همایش تجلیل از «اسوههای صبوری» به یاد بیش از 17هزار ایرانی شهید و قربانی ترور با هدف معرفی قربانیان ترور به عنوان اسوههای صبوری در اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور)، در این همایش که به مناسبت روز جهانی یادبود و گرامیداشت قربانیان ترور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، شرکتکنندگان ضمن تاکید بر نقش قربانیان ترور در مقابله فرهنگی با تروریسم از خانوادههای شهدای ترور تجلیل کردند.
در این همایش که به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و شاخههای زیتون اصفهان برگزار شده بود، جمعی از خانوادههای قربانیان ترور، نایب اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران، «الخیاط» از رایزنی فرهنگی جمهوری عراق در تهران، «کارلو کوربوچی» وکیل برجسته ایتالیایی، «الکساندر آزادگان» از آمریکا و نماینده سفارت قزاقستان شرکت و به سخنرانی پرداختند.
آنانیا گوجانیان، نایب اسقف ارامنه جنوب ایران در سخنرانی خود با گرامیداشت روز بینالمللی یادبود و گرامیداشت قربانیان ترور گفت: تروریسم و متعاقبا عوارضی که در پی آن پدید میآید مشکلات و مسائل عدیدهای هستند که دنیای کنونی با آن مواجه است. در حال حاضر تروریسم بیش از هر زمان امنیت اکثر کشورها را به مخاطره انداخته و باعث زیانهای عظیمی شده است.
وی اظهار کرد: در مقابل همه این اعمال ضد الهی و ضد بشری و غیر اخلاقی ما در این مکان گردهم آمدهایم تا با صدای واحد و اراده جمعی فریاد دادخواهیمان را به گوش جهانیان برسانیم و جهان را به اعتراض و مبارزه علیه تروریسم خشونت و افراطیگری گروههای تروریستی و تکفیری و اقدامات ضدانسانی آنها که برخلاف اراده و مشیت الهیاند، فراخوانیم.
کارلو کوربوچی، وکیل و حقوقدان برجسته بینالمللی نیز در این همایش گفت: درستترین نوع رویکرد در مورد تروریسم و قربانیان تروریسم علاوه بر بزرگداشت آنان که امری اجتناب ناپذیر است، درک درست از موضوع چگونگی پیدایش و قدرت یافتن پدیده تروریسم است، چه دستها و چه کسانی با چه اهدافی در پشت پدیده تروریسم پنهان شده اند؟ و چرا اسلام به عنوان نماد تروریسم معرفی میشود؟
وی ادامه داد: یک پیام برای قربانیان ترور و یک پیام برای عوامل تروریستی دارم. پیام من برای قربانیان همان پیام قرآن است که میفرماید: و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاهم عند ربهم یرزقون. و پیامم برای تروریستها و کسانی که خود را در اختیار اهداف شوم تروریسم قرار دادهاند، این است "شما قربانیان خود را کشتید بدانید که آنها زندهاند ولی شما که زندهاید، مردهاید."
در ادامه این مراسم الخیاط به نمایندگی از رایزن فرهنگی جمهوری عراق در ایران نیز ضمن تاکید بر لزوم گرامیداشت قربانیان ترور، تصریح کرد: کشور و مردم عراق را از بزرگترین قربانیان تروریسم هستند.
وی قربانیان ترور را اسوههای صبوری معرفی کرد و گفت: بزرگداشت قربانیان ترور و اسوهسازی آنها یکی از مبانی مقابله فرهنگی با تروریسم است، در واقع تروریستها مخالف آرامش، امنیت و حقوق بشر هستند و هدف آنها ضربه زدن به کرامت انسان است و در این راه قربانیان ترور هزینه آن را پرداخت کردهاند. تجلیل از قربانیان ترور به عنوان اسوههای صبر در برابر آسیبهای تروریسم، نه به خشونت، افراطگری و تروریسم است.
الخیاط در بیان آسیبهایی که مردم عراق از تروریسم متحمل شدهاند به قتل عام بیش از 1700 نفر در پادگان «اسپایکر» عراق توسط داعش اشاره و یاد قربانیان ترور را گرامی داشت.
الکساندر آزادگان از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نیز در گفتوگو با مهمانان این همایش تصریح کرد: تجلیل از قربانیان ترور به راستی باعث ایجاد محبت میشود همانگونه که در ادیان الهی از جمله مسحیت به محبت میان مردم تاکید بسیاری شده است.
وی حوادث تروریستی اخیر در بارسلون اسپانیا را نشاندهنده گسترش تروریسم و در نتیجه آن افزایش قربانیان ترور دانست که جامعه جهانی باید برای پایان دادن به این همه جنایتهای تروریستی اقدام کند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در تاریخ 16 ژوئیه 2011 در قطعنامهای روز 19 اوت برابر با 28 مرداد را به عنوان روز بینالمللی یادبود و گرامیداشت قربانیان تروریسم نامگذاری کرد و از تمام کشورهای عضو سازمان ملل، سازمانهای وابسته به نظام ملل متحد و دیگر سازمانهای بینالمللی و نهادهای جامعه مدنی از جمله سازمانهای غیردولتی و افراد دعوت کرد تا این روز بینالمللی را به شکل مناسبی گرامی دارند.
از مجموع بیش از 17 هزار قربانی ترور در کشور بیش از 800 شهید ترور مربوط به اصفهان است و این استان یکی از قربانیان بزرگ تروریسم در ایران محسوب میشود.