
شهید محمد شیرین اصفهانی 24 خردادماه 1324 در خانواده ای مذهبی در تهران متولد شد. از همان دوران کودکی در مجالس دینی و مراسم سوگواری امام حسین (علیه السلام) حضوری پرشور داشت و این باعث شد روحیه شهادت طلبی در وجودش ریشه دواند. کم کم به مداحی نیز علاقه مند شد و در این مجالسه به مدیحه سرایی نیز مشغول شد.
شهید اصفهانی پس از اخذ مدرک ششم نظام قدیم در سال 1345 به استخدام صنایع مهمات سازی درآمد و به دلیل علاقه به میهن و با شور و شوق، خیلی زود به نیرویی کارآمد در محیط کارش تبدیل شد.
به پدر ومادرش بسیار احترام می گذاشت و رفتارش با آنان بسیار متواضعانه بود. اخلاق خوب و پسندیده و روحیه مذهبی، وی را به چهره ای جذاب و دوست داشتنی برای همه تبدیل کرده بود. بسیار شهادت طلب بود و این را در زندگی و وصیت نامه اش به وضوح می توان دید.
با شروع حرکت مردمی انقلاب اسلامی، به دلیل ارادت فراوانی که به امام خمینی (ره) داشت و با توجه به زمینه های قبلی، فعالیت انقلابی خود را آغاز نمود. با پخش اعلامیه ها و متن پیاده سازی شده نوارهای سخنرانی امام (ره) و تشجیع مردم برای مشارکت در تظاهرات و راهپیمائی ها، به نوبه خودش برای پیروزی در انقلاب، نقش ایفا می کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی بخاطر سوابق موثرش، به ریاست کمیته انقلاب اسلامی منطقه تهران انتخاب گردید. به همین دلیل و بخاطر اینکه فرد شناخته شده ای در مبارزات بود، تبدیل به سوژه ای برای عملیات های تررویستی منافقین شد. منافقین که در آن روزها هنوز دشمنی خود با نظام برآمده از خواست مردم را آشکار نکرده بودند، عملیات های ترور خود را بسیار محدود و با پوشش های فراوان انجام میدادند، چون این کار برایشان ریسک بالایی داشت. اما شخصیت این شهید آنچنان تاثیرگذار بود که برای ترور وی این ریسک را متحمل شدند و در تاریخ 29 اسفندماه 1357 عملیات ترور شهید اصفهانی را طراحی و اجرا نمودند.
قسمتی از وصیت نامه شهید اصفهانی:
«... من همیشه آرزو داشتم هر وقت قرار است از دنیا بروم، خداوند مرگ مرا شهادت در راه خودش قرار دهد... پشتیبان انقلاب و امام باشید و نگذارید خون شهیدان که در این راه ریخته شده است، پایمال شود... خواهران عزیز، بهترین و برنده ترین سلاح شما، حجاب است...»