
به گزارش سرویس بینالملل هابیلیان، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی منابع مالیای را که گروهک منافقین با استفاده از آن به لابیگران خود در آمریکا پول میپردازد، مورد بررسی قرار داده است. این گزارش با استناد به یافتههای جوان استاکر، روزنامهنگار تحقیقاتی و کارشناس گروهک منافقین، نتیجه میگیرد رژیم عربستان سعودی تأمینکننده مالی منافقین است.
آنچه در ادامه میآید ترجمه بخشی از این گزارش است:
منابع مالی هنگفت سازمان مجاهدین خلق همواره برای رسانه های آمریکایی موضوع جذابی بوده است. علاوه بر جان بولتون و رودی جولیانی، مشاور امنیت ملی و وکیل شخصی پرزیدنت ترامپ، سیاستمداران برجسته دیگری هم در ازای پول در اجتماعات و نشستهای مجاهدین به نفع این گروه سخنرانی کردهاند. از معروفترین این افراد میتوان به نیوت گنگریچ، رئیس سابق مجلس نمایندگان ایالات متحده و چندین نفر از رؤسای سابق سیآیای و افبیآی اشاره کرد.
جولیانی ماه گذشته بههمراه تعدادی از دیگر شخصیتهای مشهور سیاسی مانند جو لیبرمن، سناتور دموکرات سابق؛ استفن هارپر، نخستوزیر سابق کانادا؛ و متیو آفورد، عضو پارلمان انگلستان از حزب محافظهکار، به کمپ سازمان مجاهدین در تیرانای آلبانی رفت تا بهعنوان سخنران اصلی در همایش پنجروزه آنها سخنرانی کند. جولیانی در آن مراسم با ادبیاتی تند از سازمان مجاهدین بهعنوان «دولت در تبعید» یاد کرد و بر لزوم حمایت از این گروه بهعنوان آلترناتیو نظام حاکم بر ایران تأکید کرد.
پیش از آن، جان بولتون در ژوئن 2017، کمی پیش از انتصابش در دولت ترامپ در مقام مشاور امنیت ملی، بهعنوان سخنران در تجمع مجاهدین در پاریس حضور پیدا کرده بود. او در آن سخنرانی عنوان کرده بود بیش از ده سال است که تأکید میکند سیاست رسمی ایالات متحده آمریکا در قبال حکومت ایران باید «سرنگونی» باشد. بولتون همچنین در آن سخنرانی به هواداران مجاهدین این نوید را داده بود که تا پیش از پایان دهه جاری، جشن پیروزی را در تهران برگزار خواهند کرد.
جوان استاکر، روزنامهنگار تحقیقاتی و نویسنده پایگاه رسانهای دیفنس پست که به مدت یک دهه است درخصوص سازمان مجاهدین تحقیق میکند، برآورد کرده است که هم جولیانی و هم بولتن در ازای حمایتهای خود از مجاهدین دهها هزار دلار دریافت کردهاند. البته، این دو تنها مقامات آمریکایی نیستند که در ازای سخنرانی در مراسم مجاهدین از آنها پول گرفته اند. استاکر به هاآرتص گفته است که برد شرمن، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان از کالیفرنیا، در جریان کارزارهای انتخاباتی خود در سالهای 2004 و 2013؛ و جودی چو، دیگر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان از کالیفرنیا، که یکی از مدافعان سرسخت خروج مجاهدین از لیست تروریستی وزارت خارجه در سال 2012 بود، در جریان رقابتهای انتخاباتی بین سالهای 2010 و 2013، بهترتیب 5,200 و 27,500 دلار کمک از مجاهدین دریافت کردهاند.
استاکر به هاآرتص میگوید که گروههای حامی مجاهدین خلق مانند سازمان جوامع ایرانیان مقیم آمریکا با ترسیم چهرهای دموکراتیک و حقوق بشری از این گروه، نقش مهمی را در تأمین حمایت گسترده هر دو جناح آمریکا از مجاهدین ایفا کردهاند. استاکر، که یافته هایش مبتنی بر مصاحبه های متعدد، اسناد عمومی و پرونده های دادگاه است، معتقد است پولی را که مجاهدین خلق به حامیان بینالمللی خود میپردازد، دولت عربستان سعودی تأمین میکند؛ احتمالاً بهاین دلیل که به این گروه بهچشم متحدی استراتژیک و ایدئولوژیک مینگرد که هر دو دشمنی مشترک دارند؛ یعنی دولت ایران.
حالا شاید بهتر بتوان پی برد که چرا مقامات و فعالین سعودی معمولاً در تجمعات مجاهدین سخنرانی میکنند. برای مثال، ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی که دیپلمات و سیاستمدار نیز هست، در چند مورد از تجمعات مجاهدین در پاریس در سالهای 2016 و 2017 سخنرانی کرده است. اخیراً نیز، سلمان الانصاری، مؤسس و رئیس گروه لابیگری «کمیته روابط عمومی عربستان سعودی و آمریکا» (SAPRAC) با سخنرانی در همایش ماه گذشته مجاهدین در آلبانی، حمایت خود را از مجاهدین اعلام کرده است.