
همایش تجلیل از اسوههای صبوری همزمان با روز بینالمللی یادبود و بزرگداشت قربانیان ترور با حضور خانوادههای شهدای ترور در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، در این همایش علی اصغر سلطانیه نماینده سابق ایران در آژانس اتمی در سخنانی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در کشور آزادی بیان نداشتیم در غرب هم علیرغم شکل ظاهری آن آزادی بیان وجود ندارد از همین روی باید قدردانی کسانی باشیم که میتوانند به جرأت درباره قربانیان ترور صحبت و یا نقد کنند. نمونهای از این افراد آقای کارلو کوربوچی از نویسندگان و حقوقدانان ایتالیایی است که درباره قربانیان ترور صحبت کردهاند.
وی ادامه داد: من حدود 35 سال از عمرم را در محافل بینالمللی گذراندهام و باید بگویم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما بایک سوال اساسی مواجه بودیم و آن این بود که آیا باید در سازمانهای بینالمللی بمانیم و یا اینکه از آنها خارج شویم. در نهایت با راهنماییهای امام رحمهالله تصمیم بر این شد که در این سازمانها باقی بمانیم اما اثرگذار باشیم و یا مانع برخی از تصمیمات نادرست بشویم.
سلطانیه ادامه داد: یکی از چالشهای جدی ما تا کنون در رابطه با سازمان ملل این است که در ابتدا با اساسنامه و ساختار آن مشکل داریم. همچنین کشورهای عضو و دبیرخانه آن نیز از دیگر چالشهای ما هستند چرا که این موارد به شکل تبعیضآمیزی رفتار میکنند که نمونه آن حق وتو آمریکا در برابر سایر کشورها در حمایت از رژیم صیهونیستی است.اگر چه مطرح میشود که دبیرکل سازمان ملل متحد باید بیطرف باشد اما شاهدیم که اهداف و اصول خودشان را به دنبال میکنند.حالا این سوال پیش میآید باید در این فضا چکار کنیم ؟ مسئله مهم این است که ما نمیتوانیم ارتباطات را قطع کنیم بنابر این باید 24 ساعته کار کرد و نقاط ضعف سازمان ملل را به دست آورد تا بتوانیم حرف خودمان را به آنها بگوییم.
نماینده سابق ایران در آژانس انرژی اتمی توصیه کرد:بر اساس تجربههایی که دارم باید بگویم که ما تا کنون نتوانستهایم در این زمینه به خوبی عمل کنیم. برای همین باید به سازمانهای مردم نهاد توجه ویژهای داشته باشیم. این سازمانها باید دائمی باشند و فعالیت برون مرزی انجام بدهند. یکی از کارهای خوبی که امروز در 19 اوت انجام شد همین بود که مراسمی برای بزرگداشت قربانیان ترور برگزار شد بدون شک این مراسمها تاثیرگذار هستند .
سلطانیه خاطرنشان کرد: یکی از کارهای دیگری که میشد انجام داد این بود که پس از برگزاری نشست منافقین در فرانسه سازمانهای مردم نهاد ما، نخبگان و سایر قشرهای جامعه میتوانستند نامهای را به مسئولین فرانسه و یا سازمان ملل به نگارش دربیاورند و به این موضوع اعتراض کنند. بیشک فرانسه نیز کشوری است که در چند وقت اخیر قربانی تروریسم شده است.
در بخش دیگری از این همایش داود احمدی از اعضای انجمن دفاع از قربانیان ترورییسم در سخنانی گفت: خانوادههای قربانیان ترور هیچگاه از پای نخواهند نشست و همواره مقابل تروریسم مقاومت خواهند کرد. ما 19 اوت را به عنوان روز بزرگداشت قربانیان ترور گرامی میداریم و پیام ما این است که میتوانیم با برگزاری مراسمهای بزرگداشت، تروریسم را مهار کنیم اگر چه برخی گمان میکنند که باید آن را از منظر نظامی مهار کنیم.
وی ادامه داد: کشور ما با داشتن 17000 قربانی ترور یکی از کشورهایی است که میتواند این موضوع را پیگری کند؛ چرا که آسیبهایی که ترور به جوامع انسانی زده است قابل قیاس با سایر رخدادها نبوده است. ما برای اینکه بتوانیم به شکل جدی تروریسم را مهار کنیم باید اتحاد وهمبستگی داشته باشیم و همه کشورهای جهان این اصل را در نظر داشته باشند.
در ادامه این همایش زمانی، از اساتید دانشگاه در سخنانی گفت: منافقین خلق تحت لوای اسلام از انقلاب ارث و سهم خواستند. آنها در اصل میخواستند از امام انتقام بگیرند. منافقین اهمیت و ارزشی به کرامت انسانها و آسایش و حقوق آنها قائل نبوده و نیستند. این در حالی بود که آنها خود را مفسر قرآن و نهج البلاغه معرفی میکردند.کاری که داعش اکنون در منطقه انجام میدهد منافقین در اوایل انقلاب اسلامی انجام داده بودند. اکنون تفکر منافقین نیز در فرقه داعش بسیار شده است. در همین شرایط سازمانهای بینالمللی موظف هستند که از حقوق انسانها حمایت کنند اما متاسفانه به جای این کار به تقویت و احیای این گروهها میپردازند.
در بخش دیگر این همایش، کارلو کوربوچی استاد و حقوقدان ایتالیایی در سخنانی گفت: یک سیاست بینالمللی به سمتی حرکت میکند که تروریسم به شکلی شناخته شود که معادل تروریسم اسلامی باشد و طبیعتا مشخص است که این اراده برای مقاصد سیاسی از پیش تعیین شده و به دنبال این موضوع هستند تا بر مبنای سیاستهای ژئوپولیتیک خود امپراتوری جدیدی را شکل بدهند و آن چه که سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل یا دادگاه عالی اروپا عنوان میکند چیز دیگری است. آنچه که آنها عنوان میکنند این است یک سری عملیاتهای رعبانگیز برای ترساندن مردم انجام میشود که معمولا نیز گزینش شده هستند. این مدل از ایجاد هراس برای القای ناامنی است تا دولتها و مردم را نسبت به آن حساس کنند بنابراین میتوانیم از آن به عنوان یک تهدید مخفی یاد کنیم که کشورها را مورد هدف قرار داده است. موضوعی که اکنون غرب آن را ترسیم میکند گروهای افراطی و تندروی مسلمان است که در منطقه شاهد آن هستیم.
این حقوق دان ایتالیایی افزود: اگر کسی کمی تفکر کند میداند که چند گروهک نمیتوانند سیاستهای کلی دولتی را تغییر بدهند بنابر این در اصل نیروی دیگری هدایتگر این گروها هستند که اساسا چند کشور خاص از آن حمایت میکنند تا بتوانند خواستههای خودشان را به سایر کشورهای القاء کنند. در این شرایط ما با واژه تروریسم بینالمللی آشنا میشویم که یک تهدید جهانی است و در حقیقت گروهکها نقش پوششی را ایفا میکنند. غرب هم به روشهای گوناگون با توجه به تبلیغات خود به عوام فریبی شهروندانش میپردازد .
معاون سابق وزیر دارایی ایتالیا یاد آور شد: اکنون میخواهند تروریسم را از ماهیت اصلی خود به سمت تروریسم اسلامی بکشانند. در این شرایط مردم باید آگاه باشند و بدون شک بزرگداشت یاد قربانیان ترور یک هدیه است تا دیگر چنین رفتارهایی شکل نگیرد. انسانهایی که به واسطه ترور کشته میشوند حقیقتا شهید هستند.
در پایان این همایش از خانوادههای قربانیان ترور تجلیل شد.