قائم مقام نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: تنها راه مبارزه تأثیر گذار و جدی با تروریسم، تشكیل ائتلافی كارآمد در چارچوب قوانین بین المللی و با مشاركت كشورهای فعال در این زمینه است.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) و به نقل از ایرنا، «منذر منذر» در جلسه هم اندیشی با عنوان «خطرهای اقدامات تروریستی برای صلح و امنیت جهانی» در نیویورك افزود: سوریه به عنوان اصلی ترین كشور منطقه در مبارزه با تروریسم باید از اعضای اصلی این ائتلاف باشد.
وی اضافه كرد: هرگونه تلاش برای مبارزه با تروریسم كه برخلاف قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد و بدون هماهنگی و همكاری كامل با كشور فعال در این زمینه انجام شود ناكام خواهد ماند.
منذر بیان كرد: سوریه از پیشنهادهای رئیس جمهوری روسیه برای مبارزه با تروریسم حمایت می كند.
وی نسبت به استفاده برخی كشورها از تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجی خود و چشم پوشی از اقدامات كشورهای حامی تروریسم، هشدار داد و گفت: این اقدامات در مسیر تلاش های بین المللی برای مبارزه با تروریسم سنگ اندازی می كند.
قائم مقام نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اضافه كرد: تلاش برخی كشورهای عضو سازمان ملل برای دخالت نظامی در سوریه به بهانه مبارزه با گروه داعش و بدون هماهنگی با دولت سوریه، زیرپا گذاشتن منشور سازمان ملل متحد و به بازی گرفتن قوانین بین المللی است.
منذر به نیابت از دولت سوریه از شورای امنیت و سازمان ملل خواست كه قوانین ویژه ای را برای مبارزه با تروریسم تصویب و قطعنامه های شماره 1267، 1373، 1624، 2170، 2178، 2199 و 2253 و راهبرد جهانی سازمان ملل برای مبارزه با تروریسم را به صورت كامل و بدون سیاسی كاری و چشم پوشی از گزارش های موثق برخی اعضا درباره پشتیبانی برخی كشورها از تروریسم، اجرا كنند.
وی از سازمان ملل درخواست كرد كه كشورهای حامی تروریسم را بازخواست كرده و از آن ها بخواهد از نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل دست بردارند.
منذر افزود: سكوت سازمان ملل دراین باره، به معنای پیام تسامح اشتباه با تروریست ها و حامیان آن هاست.
وی، خواستار مبارزه با نفرت زایی، اندیشه های تكفیری و تندروانه ویرانگر و آموزه های اشتباهی شد كه ارتباطی با ادیان و تمدن بشری ندارد.
قائم مقام نماینده سوریه در سازمان ملل گفت: این سازمان باید با تحریك و تشویق به تروریسم و خشونت، تبعییض و سركوب بر اساس دین و تابعیت، نژاد، رنگ و یا جنسیت و دیگر عواملی كه به مجازات دسته جمعی انسان ها تبدیل شده است، مبارزه كند.
منذر افزود: باید با هماهنگی و تلاش های مؤثر، با پدیده تروریست های خارجی كه شمار آن ها بر اساس گزارش های سازمان ملل از ده ها هزار نفر فراتر رفته، مبارزه كرد.
وی اضافه كرد: بر اساس گزارش های سازمان ملل افزون بر 30 هزار تروریست از 115 كشور در سوریه حضور دارند و ملت این كشور را می كُشند و تمدن و دستاوردهای اقتصادی و تأسیسات زیربنایی آن را ویران می كنند.
منذر اظهار كرد: باید برای كنترل مرزها و انهدام باندهای اعزام تروریست ها تلاش كرد و در این باره باید مبادله اطلاعات انجام شود.
قائم مقام نماینده دایم سوریه در سازمان ملل بر خشكاندن منابع تروریسم بویژه كمك های مستقیم برخی كشورها به گروه های تروریستی كه از طریق تجارت غیرقانونی نفت سوریه، محصولات، آثار باستانی و دارایی های فرهنگی به غارت رفته به تروریست ها كمك می كنند، تأكید كرد.
منذر بر مخالفت سوریه با تخریب میدان ها و تأسیسات نفتی و گازی كشور و دیگر زیرساخت هایی كه ملت سوریه در دوره بازسازی به آن ها نیاز دارد، توسط ائتلاف آمریكایی موسوم به مبارزه با تروریسم به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش تأكید كرد.
وی، خواستار جلوگیری از استفاده تروریست ها از فناوری های ارتباطی، اینترنت، شبكه های اجتماعی و تلویزیونی، رادیویی و تبلیغات و فریب جوانان و جذب جوانان توسط آن ها شد.
منذر گفت: باید از دستیابی تروریست ها به سلاح های كشتارجمعی و شیوه های تولید و شلیك آن جلوگیری و كشورهایی كه به تروریست ها در سوریه سلاح شیمیایی داده اند و بارها مورد استفاده قرار گرفته است، مجازات شوند.
وی اضافه كرد: حمایت رژیم صهیونیستی از تروریسم بر اساس گزارش های دبیركل سازمان ملل موثق و مستند است و شورای امنیت باید از این موضوع جلوگیری كند.
قائم مقام نماینده دایم سوریه در سازمان ملل از حمایت برخی كشورها مانند تركیه، عربستان و قطر از تروریست ها با دادن پول و سلاح و تقویت آن ها با اندیشه تكفیری و اعزام تروریست به رغم تأكید قطعنامه های سازمان ملل مبنی بر ضرورت انجام تمام اقدامات قانونی و عملی لازم برای مبارزه با تروریسم ابراز شگفتی كرد.
منذر گفت: برخی دیگر از اعضای سازمان ملل با سیاسی كاری و دوگانگی آشكار با موضوع مبارزه با تروریسم برخورد می كنند و یا از اقدامات كشورهای حامی تروریست ها چشم پوشی می كنند.