امام خمینی‌(ره) و استراتژی «مهار فتنه»

Emam2

بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی گویای این واقعیت مسلم و انکارناپذیر است که حضرت امام خمینی‌(ره) به‌عنوان بنیانگذارحکومت اسلامی، مهم‌ترین نقش و جایگاه را در طراحی و تحقق گفتمان انقلاب اسلامی ایفا کرده‌اند. پرواضح است که بالندگی و شکوفایی نظام نوپای جمهوری اسلامی در طول 30 سال گذشته مرهون مدیریتی اسلامی است که مانیفست آن برگرفته از آموزه‌های رهبری بوده است که با تدبیر، شجاعت، عدالت و مدیریت خود جریان انقلاب اسلامی را در مسیر حرکت انبیای الهی هدایت کرده و همه انگاره‌های مارکسیستی و مائوئیستی جهان غرب را به چالش کشانده است. بی‌شک جمهوری اسلامی در آغاز شکل‌گیری شاکله خود با دشمنی‌ها و کدورت‌هایی روبه‌رو بود که حضرت امام خمینی(ره) در طول یک دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تدبیر و بصیرت خویش همه آنان را مهار کردند. امام خمینی(ره) و مروری از ابعاد استراتژی «مهارفتنه» ضرورتی است که در پی می‌آید:

مهار فتنه‌های داخلی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جریان ملی‌ها و مارکسیست‌ها در بستری از ائتلاف گروهک غیرقانونی نهضت آزادی و ملی- مذهبی‌ها (مصدقی‌ها) و گروهک مجاهدین (منافقین و رجوی‌ها) که داعیه رهبری نظام اسلامی را داشتند با برگزاری میتینگ‌های سیاسی و صدور بیانیه‌ها و نامه‌های سرگشاده و مقابله با لایحه قصاص و... درصدد تحریک و تهییج افکار عمومی برآمدند تا با یک جنگ روانی داخلی، امام خمینی(ره) را از سکانداری و رهبری جمهوری اسلامی ناامید و ایشان را منزوی کنند، غافل از آنکه ملت ایران دل در گرو رهبری امام خمینی (ره) نهاده و حضرت امام که پس از 15 سال مبارزه، نهضت اسلامی را به ثمر نشانده از پشتیبانی ملت ایران برخوردار است.

1 - امام خمینی (ره) و مقابله با ضدانقلاب

در طول سال‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سخنرانی‌ها و پیام‌های حضرت امام خمینی (ره) حول محورهایی چون وحدت و انسجام ملت، مقابله با دشمنان بلوک غرب و شرق، مقابله با فتنه‌گران، مدل حکمرانی اسلامی، حق حاکمیت مردم در سرنوشت خود و... بود که در همه آنها با تبیین فضای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و دیگر ملل جهان، مردم را به حرکت در مسیر الهی و مقابله با دشمنان نظام دعوت می‌کردند. از این رو فعالیت جریانات مخالف با نظام اسلامی شدت و حدت بیشتری پیدا کرد، به حدی که این جریان با طرح لیدرهایی چون شریعتمداری، بازرگان، رجوی و بنی‌صدر، قطب‌زاده و... علناً با صدور بیانیه‌ها و میتینگ‌های سیاسی مخالفت علنی خود را با امام آغاز کردند؛ بنی‌صدر در سخنرانی 17 شهریور59 اعلام کرد شهید بهشتی و دیگران قصد براندازی رئیس‌جمهور 11 میلیونی ایران را دارند! سیاهنمایی بنی‌صدردر روز عاشورا و روز 22 بهمن همان سال، میتینگ سیاسی 14 اسفند 59 دانشگاه تهران، میتینگ عمومی نهضت آزادی مورخه 18 اسفند 59 در استادیوم امجدیه نامه‌های سرگشاده رجوی و بنی‌صدر. به موازات فعالیت گروهک‌های ضد انقلاب هنگامی که سرسپردگی بنی‌صدر در اسناد کشف شده لانه جاسوسی بر همگان آشکار می‌شود و وی در برهه‌های مختلف مخالفت خود را با رهبری امام خمینی (ره) آشکار می‌کند (تخلف از فرمان 10 ماده‌ای امام درباره خودداری سران 3 قوه از سخنرانی تا پایان جنگ)حضرت امام خمینی (ره) به موازات روشنگری خود در رابطه با لیبرال‌ها، نهضت آزادی‌ها (در رابطه با ارتداد جبهه ملی و خیانت بنی‌صدر) در نخستین گام در مورخه 20/3/1360 بنی‌صدر را از فرماندهی‌ کل‌ نیروهای‌مسلح‌ برکنار می‌کنند.

2 - امام‌خمینی (ره) و مقابله با ترور

پس از آنکه امام‌‌خمینی‌(ره‌) به‌‌عنوان ‌رهبر انقلاب‌، حکم‌ عزل‌ بنی‌صدر را از مقام‌ ریاست‌‌جمهوری‌ در تاریخ‌ 1/4/1360 صادر کردند، منافقین از منظر پایگاه اجتماعی، خود را با بن‌بست‌های سیاسی روبه‌رو دیده و برای برون‌رفت از آن تنها راهکار پیش روی خود را ورود به فاز نظامی می‌دانستند. سرانجام در 30 خرداد، سازمان مجاهدین خلق به رهبری مسعود رجوی با اطلاعیه سیاسی، نظامی شماره 28 عملاً وارد فاز عملیات مسلحانه علیه نظام و مردم شد که حادثه مسجد ابوذر (6 تیر 1360)، دفتر حزب جمهوری اسلامی (7 تیر60) و ساختمان نخست‌وزیری (8 شهریور 60) از آن دسته اقدامات تروریستی بود. «انتظاریون» یکی از دوستان صمیمی بنی‌صدر و نیز حسین صفوی از نزدیکان بنی‌صدر که اعدام شد، در بازجویی‌های خود گفته بودند که تصمیم ترور شخصیت‌های مهم مملکتی در جلسه‌ای متشکل از خود ما، «بنی‌صدر»، «موسی‌خیابانی» و «کلاهی» گرفته شده بود. حضرت امام خمینی (ره) در عین حال که در فراق یارانش می‌سوخت مردم را به خونسردی، شناسایی منافقین، مقابله با دشمنان و امید به پیروزی دعوت می‌کردند. (صحیفه امام، ج‏15، ص 192)

هیچ مملکتى با انفجار از بین نمى‏رود و هیچ مملکتى با ترور از بین نمى‏رود... (صحیفه امام، ج‏15، ص134)

در سوگ شهیدان رجایی و باهنر: این ملت را با ترور نمى‏شود عقب راند... 8 تیر 1360 صحیفه امام، ج‏11، صص 392 و 393: شما نمى‏توانید با ترور بعضى شخصیت‌ها، با بمب گذاشتن در بعضى جاها- هرجا باشد- نمى‏توانید این ملت را از صحنه خارج کنید. این ملت سرتاسر کشور الآن در [صحنه‏اند.] این شخصیت‌ها را یکى بعد از دیگر ترور مى‏کنند، به خیال اینکه یک ضربه‏اى بزنند. در صورتى که در هر ترورى ما مى‏بینیم که این بازار نهضت گرم‌تر مى‏شود و... .

امام‌خمینی و مهار فتنه‌های خارجی

بنیانگذار ژرف‌اندیش جمهوری اسلامی ایران با عمق بینش الهی و آگاهی از شیطنت‌های غرب، در همه برهه‌های تاریخی و در طول حیات پربرکت خود همواره بر دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی ملت ایران بویژه جوانان تاکید می‌ورزیدند. علاوه بر مقابله با فتنه‌های مرزی و فرامرزی گروهک‌های غیرقانونی و ضدانقلاب (گروهک اشرف دهقان، نیما، نمارا، سازمان نقاب و آژاکس) حضرت امام خمینی(ره) با شجاعت دینی، تحرکات آمریکایی در ایران را به چالش کشاندند و در رابطه با تسخیر لانه جاسوسی فرمودند:

« شما می‏بینید که الان مرکز فساد آمریکا را جوان‌ها رفته‏اند گرفته‏اند و آمریکایی‌هایی هم که در آنجا بودند گرفتند و آن لانه فساد را به دست آوردند و آمریکا هم هیچ غلطی نمی‏تواند بکند و جوان‌ها مطمئن باشند که آمریکا هیچ غلطی نمی‏تواند بکند، بیخود صحبت اینکه اگر دخالت نظامی...، مگر آمریکا می‏تواند دخالت نظامی در این مملکت ‏بکند؟ امکان برایش ندارد...». عمق ژرف‌اندیشی حضرت امام نسبت به جهان به گونه‌ای بود که آن حضرت با معرفی خط و مشی«نه شرقی، نه غربی» و نیز «صدور گفتمان انقلاب اسلامی» اذهان مردم جهان را متوجه ملل مسلمان و مساله فلسطین و لبنان کردند و آنان را نسبت به خطر امپریالیسم، کمونیسم و لیبرال سرمایه‌داری آگاه کردند. تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، واقعه طبس و شکست آمریکا، شعار مرگ بر آمریکا، شکست فتنه‌های خارجی در جنگ تحمیلی و بن‌بست‌های فراروی امپریالیسم آمریکایی، استعمار انگلیسی، کمونیسم شوروی و... همه و همه مرهون تدبیر و تشخیص بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است که به‌عنوان رهاوردهایی تاریخی بر لوح انقلاب اسلامی همواره ماندگار است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31