نشست رونمایی از کتاب داعش؛ اندیشه و عمل، با حضور نویسنده کتاب، رئیس مرکز تحقیقات و بررسیهای استراتژیک مجمع تشخیص و مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران انجام گرفت.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هبیلیان و بهنقل از مشرق، نشست رونمایی از کتاب اندیشه و عمل داعش، با حضور سیدرضا صدرالحسینی نویسنده کتاب، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات و بررسیهای استراتژیک مجمع تشخیص و حمیدرضا مقدم فر مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران انجام گرفت.
در این نشست، سیدرضا صدرالحسینی نویسنده کتاب درباره محتوای کتابش گفت: یکی از ورژنهای تروریسم، داعش است. این نه ابتدا است و نه انتها پس باید یک فکر اساسی برای آن کرد.
وی افزود: من الهامی را از دفاع مقدس داشتم و پس از آن، بر آن شدیم تا اقداماتی را برای معرفی اقیانوس بیکران دفاع مقدس گامی برداریم.
صدرالحسینی افزود: با الهام گیری از فعالیتهای مدافعان حرم در آن سوی مرزها اقداماتی را انجام دادیم که امیدوارم مثمر ثمر باشد.
کتاب «داعش؛ اندیشه و عمل» نوشته سیدرضا صدرالحسینی است که با مقدمه علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل و دبیرکل مجمع بیداری اسلامی از سوی انتشارات زمزم هدایت روانه بازار کتاب شده است.
نویسنده در این کتاب که جلد نخست از یک مجموعه است، تلاش دارد تا به بررسی چرایی و چگونگی شکلگیری داعش در جهان اسلام بپردازد. اولین مبحث کتاب به یکی از سؤالات رایج در این رابطه پرداخته است و تلاش کرده تا با بررسی دقیق به تفاوت دیدگاه میان «سلفیها» و «نوسلفیها» و اینکه آیا این دو یکی است یا خیر، بپردازد.
کتاب در مباحث دیگر به تأثیر حمله آمریکا در شکلگیری گروههای تندرو و سپس داعش پرداخته است. موضوعاتی چون دیدگاهها و افکار داعش، ساختار تشکیلاتی آن، معرفی سران این گروهک تروریستی، شیوههای جذب و دلایل بعضی از موفقیتهای آنها، تاکتیکهای عملیاتی داعش، چگونگی استفاده از رسانه برای اشاعه تفکرات خود، منابع مالی، رابطه داعش با آمریکا و رژیم صهیونیستی و... در این اثر مورد بررسی قرار گرفته است.
یکی از موضوعات جالبی که در این کتاب به آن توجه شده، نحوه حضور و عملکرد داعش در کشورها و مناطق مختلف جهان است. در این بخش رابطه دو سویه داعش و کشورها و مناطقی چون اروپا، شبهقاره، ترکیه، جنوب شرق آسیا، روسیه، کشورهای عربی و... مورد بررسی قرار گرفته است. نویسنده نیز در مقدمه به صورت کلی به چرایی ایجاد گروهی تروریستی با عنوان داعش در خاورمیانه و منطقه پرداخته است.
دکتر ولایتی در مقدمه این کتاب نوشته است: افراطیگری پدیدهای پیچیده است که اگر با اعتقادات دینی همراه شود برای آن ابعاد بسیاری میتوان برشمرد. در واقع، افراطگرایی دینی فقط مسئله معرفتی نیست، بلکه مسئلهای اجتماعی، رفتاری، تربیتی، اقتصادی، نهادی، فرهنگی، تاریخی و بینالمللی است... پس زمینههای معرفتی و هیجانی مذهبی چشمگیری در تاریخچه و تبارشناسی این جریانها وجود دارد، ولی به همان میزان عوامل اقتصادی و اجتماعی نیز در شکلگیری آنها مهم است. یکی از عوامل اجتماعی ایجاد افراطگرایی دینی، شکست جهابینیهای عرفی است...