حادثه تروریستی چابهار: واقعیت‌ها و ضرورت‌ها

N8312644372703803

صبح روز پنجشنبه حمله تروریستی در منطقه چابهار رخ داد که موجب به شهادت رسیدن دو نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر از شهروندان گردید. ظاهرا هدف تروریست ها حمله به مقر نیروی انتظامی بوده است اما در رسیدن به آن ناکام ماندند. گروهک تروریستی موسوم به «انصارالفرقان» مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفته است.

انصار الفرقان در واقع بعد از این که گروهک جندالله تجزیه شد و به گروه های مختلفی تقسیم شد در کوه‌های صعب‌العبور استان سیستان و بلوچستان بوجود آمد. این گروه چند ماه پیش مورد حمله نیروهای ایران قرار گرفت و رهبر آنها «جلیل قنبرزهی» کشته شد.  این گروه در منطقه چابهار، که بیشترین حاشیه نشین را در کشور دارد، شروع به سوء استفاده از جوانان کرده است.

صرف نظر وضعیت توسعه و اقتصاد منطقه چابهار، حملات تروریستی اخیر متضمن چند واقعیت است.

نخست این که دشمنان جمهوری اسلامی ایران تمرکز زیادی بر روی شبکه های تروریستی و معاند نظام کرده اند تا از طریق امنیت زدایی و ایجاد ترس و وحشت کشور را با بحران و آشوب مواجه سازند. ایران اکنون در شرایط حساس تاریخی قرار دارد که نیازمند وحدت و انسجام ملی است. به همین دلیل دشمنان سعی می کنند تا با اختلال در امنیت کشور مانع از تحقق این اهداف شوند.

دوم، گروهگ های تروریستی بطور قطع نیازمند منابع مالی و مکانی جهت زیست و اقدامات خرابکارانه خود هستند. بنابراین، یقینا کشورهای همسایه  دارای نقش ملموسی در حمایت از آنها و فراهم ساختن امکانات لازم برای این گروهک‌ها می باشند. در همین راستا، می توان به حمایت های رهبران اقتدارگرای عربستان سعودی و رژیم تروریستی اسرائیل اشاره داشت. با توجه به خصومت این دو کشور نسبت به ایران و همچنین تلاش های دوطرف در سال های اخیر جهت بهبود روابط، پیوند وثیقی بین آنها ایجاد شده است که برآیند آن همکاری و هماهنگی دو طرف جهت ایجاد تهدید علیه امنیت ملی ایران و صدمه زدن به منافع کشور از جهات گوناگون می باشد.

سوم، حملات تروریستی از جنبه مناسبات ایران با اقتصاد بین المللی نیز حائز اهمیت است. منطقه آزاد چابهار از تحریم های ضد ایرانی دولت جدید آمریکا معاف گردیده است تا بتواند به اقتصاد کشورهای همسایه بویژه هند و افغانستان کمک کند. با توجه به این موضوع، می توان استدلال کرد که حملات تروریستی اخیر در چابهار با این هدف نیز انجام گرفته است تا با ایجاد ناامنی این شبهه را القا نماید که این منطقه برای سرمایه گذاری و تجارت بین المللی امن و با ثبات نمی باشد. به عبارتی، بخش از اهداف تروریست ها فراری دادن سرمایه  از منطقه چابهار است؛ در حالی که این منطقه می تواند نقش مهمی در امنیت اقتصادی و تجاری ایران ایفاء نماید.

آنچه که مسلم است جمهوری اسلامی ایران در شرایط حساسی در تاریخ حیات خود قرار دارد. به این معنا که دشمنان سعی دارند تا از تمامی امکانات خود جهت تهدید امنیت کشور استفاده کنند. با توجه به این واقعیت و همچنین تحرکات گسترده تروریست ها در سال های اخیر، ضرورت دارد تا بر امنیت مرزها بویژه در مناطق جنوب شرقی کشور نظارت بیشتر اعمال گردد. علاوه بر این، این موضوع نیز حائز اهمیت است که مسوولین کشور توجه و اهتمام بیشتری در زمینه توسعه منطقه سیستان و بلوچستان کنند تا مانع از جذب افراد غافل به گروه های تروریستی شوند.

 


مطالب پربازدید سایت

در یادواره ۲۵۶ شهید کارمند استان گیلان مطرح شد

روایت همسر شهید از پیشتازی آمریکا در انعکاس خبر شهادت شهید انصاری

با حضور خانواده معظم شهدا و آحاد مردم شهید پرور

پیکرمطهر شهید حادثه تروریستی سراوان در سبزوار تشییع شد

سیدرضا قزوینی، پژوهشگر مسائل منطقه و تروریسم در گفت‌وگو با دبپلماسی ایرانی

بررسی ابعاد استرداد رهبران گروهک های تروریستی غرب کشور از عراق

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی اعلام کرد

دستگیری عامل ترور شهید «محسن چهری» از کارکنان فراجای کرمانشاه در سردشت

پایگاه خبری عراقی «المعلومه» خبر داد

افشای پول پاشی دختر صدام برای تروریست‌های سوریه

محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

نیرو‌های نظامی انگلیس تروریست محسوب می‌شوند

جدیدترین مطالب

رحمت‌اله بیگدلی؛ مدرس حوزه و عضو هیأت علمی دانشگاه

تروریستی خواندن سپاه توسط انگلیس مصداق بارز حمایت از تروریسم است

محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

نیرو‌های نظامی انگلیس تروریست محسوب می‌شوند

با حضور خانواده معظم شهدا و آحاد مردم شهید پرور

پیکرمطهر شهید حادثه تروریستی سراوان در سبزوار تشییع شد

علی باقری کنی معاون شورای عالی امنیت ملی گفت

مطالبه مجازات عاملان ترور رهبر انقلاب حق ملت ایران است

در یادواره ۲۵۶ شهید کارمند استان گیلان مطرح شد

روایت همسر شهید از پیشتازی آمریکا در انعکاس خبر شهادت شهید انصاری

پایگاه خبری عراقی «المعلومه» خبر داد

افشای پول پاشی دختر صدام برای تروریست‌های سوریه

مطالب پربازدید بخش خبر

جنایتی دیگر از گروهک‌های تروریستی

شهادت یک پلیس در پی ترور ناجوانمردانه در سیب و سوران

نقش موساد در آشوب‌های خیابانی ۸۸

اعتراف پ ک ک خطاب به سپاه: مرد میدان شمایید!

دیدار دبیرکل بنیاد هابیلیان با آیت‌الله العظمی جوادی آملی

غرب ترور و تروریسم را به سلیقۀ خود تعریف می‌کند

با حضور خانواده معظم شهدا و آحاد مردم شهید پرور

مراسم بزرگداشت نخستین استاندار شهید ترور کشور در گیلان برگزار شد

با آتش رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام

تیم پنج نفره گروهک تروریستی دمکرات متلاشی شد

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان