مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر گفت: از تشکلهای حوزه ایثارگری انتظار کمکهای بیشتری داریم و امیدواریم برای احقاق حقوق کشورمان بهعنوان قربانی تروریسم و شهدای ترور در عرصههای بینالمللی حضور پررنگتری داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور) و بهنقل از ایسنا، نشست تخصصی بررسی تروریسم از منظر فقهی، حقوقی، بینالمللی روز شنبه 12 خردادماه با همکاری کارگروه حقوقی و قضایی نخبگان شاهد و ایثارگر، انجمن بینالمللی حمایت از قربانیان تروریسم، کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی و انجمن جرمشناسی ایران در هتل هویزه برگزار شد.
اسلام کریمی مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این نشست گفت: مجموعه دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با بیش از 8 هزار و 300 نخبه شاهد و ایثارگر و بیش از 160 تشکل رسمی و ثبتشده در حوزه شاهد و ایثارگر فعالیت میکند و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و اهداف نظام برنامههای مختلفی را اجرا میکند.
وی افزود: نشست تخصصی بررسی تروریسم از منظر فقهی، حقوقی، بینالمللی با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم توجه به موضوع شهدای ترور و دستور حجتالاسلاموالمسلمین شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران طراحی و برگزار میشود تا ابعاد مختلف ترور که در کشور ما توسط منافقین و گروههای مختلف تروریستی و با حمایت استکبار جهانی انجام شده است، مورد بررسی قرار بگیرد.
کریمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین قربانیان تروریسم در دنیاست افزود: متأسفانه در دنیا تلاش میشود این موضوع به شکلی وارونه نشان داده شود و تلاش ما باید در راستای احقاق حقوق کشورمان و بازنمایی مظلومیت مردم کشورمان بهعنوان قربانیان تروریسم در عرصه بینالمللی باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 5 تشکل در حوزه شهدای ترور مشغول به فعالیت هستند که 4 تشکل در داخل کشور و انجمن بینالمللی حمایت از قربانیان تروریسم نیز بهعنوان تشکلی بینالمللی در این زمینه فعالیت میکنند.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با اشاره به وجود بیش از 17 هزار شهید ترور در کشورمان گفت: این تعداد بسیار زیاد از شهدا وظیفه سنگینی را بر دوش ما میگذارد تا تلاش کنیم بهخوبی حقوق آنها و خانوادههای معظمشان را به جا بیاوریم.
کریمی تأکید کرد: امروز در تمام دنیا تشکلها و سازمانهای مردمنهاد در کنار حکومتها بهعنوان بازوهای اجرایی فعال هستند و صدای مردم کشورشان در مسائل مختلف محسوب میشوند. ما نیز در کشورمان از تشکلهای حوزه ایثارگری انتظار کمکهای بیشتری داریم و امیدواریم برای احقاق حقوق کشورمان و شهدای ترور در عرصههای بینالمللی حضور پررنگتری داشته باشند.
در این نشست 2 پنل تخصصی با موضوعات «ابعاد حقوقی، کیفرشناختی، فقهی، جرمشناسی و بزهدیدهشناسی ترور» و «ابعاد بینالمللی و دیپلماسی عمومی ترور، تعهدات بینالمللی، تحلیل وضعیت موجود و نحوه همکاری با سایر کشورهای قربانی ترور و حمایت از بزهدیدگان ترور» با سخنرانی کارشناسان مختلفی چون دکتر باصری، دکتر بیادی، دکتر شاملو، دکتر ایزدیار، دکتر صبوری پور، دکتر زهرانی، دکتر محمدی، دکتر رجایی، دکتر لطفی و دکتر شریفی در این حوزه اجرا شد.