سخنان شهید سیدحسن آیت پیرامون امور اجتماعی و سیاسی امت مسلمان ایران


دکتر آیت در ادامه معرفی دسائس استکبار در این نطق خود به عملکرد مهره های استکبار در روند قانونگزاری اشاره میکند و در ادامه نطق خود بر اجرای سریع برخی از اصول قانون اساسی تاکید مینمایند
آیت ـ بسم الله الرحمن الرحیم. در صحبتی که هفتة قبل در مورد دسائس استعمارگران در مقابله با انقلاب اسلامی ایران صحبت کردم شمه ای از دسایس سیاسی را شرح دادم.
حجتی کرمانی ـ یکیش خودت هستی.
آیت ـ آقای حجتی شما تکلیف تان روشن است. (حجتی کرمانی ـ یکیش خودتی) شما از آنهایی هستید که دم از آزادی می‌زنید و اختناق ایجاد می‌کنید. ملت ایران بداند آزادی آقای حجتی به خطر افتاده است.
از دسایس سیاسی صحبت کردم، فرصت نشد که از دسیسة دیگر که به اصطلاح جامعه سروکار بسیار دارد. این دسیسه به این نحو است که پس از اینکه امپریالیستها نتوانند یک دیکتاتور را بر مملکت مسلط کنند.
حجتی کرمانی ـ تفرقه‌افکنی نکن آقاجون.
(همهمه نمایندگان)
رئیس ـ هنوز بحث شروع نشده است بگذارید بحث را شروع کند.
آیت ـ چرا چوب را که برمی دارند شما از جایتان حرکت می‌کنید؟ معلوم نیست چرا وقتی که دم از دیکتاتوری زده می‌شود، به آقای حجتی کرمانی برمی خورد. این را البته ملت ایران باید بفهمند چرا؟ به هر صورت دم از (یکی از نمایندگان ـ ملت فهمیده است آقا) دسایس حقوقی این است که دشمن با ایجاد جوسازی و با تبلیغات وسیع می‌خواهد که به عنوان جمهوری اسلامی قوانین خودش را تحمیل بکند. این نقش در جریان پیش نویس قانون اساسی می‌خواست اجرا بشود. آن پیش‌نویس نوشته شد. الان فرصت نیست که من اختیاراتی را که در آن پیش نویس به رئیس‌جمهوری داده شده بود، که می‌توانست مجلس را منحل کند، می‌توانست قوانین را وتو کند، تمام قضات دادگستری را منصوب می‌کرد، فرماندهی کل قوا با او بود، و دهها اختیار دیگر، با جوسازی می‌خواستند به تصویب مجلس خبرگان برسانند ولی مجلس خبرگان مقاومت کرد و قانون اساسی اسلامی را به تصویب رساند. خوب یادم هست این آقایان آزادیخواه، هیچ وقت ....
خلخالی ـ هر وقت فرصت می‌شود آقای آیت برای نق زدن بلند می‌شود. چرا شما این کار را می‌کنید؟ چرا بهانه به دست دشمن می دهید؟ دیشب رادیو انگلستان از همین آقای آیت تعریف می‌کرد و می‌گفت که حمله به نخست وزیر کرده است چرا به ایشان چیزی نمی گوئید.
آیت ـ آن موقع که آن پیش نویس کذائی تهیه شده بود، هیچ کس از این لیبرالها با آن مخالفت نکرد. ولی وقتی که مجلس خبرگان قسمتی از اختیارات را به رهبر داد، آقایان بحث از استبداد فقیه کردند، پس از اینکه قانون اساسی به تصویب رسید. اکنون با سنگ‌اندازی در اجرای قانون اساسی می‌خواهند قانون اساسی را از اعتبار بیندازند.
خلخالی ـ آقایانی که با گفته‌های آقای آیت مخالفند از جلسه بیرون بروند.
حجتی ـ اکثریت مخالف هستند.
آیت ـ بر طرفداران اصیل انقلاب اسلامی است که با تأکید بر اجرای قانون اساسی جلو دسایس دشمن را بگیرند؛ یکی از اصول بسیار انقلابی قانون اساسی اصل 49 است. این اصل علاوه بر این که به تصویب دو سوم مجلس خبرگان رسید یک استثنای دیگر هم هست که تنها اصلی است که به طور جداگانه‌ هم، تک‌تک نمایندگان آن را امضاء کرده‌اند. اصل آن الان در دست من و به خط خود من هم هست و می‌خوانم:
«دولت موظف است ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات و مقاطعه کاریها و معاملات دولتی، فروش زمینهای موات، مباحات اصلی و دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحبان حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت المال بدهد.»
اگر تنها همین اصل پیاده بشود بزرگترین انقلاب در این مملکت انجام شده؛ زیرا می‌دانیم که سرمایه داران و مستکبرین همه اموالشان از این طرقی که در اینجا گفته شده، فراهم شده است ولی متأسفانه دشمنان انقلاب با جوسازیها و صحنه‌سازیها وقت مجلس و مملکت را می‌گیرند، برای اینکه قوانین چنین اصولی را مجلس نتواند بنویسد و پیاده کند یا اصل 43 قانون اساسی که منع احتکار و ربا در آن پیش‌بینی شده است. می دانیم که علت گرانی احتکار است الان گرانفروشان خون ملت را به معنای واقعی کلمه در شیشه کرده‌اند. در این موقعیت حساس انقلاب و جنگ به نظر من گرانفروش خیانتش از صدام و سادات شدیدتر است (احسنت ـ احسنت) دولت و قوة قضائیه باید دار این موقعیت حساس آنها را به سختی مجازات بکند و یکی از کارهای اساسی، همین سهمیه‌بندی کالاهای مورد نیاز مردم است؛ البته به شرط آنکه معقول و به اندازة احتیاج صورت بگیرد. شاید این تذکر اینجا لازم باشد قند و شکری که الان سهمیه‌بندی شده است کار خوبی است، ولی من فکر می‌کنم چون کشاورزان و روستائیها قاتق نانشان هم قند و شکر است ترتیبی داده بشود که سهمیه آنها بیشتر از سهمیه شهریها قرار بگیرد. (احسنت)
موضوع دیگری که هست، ایجاد کار و آموزش همگانی است که قانون اساسی صراحتاً گفته است دولت موظف است برای همة مردم کار فراهم بکند و این امر ممکن است، سوادآموزی خودش می‌تواند یک میدان برای کار باشد. اصل 142 قانون اساسی هم که می‌گوید: «اموال رهبر و نخست‌وزیر و وزراء و رئیس جمهور باید قبل و بعد از در دست گرفتن امور تقویم بشود». این اصل هم از آن اصولی است که حتماً باید اجرا بشود؛ و من معتقدم در مورد نمایندگان هم این مسئله اجرا بشود. من می‌خواستم خودم از این فرصت استفاده بکنم و لااقل اموال خودم را اینجا اعلام بکنم منتها سروصدای بعضیها که آزادیشان به خطر افتاده بود مانع شد که من بتوانم مسائل را اینجا خوب عنوان کنم. ولی ملت ایران بشناسد کسانی را که دم از آزادی و آزادیخواهی و دم از حقوق مردم می‌زنند، چگونه اینجا حقوق خود نمایندگان مجلس و ملت ایران را دارند پایمال می‌کنند. والسلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته. (احسنت ـ احسنت)