عروج خونین اولین شهید محراب

Ghazi Tabatabaei123دهم آبان ماه امسال سی و چهارمین سالروز شهادت یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین شخصیت های علمی، مذهبی و سیاسی در غرب کشور است. شهید آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبائی، شخصیتی که عمق تاثیرگذاری اش تا حدی بود که گروهک های منحط ضدانقلاب وجود او را برنتافتند و ناجوانمردانه وی را ترور نموده و به شهادت رساندند. ترور شهید آیت الله قاضی طباطبائی، چند ماهی پس از ترور مغز متفکر انقلاب اسلامی یعنی شهید علامه مرتضی مطهری، تیر خلاصی بود بر پیکر گروهکی انحرافی به نام «فرقان» که به زعم خویش سوژه های ترور را بر مبنای مبارزه با زر و زور و تزویر انتخاب می کردند، اما بارها و بارها عیان شد که این ایدئولوژی ساختگی، شعاری بیش نیست و در حقیقت این گروهک و گروهک های خونریز و جنایت پیشه دیگر نظیر منافقین، که هزاران ایرانی را به شهادت رساندند، شبکه ای درهم تنیده و ابزاری در دست نظام سرمایه داری و استکبار جهانی اند.

طلایه دار شهدای محراب، شهید آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبائی در سال 1293 شمسی متولد شد. تا سال 1316 شمسی در تبریز به تحصیل علوم دینی پرداخت و در ۲۹ سالگي و پس از پايان سطوح مقدماتي تحصيل، راهي قم شد و از درس مراجعي چون آیات عظام حجت، سيدصدرالدين صدر، گلپايگاني، مرعشي نجفي، بروجردي و امام خميني(ره) بهره برد. پس از آن برای ارتقای مقام علمی و اخلاقی خود به عراق سفر کرد و در آنجا از محضر آیات عظام كاشف الغطاء، محسن حكيم، عبدالحسين رشتي، آيت الله حاج ميرزا باقر زنجاني و بجنوردي استفاده کرد و پس از اخذ درجه اجتهاد به تبريز بازگشت. ایشان با کوشش فراوان تفسیر «جوامع الجامع» مرحوم طبرسی را تصحیح و بر آن مقدمه و شرحی نوشت.

آیت الله قاضی طباطبائی10 آبان ماه 1358 مصادف با عید سعید قربان، نماز عید را اقامه کرد. وی در خطبه نماز گفت: «مرا تهدید به قتل می کنند، من از شهادت نمی ترسم و آماده ام.» همان روز بعد از نماز مغرب و عشاء و در راه مراجعت به منزل توسط یکی از عوامل گروهک منحط «فرقان» مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید و نامش بعنوان اولین شهید محراب بر پیشانی مظلومیت نظام جمهوری اسلامی درخشید.

شهيد قاضي طباطبايي در طول عمر با برکت خویش ۴۳ جلد كتاب علمي و تحقيقي نوشته است و چندين مقاله ایشان نیز به زبان عربي در دنياي عرب منتشر شده است. پس از شهادت نیز زندگی، جایگاه علمی و معنوی و مبارزات انقلابی ایشان بارها و بارها سوژه نويسندگان مختلف قرار گرفته است.

قسمتی از پیام امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت آیت الله قاضی طباطبائی:

«ملت عزیز برومند ایران و آذربایجانیان غیرتمند عزیز باید در این مصیبت های بزرگ که نشانه شکست حتمی دشمنان اسلام و کشور و عجز و ناتوانی و خود باختگی آنان است، هر چه بیشتر مصمم و در راه هدف اعلای اسلام و قرآن مجید بر مجاهدات خود افزوده و از پای ننشینید تا احقاق حق مستضعفین از جباران زمان بنمایند.»

در ادامه به بازتاب شهادت مظلومانه ایشان در روزنامه های آن روزگار خواهیم پرداخت:

تیتر اول روزنامه ها در مورد شهادت


Titr1

 

Titr2

 

Titr3


پیام امام خمینی (ره)، علما و مراجع به مناسبت شهادت آیت الله طباطبائی

 

Bayaniye1

 

Bayaniye2

 

Bayaniye3

 

تحلیل ها و بازتاب ها

 

Tahlil1

 

Tahlil2


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31