اعضای شورای امنیت بر همکاری سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی در مقابله با تروریسم تاکید کردند.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «اوراسیا ریویو»،اعضای شورای امنیت سازمان ملل بر اهمیت تقویت تحکیم همکاری ها میان سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی در مقابله با افراط گرایی و نیاز به یک استراتژی جهانی ضد تروریسم که مورد حمایت همه شرکای منطقه ای باشد،تاکید کردند.
در همین راستا، اغلب سخنران ها در بحث آزاد شورای امنیت که روز 17 نوامبر برگزار شد بر اهمیت مقابله با تروریسم نه تنها از طریق تلاش های امنیتی بلکه از طریق طرح های توسعه ای، اقدامات حل منازعات و اشاعه صداهایی که ایدئولوژی افراط گرایی را به چالش می کشاند، تاکید کردند.
به گفته «میروسلاف جنکا» ،معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی ،سازمان ملل بیش از 20 سال است که در گسترش فرهنگ صلح،شکیبایی و فهم متقابل با سازمان کنفرانس اسلامی کار کرده و این همکاری بدون چالش نبوده است.
وی در توضیح این چالش ها به شورای امنیت گفت:منابع،توانایی ها و اختیارات متفاوت هستند و عضویت های ما نیز با هم تفاوت دارند بنابراین استراتژی های سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی نیز در عین حال میتواند متفاوت باشد.
شورای امنیت سازمان ملل خواستار همکاری استراتژیک قوی تر میان سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی در خصوص صلح و امنیت به ویژه در ارتباط با ایدئولوژی مقابله با افراط گرایی شد.
به گفته سخنران شورای امنیت که «حمید اوپلیرو» معاون دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در امور اقتصادی نیز از سخنرانان آن بود گفت که روابط میان دو سازمان به دلیل پیچیدگی چالش های جهانی بسیار ارزشمند است.
وی اهداف سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل را بسیار شبیه به هم دانست و افزود:هر دو سازمان خود را وقف توسعه،امنیت و صلح بین المللی کرده اند و چالش های مشترک در همه تلاش های انسانی دارند. سازمان کنفرانس اسلامی،شریک سازمان ملل در مقابله با تروریسم و جلوگیری از افراط گرایی است.
گفتنی است،پس از تصویب کنوانسیون مقابله با تروریسم بینالمللی در سال 1999 میلادی، سازمان کنفرانس اسلامی در میان اولین سازمان هایی بود که مواضع روشنی علیه تروریسم اتخاذ کرد.