نخستین همایش سراسری تشکلهای شاهد و ایثارگر صبح روز چهارشنبه 7 مهرماه با حضور نماینده ولیفقیه، معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، جمعی از معاونان و مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و روسای تشکلهای شاهد و ایثارگر در مجمع فرهنگی سیاحتی کردان استان البرز برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، رییس مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این مراسم با تبریک هفته دفاع مقدس و تقدیر و تشکر از تمامی دستاندرکاران برگزاری این همایش گفت: برگزاری این گردهمایی تاکنون بیسابقه بوده است و در این همایش افراد زیادی از تشکلهای شاهد و ایثارگر حضور دارند.
علی عباس کمری با بیان اینکه این همایش به دستور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شده است، افزود: کار برنامهریزی برای برگزاری این همایش از تیر ماه آغاز شد و از جمله اقدامات انجام شده در این راستا میتوان به حدود 150 تماس با مراکز استانها در راستای توجیه کارشناسان، برقراری 200 تماس با تشکلهای شاهد و ایثارگر تهران و استانها، طراحی لوگو و شرکت در جلسات مشترک با مسئولین بهمنظور برگزاری کارگاههای آموزشی اشاره کرد.
وی با اشاره به تشکیل 4 کمیسیون «اجتماعی، فرهنگی و ورزشی»، «حقوقی و بینالملل»، «اقتصاد مقاومتی» و «سلامت، بهداشت و درمان» برای برگزاری این همایش گفت: این کمیسیونها طی ساعات متوالی جلسات مختلفی را تشکیل دادند و نتایج و جمعبندی این کمیسیونها در همایش امروز مطرح میشود.
در ادامه این همایش میثاقنامه تشکلهای شاهد و ایثارگر قرائت شد که در بخشی از آن تأکید شد: «امروز ما تشکلهای شاهد و ایثارگر با تمسک به ایمان اسلامی و حفظ روحیه انقلابی و جهادی خود همواره در مسیر تحقق آرمانهای حضرت امام (ره) و منویات رهبری گام برداشته و با امام راحل و رهبر معظم انقلاب و شهیدان پیمان میبندیم که در انجام رسالت خود اصولی را رعایت نماییم، متعهد میشویم با تهذیب نفس روح خود را صیقل دهیم تا هرگز تسلیم دنیا و دنیاطلبان و سیاست زدگان نشویم، متعهد میشویم سیاست را عین دیانت دانسته و پشتیبانی از ولایت مطلقه فقیه و حفظ ارزشهای والای انقلاب اسلامی ایران را وظیفه شرعی و عقلی خود میدانیم و وحدت میان خودمان را تحت هیچ شرایطی خدشهدار نخواهیم کرد و همچون شهدا حماسهساز این مسیر نیز خواهیم بود».
گفتنی است در این همایش «کمیسیونهای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی»، «حقوقی و بینالملل»، «اقتصاد مقاومتی» و «سلامت، بهداشت و درمان» نشستهایی را برگزار کردند. همچنین کارگاههای آموزشی با موضوعات روال ثبت تشکل، نقش تشکلها در روابط بینالملل و نقش تشکلها در جنگ نرم برگزار شد.
در این مراسم نماینده ولی فقیه، معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر میتوانند نقش ارتباطی بین جامعه ایثارگری و بنیاد را ایفا کنند و در این زمینه توانمندی و کارایی بنیاد شهید و امور ایثارگران در اجرای برنامهها را ارتقا دهند.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی باتأکید بر اینکه امید امروز جامعه ما به ایثارگران است، گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر تاکنون شاید به صورت منطقه ای و استانی فعالیت داشتند اما امروز نخستین همایش سراسری آنها برگزار میشود که بنیاد افتخار برگزاری این مراسم را دارد و امیدوارم تشکلها و نیروهای خودجوش برگرفته از جوانان و فرزندان شاهد و ایثارگر با تشکیل کمیسیونها، ارائه برنامهها و نظرات و پیشنهادات در این همایش از ظرفیت و فرصت به دست آمده استفاده کرده که این اتفاق در نهایت منجر به رشد و تعالی جامعه ایثارگری و بنیاد شهید و امور ایثارگران شود.
وی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران جامعه هدف گسترده ای را تحت پوشش قرار داده است گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر میتوانند در کنار بنیاد شهید و امور ایثارگران، در مرکز و سایر استانها نقش ارتباطی بین جامعه ایثارگری و بنیاد را ایفا کنند و در این زمینه توانمندی و کارایی بنیاد شهید و امور ایثارگران در اجرای برنامهها را ارتقا دهند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد با اشاره به تاریخچه بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با آغاز جنگ تحمیلی دایره وظایف بنیاد روز به روز گسترش پیدا کرد و امروز شاهد جامعه بزرگ ایثارگری هستیم و به همین دلیل نیاز است تشکلهای مختلف به ویژه در مناطق دور از مرکز و محروم، با ارائه نظرات وراه حلهای تخصصی برخی از امور را بر عهده گرفته و بنیاد را در اجرای امور یاری کنند.
معاون رییس جمهوری با اشاره به برنامهها و اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران در 3 سال گذشته اعلام کرد: از ابتدای حضور در این مجموعه چندین برنامه را در قالب کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفتیم که یکی از مسائل کوتاه مدت، موضوع تشکلهای شاهد و ایثارگر بود و در همان ماههای آغازین فعالیت در بنیاد از این تشکلها دعوت کردیم تا نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کنند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه هرچه از تشکلهای شاهد و ایثارگر حمایت کنیم نتایج مثبت آن متوجه بنیاد خواهد شد افزود: از آنجایی که میانگین سنی ایثارگران و جانبازان افزایش یافته است، نیاز داریم تا از جوانان جامعه شاهد و ایثارگر و ظرفیت خوب آنان در مسائل مختلف اعم از اجرایی و مدیریتی استفاده کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی ادامه داد: در راستای ایجاد فضای مناسب برای جوانان جامعه ایثارگری، در بخشهای مدیریتی و اجرایی بنیاد و سازمانهای تابعه بیش از 362 جوان از خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر در سازمان اقتصادی کوثر مشغول به فعالیت شدهاند.
وی یکی از وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: طرح سپاس از جمله موضوعاتی است که مقام معظم رهبری پیشتر درباره آن تاکید کرده بودند و ما در بنیاد این موضوع را مورد هدف خود قرار دادیم و تاکنون نزدیک به 420 هزار دیدار با خانواده ایثارگران انجام دادهایم. بنده بارها به مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کردهام که با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب باید دیدارها را با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران به صورت مستمر انجام و افتخار میکنیم که توانستیم گامهایی را در این زمینه برداریم.
نماینده ولی فقیه در بنیاد با اشاره به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران خاطرنشان کرد: افتخار میکنیم که در جهت تأیید و اجرایی شدن هر قانونی که به نفع ایثارگران باشد حرکت کنیم و تنها هدف ما خدمت به جامعه هدف است. البته قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در حال تجدید نظر است و اکنون در مراحل پایانی قرار دارد و امیدواریم تا دی ماه سال جاری به تصویب برسد.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه گفت: باید شهدا، جانبازان و آزادگان به جامعه معرفی شوند و حماسهها و افتخارهای آنان مکرر بازگو شود. در این میان تشکلها باید بنیاد را یاری کنند و فرهنگ ایثار و شهادت را ابتدا بین خود و سپس جامعه ترویج و توسعه دهند.