آناتومی یک افترای نومحافظه کارانه

Ahmadinezhd

ویلیام اُ بیمن

(ویلیام اُ بیمن استاد مردم شناسی و مدیر مطالعات خاورمیانه در دانشگاه براون است)

محمود احمدی نژاد هنوز رسما به عنوان برنده رقابت ریاست جمهوری ایران اعلام نشده بود که حملات آغاز شدند.

معلوم بود که نومحافظه کاران امریکایی قرار نیست از شایعه از پیش آماده‎شان محروم شوند: "ملاها انتخابات را دستکاری کرده اند." همان‎گونه که دانیل پلتکا در تاریخ 16 ژوئن- قبل از رای‎گیری نهایی- در نیویورک تایمز اعلام کرده بود آن ها که مطمئن بودند رقیب احمدی نژاد، آیت اله اکبر هاشمی رفسنجانی برنده خواهد بود ابتدا بازگشت او را "نه به خاطر تقاضای مردمی، بلکه به خاطر توطئه ملاها" توصیف کردند. به محض این که احمدی نژاد به عنوان برنده شگفتی آفرین اعلام شد، نومحافظه کاران او را نامزد رهبر مذهبی، علی خامنه‎ای، معرفی کرده و ادعا کردند که انتخابات هیئت حاکمه روحانیون تقلبی بوده. واضح بود که، جدای از برنده شدن هرکسی، انتخابات باید اهریمنی جلوه داده می‎شد.

مایکل لدین، نومحافظه کار، حتی نتوانست صبر کند تا ببیند چه کسی برنده می‎شود. در بیانیه‎ای که در نشنال ریویو آنلاین در 24 ژوئن منتشر شد، او نوشت: "ایران ِامروز مرا به یاد مبارزه مرگ بین هیتلر و اس‎ای (نازی‎های پیراهن قهوه‎ای که انقلاب نازی را هدایت کردند) می‎اندازد. در زمانی خاص، هیتلر می‎دانست که آن‎ها تهدیدی بالقوه برای حکومت او محسوب می‎شوند، و آن‎ها را با خشونت از بین برد." معلوم نیست اشاره لدین به اس‎ای به هاشمی رفسنجانی برمی‎گردد یا به احمدی نژاد. شاید، هر دو نفر مقصود لفظی وی را برآورده می‎کنند.

سپس، در روزی که پیروزی احمدی نژاد اعلام شد، دشمنان دائمی جمهوری اسلامی، مجاهدین عکسی را منتشر کردند که ظاهرا رئیس جمهور جدید را با یک گروگان چشم بسته طی گروگانگیری 1979-1981 نشان می‎داد. این عکس بلافاصله در سراسر جهان توزیع شد، و اتهامات مبنی بر این که احمدی نژاد "گروگانگیر" بوده به سرعت برق و باد پخش شدند. برخی از گروگان‎های سابق، که چون نتوانسته بودند ایران را به خاطر اسارت طولانی مدت تحت تعقیب قرار دهند هنوز خشمگین بودند، فکر کردند که او را از تجربه 25 سال پیش به خاطر می‎آورند.

همه‎اش دروغ بود. سعید حجاریان، مشاور محمد خاتمی (رئیس جمهور در حال عزیمت) و یکی از طراحان اصلی بحران گروگانگیری، به سرعت فرد نشان داده شده در تصویر را نه به عنوان احمدی نژاد بلکه به عنوان تقی محمدی شناسایی کرد، یکی از افراد جوانی که در گروگانگیری شرکت داشت. محمدی بعداً به مجاهدین خلق پیوست، و در زندان مُرد.

حجاریان علناً طی رقابت‎های انتخاباتی از احمدی نژاد انتقاد کرده بود، و دلیلی نداشت که از او حمایت بی‎جا به عمل بیاورد. حتی بدون بیانیه حجاریان هم، منابع مختلفی- ازجمله خانواده تقی محمدی- شهادت‎هایی دادند که با این ادعای غلط (که احمدی نژاد در تصویر توزیع شده است) متناقض بودند.

پس، موضوع چیست؟

مشخص است که تعدادی زیادی از افراد در دنیا به بی اعتبار کردن دولت ایران و رئیس جمهور اخیرا منتخب شده آن تمایل دارند، حتی اگر به قیمت متوسل شدن به دروغ‎های آشکار و منطق‎های احمقانه باشد. مجاهدین خلق که 27 سال پیش در انقلاب ایران شرکت کرد اما شش ماه بعد از قدرت منفصل شد، هنوز خیال راهپیمایی تا تهران و به دست گرفتن کشور را در سر می‎پروراند. آن‎ها یک دولت سایه در خارج از ایران تشکیل داده‎اند، و دارای جمعی از نظامیان سالخورده هستند که با لطف دولت ایالات متحده نزدیک مرز ایران با عراق گردآمده‎اند. در یک حرکت سیاسی موثر، مجاهدین چند قانونگذار امریکایی را جذب کرده که با دلارهای مالیات‎پردازان امریکایی از آن‎ها حمایت می‎کنند. سناتور ریک سنتوروم از پنسیلوانیا ، سناتور سام براون بک از کانزاس و جمهوریخواه النا روس-لتینن از فلوریدا در میان این حامیان قرار دارند. مجاهدین خلق به نحوی این مسئولان امریکایی را متقاعد کرده است که قصد دارد "دمکراسی" را به ایران بیاورد. ظاهراً این واقعیت که آن‎ها هنوز در فهرست گروه‎های تروریستی ایالات متحده قرار دارند، و شهروندان امریکایی را در زمان شاه به قتل رسانده‎اند، سنتوروم، براون بک یا روس-لتینن را آزار نمی‎دهند.

نومحافظه کاران، مانند لدین، پلتکا و دیگران (از جمله ریچارد پرل، پاتریک کلاسون و دانیل پایپز)، که همگی از نزدیکان دولت بوش هستند، هنوز امیدوار هستند که ایالات متحده، ایران را مورد حمله نظامی قرار دهد؛ که این تفکر از این اطمینان ناشی می‎شود که ایران برای اسرائیل یک خطر محسوب می‎شود. به نظر می‎رسد بی اعتبار کردن رئیس جمهور جدید ایران هم دلیل دیگری برای مطرح کردن علت سرنگون کردن دولت ایران برای دولت بوش باشد.

آنچه نومحافظه کاران و مجاهدین خلق سعی در پنهان کردنش از مردم امریکا دارند این است که احمدی نژاد در حقیقت با رژیم ایرانی سابق فاصله دارد. او محافظه کار مذهبی است اما روحانی نیست، و بخشی از دستور کار داخلی اصلاح طلبان ایرانی را به کار گرفته است. این دستور کار شامل توسعه اقتصادی، برنامه‎های ضد فقر، و اصلاحات ضدفساد است، چیزهایی که برای رای دهندگان ایرانی- خسته از تبعیض که خیلی ها ریشه‎اش را در رقیب احمدی نژاد یعنی هاشمی رفسنجانی می‎بینند- ضروری است.

احمدی نژاد فاقد تجربه عملی در امور قانونگذاری است. او دکترای راه و ساختمان دارد و متخصص حمل و نقل است، و شهرداری تهران را به خوبی اداره کرده است. سبک زندگی ساده‎ و رفتار معتدلش اعتماد بسیاری از رای‎دهندگان ایرانی را جلب کردند. اگر دنیا مایل به مصالحه با او باشد، او میتواند پلی به دنیا بزند.

خطر حمله به او قبل از این که حتی شروع به کار کند این است که او، و دولت ایران، ممکن است هر چه بیش‎تر درونگرا بشوند و یک موضع تدافعی و ستیزه‎جویانه را نسبت به جهان انتخاب نمایند. ایالات متحده باید به شدت امیدوار باشد این اتفاق نیفتد. برای همین است که دولت بوش باید به "منفی باف‎ها" توجه نکند. با صبر و دقت، می‎توان احمدی نژاد، همراه با نسل جوان و در حال خیزش، را به صورت ثمربخش به همکاری با ایالات متحده وارد کرد. اما ابتدا، باید 25 سال تلخی بین دو کشور متوقف شود. رد کردن افترا علیه احمدی نژاد می‎تواند یک گام اولیه عالی باشد.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان