ماجرای نامه‌ شهید لاجوردی به آیت‌الله رییسی

Shahid Lajevardi4531531

اول شهریور ١٣٧٧ که منافقین، لاجوردیِ شصت و سه ساله را در حجره کوچک روسری فروشی اش شهید کردند، شاید کمتر کسی حواسش بود بچه‌های فرقان هم داغدار مردی هستند که مسیر زندگی‌شان را تغییر داد.

به گزارش هابیلیان به نقل از موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی، در تاریخ انقلاب، نام اسدالله لاجوردی با موضوعات و نام‌های مختلفی گره خورده‌ است. اولین ماه‌های پس از پیروزی انقلاب، اولین گروهی که دست به ترور سران نظام زد، فرقان بود که اردیبهشت ۵٨ را با خون قرنی و مطهری گلگون کرد. هشت ماه بعد وقتی اعضای جوان و کم سن و سال فرقان دستگیر شدند، میزبانشان اسدالله لاجوردیِ چهل و چندساله بود که تا همین پارسال جزو زندانیان رژیم شاه بود.

لاجوردی که تجربه چندسال زندانش باعث شده بود جریانات فکری مختلف را بشناسد، همان روزهای اول دریافت بدنه‌ی نوجوان و جوان فرقان، ناآگاهانی هستند که در مسیر غلطی گرفتار شده‌اند. این شد که آقای دادستان پرونده فرقان، برایشان پدری کرد. با آنها هم‌سفره شد، گپ زد، بحث عقیدتی کرد، پای شبهات عقیدتیشان نشست و پاسخ گفت، کتاب داد، خلاصه صبح تا شب و شب تا صبح با آنها زندگی کرد تا برسند به اینکه انتخابشان اشتباه بوده است. نتیجه اینکه تعداد قابل توجهی از بچه‌های فرقان، تواب و پس از مدت کوتاهی، آزاد شدند.

لاجوردی که آنها را خوب می‌شناخت و می‌دانست توبه‌شان واقعی است، در سال‌های بعد هم هوایشان را داشت. در پیدا کردن شغل و استخدام، در گرفتاری‌های زندگی. اوایل دهه هفتاد، یکی از بچه‌های فرقان ناگهان متوجه شده بود به بهانه‌ یک موضوع فرعی، پرونده اش را مجددا به جریان افتاده است. لاجوردی که حالا ریٔیس سازمان زندان‌های کشور بود دست به قلم شد و به دادستان تهران نامه نوشت و به صدق و سلامت او شهادت داد. 

Shahid Lajevardi123841

اول شهریور ١٣٧٧ که منافقین، لاجوردیِ شصت و چندساله را در حجره کوچک روسری فروشی اش شهید کردند، شاید کمتر کسی حواسش بود بچه‌های فرقان هم داغدار مردی هستند که مسیر زندگی‌شان را تغییر داد.

شهید لاجوردی در سال ۱۳۱۴ در تهران متولد شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۶۳ عهده دار مسئولیت دادستانی انقلاب اسلامی بود. وی از سال ۱۳۶۸ به عنوان دومین رییس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور برگزیده شد و قریب به یک دهه این مسئولیت را به عهده داشت.


مطالب پربازدید سایت

گفت‌وگو با سیلویا بولتوک، بنیان‌گذار و مدیر اجرایی موسسه اسپشال اوراسیا

اروپا شریک فرصت‌طلب جنایات رژیم صهیونی در منطقه غرب آسیا است

گفت‌وگو با «اورسولا آستا» تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک از آرژانتین

توازن قدرت در غرب آسیا به‌تدریج در حال تغییر به زیان منافع ژئوپلیتیکی غرب است

گفت‌وگو با «یحیی الحدید» فعال بین‌المللی حقوق بشر

غرب می‌داند تجاوز رژیم صهیونی و آمریکا به ایران نقض قوانین بین‌المللی است

گفت‌وگو با فینیان کانینگهام روزنامه‌نگار سرشناس ایرلندی

کشتار غیرنظامیان ایرانی فاقد هرگونه اهمیت اخلاقی برای رژیم صهیونی است

گفت‌وگو با جولیانو بیفولکی، مدیر پژوهشی در مؤسسه اسپشال اوراسیا

سکوت غرب در قبال جنایات رژیم صهیونی، تروریسم سازمان‌یافته است

با شناسایی و تأیید هویت دو تن دیگر از فعالان رسانه‌ای

اسامی ۱۲ شهید رسانه در پی حملات تروریستی رژیم صهیونیستی اعلام شد

گفت‌وگو با همسر شهید احسان ذاکری

روایت زندگی عاشقانه شهیدی که حافظ کل قرآن بود

دبیرکل بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) در گفت‌و‌گو با میزان

رژیم صهیونیستی هیچ ابایی از انجام اقدام‌های جنایت‌کارانه و تروریستی ندارد

جدیدترین مطالب

دیدار دبیرکل بنیاد هابیلیان خانواده‌ی شهیدان مهسا احمری، حامد و میلان صابر

روایت ترور سه عضو خانواده به‌دست رژیم صهیونیستی

با شناسایی و تأیید هویت دو تن دیگر از فعالان رسانه‌ای

اسامی ۱۲ شهید رسانه در پی حملات تروریستی رژیم صهیونیستی اعلام شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) در گفت‌و‌گو با میزان

رژیم صهیونیستی هیچ ابایی از انجام اقدام‌های جنایت‌کارانه و تروریستی ندارد

دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی

ذات رژیم صهیونیستی تروریست است

گفت‌وگو با همسر شهید احسان ذاکری

روایت زندگی عاشقانه شهیدی که حافظ کل قرآن بود

گفت‌وگو با فینیان کانینگهام روزنامه‌نگار سرشناس ایرلندی

کشتار غیرنظامیان ایرانی فاقد هرگونه اهمیت اخلاقی برای رژیم صهیونی است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان