انتقام عربستان از حزب‌الله به بهانه حمایت از تروریسم

Ekhtiarii

دولت عربستان با هماهنگی وزارت خزانه‌داری آمریکا هشت نفر از اعضای جنبش حزب‌الله لبنان و دو شرکت مرتبط با آن را مشمول تحریم‌های «مرکز هدف‌گیری تامین مالی تروریسم» قرار داده است. این مرکز در 31اردیبهشت96 از سوی آمریکا و عربستان سعودی راه اندازی شد و سپس 5 کشور دیگر شورای همکاری خلیج فارس شامل  امارات، کویت، عمان، قطر و بحرین به آن پیوستند. این پنج کشور به تبعیت از عربستان، فهرست تحریمی وزارت خزانه داری آمریکا  علیه حزب الله را مورد تاکید و پذیرش قرار دادند.

در بخشی از اطلاعیه عربستان ادعا شده است که حزب الله یک سازمان تروریستی بین المللی است و هیچ فرقی بین بخش نظامی و سیاسی آن وجود ندارد. بر اساس این اطلاعیه، اعضای حزب الله تحت مجازات قانون مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم در عربستان سعودی قرار می‌گیرند که بر اساس آن شرایط سختی برای افتتاح یا نگهداری حساب‌های بانکی آنها در عربستان یا سایر موسسات مالی خارجی اعمال می‌شود. سیدحسن نصرالله رهبر حزب الله نیز در میان تحریم شده ها قرار دارد.

علت سیاست جدید عربستان در قبال حزب الله را باید در چند موضوع جستجو نمود:

از دلائل تقابل شدید عربستان علیه حزب الله، پیروزی‌های این گروه در انتخابات لبنان است. این موفقیت به معنای ناکامی عربستان برای تاثیرگذاری بر سیاست و ساختار قدرت لبنان می‌باشد. سال هاست که عربستان سرمایه گذاری زیادی در این راستا انجام داده است تا بتواند لبنان را در کنترل خود درآرود و بر این کشور نفوذ داشته باشد. اما پیروزی حزب الله در انتخابات‌های اخیر برنامه‌های ریاض را ناکام گذاشته است.

از سوی دیگر، موضع گیری حزب الله علیه سعد الحریری نیز از دیگر دلائل اقدام عربستان می‌باشد. حسن نصرالله در پی حضور سعد الحریری در عربستان و قرائت بیانیه اعلام کرده بود که این بیانیه با فشار رهبران عربستان قرائت شد. این موضع گیری واکنش شدید مقامات ریاض را بر انگیخت که حتی عده ای صحبت از جنگ عربستان علیه حزب الله به میان آوردند. به همین علت ریاض به دنبال فرصتی می‌گشت تا بتواند ضربه ای به حزب الله وارد کند.

تحدید حزب الله به بهانه حمایت از تروریسم در واقع نوعی سیاست همگرایی با رژیم صهیونیستی نیز می‌باشد. ریاض و تل آویو در چند سال اخیر همکاری‌های گوناگونی را با یکدیگر انجام داده اند و تلاش دارند تا از سیاست‌های هم در منطقه حمایت بعمل آورند. سیاست‌های ضد حزب الله  عربستان در راستای منافع رژیم اسرائیل قرار دارد. بویژه این که حزب الله در جنگ‌های اخیر خود با رژیم صهیونیستی موفق بوده و توانسته است در برابر این رژیم نوعی بازدارندگی ایجاد کند. 

همچنین، تشکیل حزب الله با حمایت ایران به این کشور کمک کرد تا موازنه قوای منطقه ای را در برابر کشورهایی نظیر عربستان و رژیم صهیونیستی به نفع خود تغییر دهد. بنابراین، تحریم حزب الله، شیوه جدید عربستان برای ضربه زدن به ایران و افزایش فشار بر این کشور با هدف کاهش نفوذ استراتژیک آن در منطقه می‌باشد. بویژه این که حزب الله همکاری نزدیکی با ایران در مبارزه با تروریسم در سوریه داشته است و باعث شده تا دولت اسد کماکان به حیات سیاسی خود ادامه دهد.

بطور کلی می‌توان سیاست‌های ضد حزب الله عربستان را در واقع نوعی انتقام جویی از این سازمان شیعی و حامی آن یعنی ایران بحساب آورد.  تضعیف حزب الله در حقیقت به معنای تضعیف ایران در منطقه است. بنابراین، سیاست جدید ریاض متضمن اهداف چندگانه ای است که همزمان هم منافع این کشور و هم منافع رژیم تروریستی اسرائیل را تامین می‌کند.

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29