"ایجاد تفرقه" در عراق آبشخور تروریسم

معمای امنیت در عراق امروزه دغدغه اصلی دولتمردان این کشور شده است. حملات گسترده تروریستی پس از گذشت نزدیک به چهار سال از اشغال این کشور ، بحث روز محافل سیاسی –نظامی منطقه و جهان است و امید چندانی به بهبود اوضاع در کوتاه مدت نیست اعزام بیش از بیست هزار نیروی تازه نفس آمریکایی هم نتوانسته و نمي تواند امنیت را به این کشور برگرداند .چون از یک طرف علمای شیعه و سنی در عراق مردم را به خویشتن داری و پرهیز از هرگونه درگیری تشویق می کنند ولي از طرفی دیگر خلاف این رویه از سوی نیروهای اشغالگر و برخی کشورهای منطقه در پیش گرفته می شود ، که این عامل معمای امنیت در این کشور را بسیار پیچیده کرده است.

دستگیری بیش از 300 تروریست در عراق که بيشتر آنان از خارج از مرزهای عراق وارد این کشور شده بودند وتابعيت سوداني ، يمني ، افغاني و پاكستاني و... داشتند توسط پلیس عراق موضوع بحث عراق را از بیش از اینکه داخلی باشد منطقه ای و حتی بین المللی جلوه گر می سازد . از طرفی دیگر نیروهای آمریکایی و انگلیسی که باید حافظ امنیت در این کشور باشند، نقش دوگانه ای را در پیش گرفته اند بطوریکه موضوع امنیت عراق را به نیروهای عراقی واگذار نمی کنند و از سویی دیگر قاطعیت لازم را برای برخورد با تروریست ها به خرج نمی دهند، امریکاییها حتی به نیروهای عراقی آزادی عمل لازم را برای برخورد با تروریستها نمی دهند.

این برخورد دوگانه سبب گردیده است که تروریستها در انجام اعمال خود گستاخ تر شوند، بطوریکه قادر به انجام حملات خمپاره ای به نقاط مختلف این کشور شده اند.

سفر اخیر مقامهای ارشد آمریکایی همچون" کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه و"رابرت گیتس " وزیر دفاع این کشور به خاورمیانه و گفتگو با مقامات کشورهای منطقه هم نتوانست گشایشی در بهبود اوضاع امنیتی این کشور ایجاد کند.

عدم درک آمریکاییها از موزاییک قومی در عراق و تلاشهایی که در جهت سیاست همیشگی غرب در منطقه "تفرقه بینداز و حکومت کن"صورت گرفت بدون توجه به وضعیت جامعه عراق ، اوضاع این کشور را به درجه ای از بحران رساند که خروج از این بحران با توجه به اوضاع فعلی این کشور بسیار بعید به نظر می رسد و تنها راه خروج از بحران به دست گرفتن اميت عراق توسط دولت اين كشور است چرا كه عمليلت اخير دولت عراق در شناسايي و از بين بردن تروريستها در نجف و كربلا نشان داد كه جديت دولت عراق و اراده مردم اين كشور مي تواند پرو‍ژهاي به اين بزرگي را براي عمليلتهاي تروريستي مانع شود .

Hamyesh2

گفته مي شود تروريستها كه تجهيزات پيشرفته نظامي داشتند براي كشتار شيعيان و علماي شيعه در مراسم سوگواري امام سوم شيعيان برنامه ريزي كرده بودند كه با بيداري و واكنش سريع دولت عراق مواجه شده كه در اين عمليات نزديك به 300 تروريست به كام مرگ رفتند و كشته شدند . كه اين هوشياري دولت عراق در منطقه اي كه امنيت آن از عهده آمريكاييها خارج شده و به عراقيها سپرده شده نشان از عزم ملت و دولت عراق وتوان بالاي اين كشور در حفظ امنيت در اين كشور دارد و بيشتر تاكيد دارد كه عراقيها بدون دخالت ديگر كشورها بهتر مي توانند در كشورشان امنيت برقرار كنند و زمان خروج اشغالگران فرا رسيده است .


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31