دکتر روحانی تأکید کرد: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و مردم ندای تروریست ها را بپسندند نه سیاست خارجی و نه قدرت نظامی نخواهد توانست امنیت را تأمین کند.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی امروز در مراسم آغاز بکار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با شعار «شفافیت و صداقت» در مصلای امام خمینی(ره)، گفت: واقعیت آن است که معضلات امنیتی به مفهومی که منطقه با آن مواجه است در قالب تروریسم و گروههایی است که با افکار جاهلی و رنگ و لعاب دینی و با عصبانیت و فهم نادرست از اسلام و جهاد اسلامی به جان اسلام و مسلمانان در منطقه افتادند.
رئیس جمهوری اظهار داشت: در چنین شرایطی و در برابر چنین تهدیدی آنچه میتواند منطقه را از ناامنیها، حفاظت کرده و جامعه امنی را بوجود آورد، آن است که در کشور، گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریسم نباشد.
دکتر روحانی تأکید کرد: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و مردم ندای تروریست ها را بپسندند نه سیاست خارجی و نه قدرت نظامی نخواهد توانست امنیت را تأمین کند.
رییس جمهوری گفت: بیتردید آنچه در کشور ما امنیت را آفریده، بیداری، هوشیاری، آگاهی و انسجام داخلی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه شهر موصل در عراق با یک و نیم میلیون نفر جمعیت و دارا بودن نیروهای مسلح قدرتمند بخاطر دارا بودن تروریستها از سلاح مدرن و قدرتی بیشتر از ارتش سقوط نکرد، بلکه ارتباط عاطفی و سیاسی مردم با بغداد قطع شده بود و نه تنها داعش بلکه هر گروه دیگری با یک پرچم میتوانست بر موصل فائق آید و در این شرایط بود که سیاست خارجی و ارتش عراق نمیتواند موصل را حفظ کند.
رییس جمهوری تأکید کرد: ما نباید در فهم مسایل امنیتی در منطقه و جهان دچار اشتباه شویم. درست است که نیروهای مسلح کشور ما نیرویی بازدارنده و قدرتمند در برابر تجاوز بیگانگان بوده و سیاست خارجی ایران عاملی برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده اما آنچه در برابر معضل امروز امنیتی در کشور کارساز است، انسجام، وحدت، یکپارچگی جامعه و گوش جان سپردن همه به ندای توسعه ایران عزیز خواهد بود.
دکتر روحانی احترام به اقوام و اقلیت ها و تعادل توسعه ای را مهمترین سد ایران اسلامی در برابر تروریسم دانست و خاطر نشان کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به اقلیتها احترام نمیگذاشت و بر وحدت دینی همت نمیگمارد و جایگاه اهل سنت در کشور محترم شمرده نمیشد و دولت در فکر تعادل توسعهای در کردستان، سیستان و بلوچستان، بخشی از هرمزگان و خراسان جنوبی و اقصی نقاط کشور نبود و همچنین اگر امروز اقلیتهای قومی و مذهبی کشور، دل به نظام، رهبری، قانون اساسی و دولت نبسته بودند، داعش و القاعده در اینجا هم راه داشت.
وی گفت: باید گوش مردم با صدای توسعه کشور آشنا شود تا جامعه به ندای تروریستها پاسخ ندهد و انسجام بین اقوام و مذاهب در کشور بوجود آید که انجام این وظیفه بزرگ به دست اصحاب رسانه امکانپذیر است.