
رئیس پارلمان سوریه طی سخنانی در اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، مبارزه با تروریسم را اولویت اصلی هر گفتوگو دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) به نقل از تسنیم، «محمد جهاد اللحام» رئیس پارلمان سوریه طی سخنانی در یازدهمین دوره اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در بغداد گفت: دولتها و پارلمانهای کشورهای جهان باید در حمایت از ملت سوریه جدی و صادق باشند و برای مبارزه با تروریسم تلاش کنند.
وی تاکید کرد که مبارزه با تروریسم باید اولویت اصلی هر سخن و گفتگویی درباره سوریه باشد، زیرا از بین بردن تروریستها گذرگاهی حقیقی برای برقراری ثبات، بازسازی و مشارکت حقیقی گروههای مختلف سوریه در تعیین سرنوشتشان است.
اللحام اظهار داشت که دولت سوریه با همه اقدامات جدی در زمینه کمک به یافتن راه حل بحران در طول پنج سال گذشته همکاری کرده است، اما شروط برخی از قدرتها و کشورهای خارجی و تلاش آنها برای تحمیل دستورالعملهای معین همه این تلاشها و اقدامات پسندیده را به شکست کشانده است.
رئیس پارلمان سوریه گفت: جنگ میدانی، فرهنگی، رسانهای، اجتماعی و سیاسی علیه تروریسم برای ما جایگزین همکاری سیاسی با معارضان حقیقی سوریه که تلاش میکنند در ساختن کشور، رشد و توسعه آن مشارکت داشته باشند نیست. ما معتقدیم که سوریه کشور همه است و همه باید در ساختن و اداره امور آن مطابق قانون اساسی مشارکت داشته باشند. دولت سوریه دست خود را به سوی همه شهروندان و همه گروههای ملی معارض دراز میکند و آنها را به گفتگوی ملی فراگیر برای ترسیم چشم انداز آینده سوریه در کشوری دموکراتیک دعوت میکند و این همان نگاه ما به مبارزه با تروریسم و راه حل سیاسی است که به دنبال آن هستیم.
اللحام از کشورهای جهان خواست که به اقدام روسیه بپیوندند و در زمینه کار میدانی علیه تروریسم با دولت سوریه و عراق هماهنگ باشند، زیرا این تنها راه از بین بردن تروریسم قبل از سرایت آن به کشورها و دولتهای دیگر است.
رئیس پارلمان سوریه گفت برخی از کشورهای عربی و اسلامی و غربی از تروریسم بدون مرز که سوریه و عراق را هدف قرار داده برای منافع شخصی خود سوء استفاده کردند و به حمایتهای مالی، تسلیحاتی، رسانه ای و سیاسی از این پدیده پرداختند که این نقض آشکار تعهدات ما در این اتحادیه و منشور سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل متحد است که همه بر عدم جایز بودن دخالت در امور دولتهای دیگر تاکید میکند. همچنین این اقدامات نقض آشکار قطعنامه های شورای امنیت در زمینه مبارزه با تروریسم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت تروریسم بدون مرز و مبتنی بر تفکر تکفیری تندرو که متاسفانه از سوی تریبونهای اسلامی و احزاب و گروههای سیاسی منطقه ما تغذیه میشود خطری شدید است که کشورهای دور و نزدیک از آن در امان نخواهد بود.
کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در این بیانیه بر حمایت مطلقشان از عراق در نبرد علیه تروریسم و روند سیاسی تاکید کردند و خواستار تدوین یک استراتژی برای پایان دادن به خشونت و تندروی شدند.
در این بیانیه همچنین بر اتخاذ اقداماتی به منظور کاهش بحرانهای منطقه از جمله بحران در روابط عربستان و ایران تاکید شد.
حمایت از تلاشهای سازمان ملل متحد برای حل بحران یمن و سوریه به شکل صلح آمیز از جمله موارد مهم دیگر این بیانیه است.
در این اجلاس 40 کشور اسلامی از جمله رؤسای مجالس 10 کشور حضور یافتند و بقیه کشورها در سطح معاون یا نمایندگان آنها شرکت کردند.