به گزارش هابیلیان، در دنیای امروز که فراگیری رسانه های رسمی و غیررسمی به شدت گسترش پیدا کرده است و اغلب مردم دنیا در کسری از ثانیه از کوچک ترین اخبار و حوادث در اقصی نقاط جهان مطلع می گردند، نقش رسانه ها در شکل گیری و جهت دهی افکار عمومی جامعه امری بدیهی و عادی جلوه می کند. لذا با توجه به تاثیرگذاری این ابزار رسانه ای می توان در حوزه تروریسم و قربانیاش نیز ورود پیدا کرد و در جهت تبیین این موضوع قدم برداشت و اذهان مردم جامعه را بیش از پیش در این حوزه و تاریخ روشن ساخت. شهدای ترور یکی از مظلوم ترین شهدای کشور هستند که جا دارد با استفاده از رسانه، ماهیت و جایگاهشان برای نسل امروز به شکلی هنرمندانه بازگو و قابل فهم گردد.
به همین سبب با الیاس حضرتی روزنامه نگار، مدیر مسئول روزنامه اعتماد و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، دقایقی را پیرامون موضوع اهمیت و نقش رسانه در بیان واقعیت های حوزه تروریسم و قربانیان آن به گفتگو نشستیم تا به ابعاد مختلف این موضوع و درک صحیح آن در جامعه بپردازیم.
با توجه به اینکه ایران یکی از بزرگ ترین قربانیان تروریسم است، رسانهها می توانند چه نقشی در بیان واقعیتها و مظلومیتهای قربانیان تروریسم ایفا کنند؟
قطعا رسانه ها در بیان صحیح و درست واقعیات مباحث تروریسم می توانند نقش اساسی داشته باشند و با انتقال مفاهیم مرتبط با آن به جامعه نسبت به شناخت هر چه بیشتر موضوع برای مردم و به خصوص نسل جوانی که شاید خیلی با این حوزه ارتباط برقرار نکرده است، کمک کند.
انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب مردمی توسط اقشار مختلف از کارگرها گرفته تا معلمان، کارمندان، روستائیان، دانش آموزان، فرهنگیان، روحانیون و... به وقوع پیوست. همه این افراد دست به دست هم دادند و یک انقلاب کامل مردمی انجام دادند و با رهبری حضرت امام هم به پیروزی رسیدند. همه اقشار هم در این پیروزی نقش داشتند و یک فرد یا گروه نمی توانست خود را مدعی بداند. در انقلاب ما بر خلاف سایر انقلاب ها در دنیا که مسئولان انقلاب تا ده سال اول وضعیت اضطراری اعلام می کنند تا انقلاب تثبیت شود و افراد شناخته شوند از همان فردای پیروزی، امام عزیز ما بنا را بر این گذاشتند که همه کارها باید توسط مردم انجام شود. شاهد هستیم که انتخابات یا همه پرسی وسیعی در سطح کشور برگزار شد و با آرای بسیار بالایی مردم به جمهوری اسلامی رای آری دادند.
بلافاصله بعد از این همه پرسی یک سری از گروه ها شروع به تنگ نظری و مخالفت کردند که در همه جا مرسوم است؛ اما اینها به سرعت سراغ اقدامات مسلحانه رفتند. یک انقلاب تازه نفس و جوان که هنوز ارتش ندارد و سپاه هم هنوز شکل نگرفته است، با توجه به برنامه ای که از قبل هم داشتند رفتند به سراغ پادگان ها و برای خودشان انبار اسلحه و مهمات درست کردند. فردای 22 بهمن 1357 اولین رژه نیروهای میلیشیای دموکرات کردستان بود که قاسملو از آنها دیدار کرد و بلافاصله به پادگان سنندج حمله کردند.
از همان موقع شروع به ترور شخصیت های انقلاب و مردم بی دفاع و مظلوم کوچه و خیابان کردند. اینها نکات مهمی است که رسانه باید نقش انتقال درست مفاهیم حوزه تروریسم را به مردم جامعه به خوبی ایفا کند تا بدانند چه روزگار پر التهابی را در کشور داشتیم.
دلیل این همه ظلم و ترور توسط این گروهک ها چه بود؟
ببینید، در این بین گروهک ها و سازمان هایی که احساس می کردند در بین مردم جایگاهی ندارند، رفتند به سمتی که کل ماجرا را بهم بزنند و شروع به اقدامات تروریستی کردند. ترورها از فرقان شروع شد و بعد هم چپی ها، مارکسیست ها، گروه های التقاطی مثل منافقین، در خوزستان، ترکمن صحرا، کردستان و در اقصی نقاط کشور اقدام به عملیات های تروریستی کردند. در اولین ترور هم سپهبد قرنی را به شهادت رساندند، بعد شهید مطهری و شهید مفتح را ترور کردند. بعد در فاز ترور رهبران انقلاب وارد شدند و در هفتم تیر شهید بهشتی و یارانش را ترور کردند و هشت شهریور هم شهید رجایی و شهید باهنر را ترور کردند. در واقع این گروهک های تروریستی و در راس آنها منافقین در خیال خام خود می پنداشتند که با ترور سران کشور، حضرت امام تنها می ماند و تسلیم می شود و انقلاب را دو دستی تقدیم آنها می کند. نمی دانستند بدنه یک انقلاب وقتی مردمش باشند که همه جوره پای کار انقلاب هستند با ترور شخصیت های موثر و مهم انقلاب از بین نمی رود.
این تروریست ها آموزش هایی را در جاهای مختلف دیده بودند و در آن زمان سپاه در راس دفاع از انقلاب بود و با این جنایتکاران به مقابله می پرداخت و مشهور بود که هر پاسداری بیشتر از سه ماه عمر نمی کند. بعدها این تروریست ها وابسته شدند و دوره های آموزشی خودشان را در حزب بعث عراق دیدند و منافقین به کشورهای دیگر مثل فرانسه رفتند و به شبکه های جهانی وصل شدند و من مطمئنم سازمان سیا و موساد در سازمان دهی و تجهیز و تحریک اینها نقش اصلی را داشتند.
آیا این جمله که در بین گروهک های تروریستی منافقین نقش پررنگی داشتند، درست است؟
بله، گروهک منافقین علی الخصوص وقتی دیدند با ترور شخصیت ها به هدفشان نمیرسند شروع کردند به ترورهای کور در کوچه و بازار، اعم از سبزی فروش و کفاش و بقال و مسجدی و... همه و همه را بدون هیچگونه جرم و گناهی وحشیانه به رگبار می بستند و به شهادت می رساندند و ایران را تبدیل به بزرگ ترین قربانی تروریسم سیاه کردند. عمق جنایت این گروهک تروریستی آنقدر زیاد بود که حتی افراد را ربایش می کردند و روی سر و صورت و بدن آنها آب جوش میریختند و پوستشان را می کندند، جنایاتی که وقتی امروز می شنویم، دست امثال داعشی که در سال های اخیر پدید آمد را از پشت بسته بودند.
اما انقلاب راه خودش را ادامه داد و محکم و استوار ایستادگی کرد. در جنگ تحمیلی هم با حضور سپاه و بسیج و ارتش، مردم نگذاشتند گروهکهای تروریستی که هدفشان شکست ایران بود به آمال و آرزوهای خود برسند. چون مخصوصا منافقین به نوعی مکمل صدام عمل می کردند و خوشبختانه جنگ هم با پیروزی کامل جمهوری اسلامی به پایان رسید و برای اولین بار بدون اینکه یک وجب از خاکمان را به دشمن بدهیم آنها را از کشورمان بیرون کردیم.
البته این دستاوردها به دست نیامد مگر با ریخته شدن خون پاک هزاران شهید ترور و دفاع مقدس و حاصل آن این بود که ما الان یکی از بزرگ ترین قربانیان تروریسم هستیم. متاسفانه سازمان های بین المللی که خودشان از ایادی سازمان های اطلاعاتی کشورهای غربی هستند و خط و ربطشان را از آنجا دریافت می کنند، به دفعات بر علیه ما قطعنامه صادر می کنند. البته این دو جنبه دارد، یک بخش مربوط به اتصالات شبکه های جهانی با یکدیگر است و یک بخش هم به ضعف ما بر می گردد. ما هم به خوبی نتوانستیم جنایات گروهک های تروریستی را به شکل شایسته ای در دنیا تببین کرده و به نمایش بگذاریم و باید روی بهبود این موضوع کار و فعالیت گسترده ای انجام دهیم.