ریگی در آسمان ایران دستگیر و به دستگاه قضایی تحویل داده شد. این عملیات که هیچگونه همکاری اجرایی و اطلاعاتی از سوی کشورهای همسایه ایران را به همراه نداشت، غیر از چشمان بهت زده ریگی، سرویس های امنیتی دنیا را نیز غافلگیر کرد.

هرچند با دستگیری عبدالمالک، ضربه سختی به پیکره این گروهک شرور و تروریست وارد آمد اما تلاش های مادی و معنوی عربستان و سرمایه گذاری های اروپا و آمریکا در منطقه که همچنان برپایه ناامن سازی مرزهای ایران می باشد باعث شد فعالیت های تروریستی این گروهک ادامه پیدا کند.

اخیرا تعدادی از پسمانده های جندالشیطان برای زنده نگهداشتن حرکات تفرقه افکنانه و تروریستی خود در منطقه، گروهکی به نام «جیش العدل» را با تروریست های جهش یافته خود پایه گذاری کرده اند. «جیش العدل!» که با کمک های مالی و اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه ای شکل گرفته است، این روزها برای اثبات خوش خدمتی به اربابانش هرازگاهی با هدف ایجاد ناامنی در مرزهای استان سیستان و بلوچستان اقدام به تحرکاتی کرده و یا این تحرکات را جعل می کند و هر بار با مقاومت سهمگین نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی مواجه شده و پا به فرار می گذارند. از جمله در روزهای گذشته با حمله به یکی از پاسگاه های مرزی سیستان و بلوچستان، تعدادی از سربازان مرزبانی را ربوده و به مکان نامعلومی گریخته اند.

شهدای حادثه تروریستی 25 بهمن 1385 زاهدان:

  1. شهید مسلم کیخا
  2. شهید جعفر شهریاری
  3. شهید عیسی غلامی
  4. شهید حمزه صیادی اربابی
  5. شهید محمد نوری
  6. شهید مرتضی اربابی
  7. شهید علیرضا پیری بنیادی
  8. شهید حمیدرضا آبیل زاده
  9. شهید محمود شهریاری
  10. شهید منصور آذره
  11. شهید علیرضا پیری

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31