دانمارک بار دیگر آغوش خود را برای تروریست‌های الاهوازیه گشود

13970903001116 Test PhotoN

کنفرانس کپنهاگ با شرکت اعضای گروهک تروریستی الاحوازیه درحالی با همکاری و حمایت دانمارک برگزار می شود که چنین اقداماتی افزون بر بازخوردهای امنیتی بر روابط اروپا و ایران، می تواند نوعی مشارکت در روندهای تروریستی تلقی شود.

به گزارش هابیلیان و به نقل از ایرنا، ماجرای گروه تروریستی 'الاحوازیه' چند وقتی است که در محافل رسمی و رسانه ای داخل و خارج از کشور به ویژه کشورهای اروپایی پیچیده است؛ گروه تروریستی که در پناه شعارهای حقوق بشری و آزادی بیان کشورهای اروپایی پناه گرفته و اقدامات پنهان و آشکار خود را دنبال می کند.

روزنامه وال استریت ژورنال در تازه ترین گزارش خود، از نشست دو روزه گروهک تروریستی الاحوازیه در دانمارک خبر داده است.

این روزنامه آمریکایی روز یکشنبه اعلام کرد: این نشست با حضور حدود دویست نفر از اعضای آن پس از حملات مرگبار در اهواز برگزار شد. این حمله علیه رژه نیروهای مسلح صورت گرفت.

شواری امنیت سازمان ملل این حمله تروریستی را محکوم کرد و ایران نیز برگزارکنندگان کنفرانس کپنهاگ یعنی الاحوازیه را مسئول حمله اهواز معرفی کرد.

'حبیب جبور' رهبر این گروه در کنفرانس کپنهاگ اظهار داشت: آزادی دادنی نیست، گرفتنی است.

هرچند «آندرس ساموئلسن» وزیر خارجه دانمارک حمله اهواز را تروریستی خواند اما کشورش از تحویل اعضای الاحوازیه به ایران سر باز زده است. پلیس دانمارک 16 آبان سه عضو این گروه را به اتهام حمایت از اقدامات تروریستی بازداشت کرد اما یک روز بعد آنها را آزاد کرد.

نشست کپنهاگ تحت حفاظت شدید پلیس دانمارک برگزار شد.

الاحوازیه گروهی تروریستی است که مسئولیت حمله به رژه نیروهای مسلح در اهواز در 30 شهریور را به عهده گرفت. در این حمله 24 نفر از شهروندان ایرانی از جمله چند غیرنظامی شهید شده و 60 نفر مجروح شدند.

وزارت خارجه ایران پس از این حمله تروریستی با احضار سفیران هلند، دانمارک و انگلیس، اعتراض شدید خود را به اقامت برخی اعضای گروه تروریستی الاحوازیه در این کشورها اعلام کرد.

پس از این وقایع و در آستانه آغاز دور دوم بازگشت تحریم های یکجانبه و غیرقانونی واشنگتن(13ابان)، خبر دستگیری یک نروژی ایرانی تبار از سوی پلیس دانمارک به اتهام تلاش برای ترور یکی از اعضای گروه تروریستی «الاحوازیه» در این کشور، منتشر شد.

'فین بورچ اندرسون' رئیس سازمان اطلاعات دانمارک با اعلام خبر دستگیری یک ایرانی تبار، مدعی شد که نهادهای اطلاعاتی ایران پشت این طراحی ترور بوده اند. هرچند این نهاد اطلاعاتی در گزارش خود این فرد ایرانی- نروژی را تنها به زیر نظر گرفتن خانه اعضای این گروه متهم کرده است.

همزمان نیز'اناس سموئلسن' وزیر خارجه و'لارس لوگه راسموسن' نخست وزیر دانمارک با تکرار این اتهام گفتند که این موضوع را در اتحادیه اروپا پیگیری و اقدامات بیشتر علیه ایران را در سطح این اتحادیه مطرح می کنند.

در حالی که مقام های دانمارکی برای این ادعای خود هیچ مدرکی ارائه نداده بودند، 'بهرام قاسمی' سخنگوی وزارت خارجه ضمن تکذیب این ادعا، آن را توطئه ای از سوی دشمنان برای تحت تاثیر قرار دادن روابط رو به گسترش کشورمان با اروپا ارزیابی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه اخبار مغرضانه منتشره درباره طرح عملیات نافرجام علیه یکی از مخالفان ایرانی در دانمارک و ادعای انتساب آن به جمهوری اسلامی ایران را قویاً تکذیب کرد.

وی چنین ادعایی را ادامه توطئه ها و دسیسه های دشمنان شناخته شده علیه روابط خوب و رو به گسترش ایران و اروپا در شرایط خاص و خطیر کنونی دانست.

اما ساعتی از طرح این ادعا توسط سازمان اطلاعات دانمارک نگذشته بود که 'مایک پمپئو' وزیرامورخارجه آمریکا در پیامی توئیتری دستگیری یک ایرانی توسط پلیس دانمارک را به دولت این کشور تبریک گفت.

ادعا و اتهام واهی دولت دانمارک مبنی بر اقدام ایران علیه گروهک تروریستی الاحوازیه در حالی صورت گرفت که برخی کشورهای اروپایی علاوه براجرای سناریوی فشار بر ایران در بزنگاه های تاریخی، بدون توجه به حساسیت های امنیتی ایران خود به مرکزی برای حمایت از این گروهک ها تبدیل شده اند.

اکنون، گزارش وال استریت ژورنال مبنی بر گردهمایی این گروه تروریستی با اقدامات آشکار در پناه آزادی و امنیت کشور دانمارک نشان می دهد که اساسا اروپایی ها در میانه تعارض منافع، سیاست تقابلی از نوع اروپایی را شکل می دهند. اگرچه الگوی امنیتی اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همکاری در حوزه های مشترک است اما اروپایی ها در برخی حوزه ها مانند حضور گروهک های تروریستی چون الاحوازیه و گروهک تروریستی منافقین، اقدامات ضد امنیتی انجام داده اند که حاکی از همراهی با سیاست آمریکا است.

برخی کشورهای اروپایی با وجود آگاهی از اقدام غیرقانونی حمایت از این نوع گروه های تروریستی بازهم جمهوری اسلامی ایران را متهم به انجام اقدامات تروریستی می کنند. نفس حضور گروهک تروریستی منافقین و گروهک الاحوازیه در اتحادیه اروپا که بارها خود به اقدام علیه شهروندان ایرانی اعتراف کرده اند، نشانه ای دیگر از حمایت آشکار از تروریسم تلقی می شود و می تواند روابط ایران و اروپا را با تنش هایی روبرو سازد.

درک این معنا، این پیام راهبردی را باید به طرف اروپایی مخابره کند که روندهای امنیتی در بلندمدت دارای بازخوردهای امنیتی برای خود اروپایی ها خواهد بود، نوعی مشارکت اروپا در روندهای تروریستی تلقی می شود، همچنین حضور این نوع از گروهک های تروریستی می تواند وضعیتی همانند القاعده برای آمریکا در سال 2001 ایجاد نماید؛ شرایطی که در آن آمریکا خود شکل دهنده این گروه تروریستی در افغانستان بود و بعدها خود هدف اقدامات آن قرار گرفت. بنابراین اروپا بایستی با تغییر در گزاره های امنیتی، ثبات آفرینی و تنش زدایی را جایگزین ثبات زدایی و تنش زایی در مناسبات دوجانبه کند.


مطالب پربازدید بخش خبر

صبح امروز بر دستان مردم شهید پرور این استان

پیکر شهید ترور تازه داماد گلستان در خاک آرام گرفت

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت خبرداد

بازداشت ۴ عنصر ضد امنیتی مرتبط با منافقین در پاکدشت

با تلاش گروه تولیدات حادثه‌ای مرکز سیمافیلم

«عملیات مهندسی» کلید خورد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان