یک کارشناس مسائل ایران در مؤسسه بروکینگز، با اشاره به حمایتهای بیپرده جولیانی از گروهک تروریستی منافقین، با هشدار به او درخصوص ادامه این حمایتها به بلومبرگ گفت: «کسانی که به هر شکلی با آنها در ارتباط اند، بههیچ وجه نمیتوانند ادعا کنند که از خوی مرموز و فرقهگون آنها بیخبر بودهاند. این از آن دست مواردی است که در هر دولتی، چه جمهوریخواه، چه دموکرات، یک رسوایی آشکار به حساب میآید.»
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)، سایت آمریکایی بلومبرگ روز گذشته گزارشی تحقیقاتی را درباره منابع مالی رودی جولیانی، وکیل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و لابیگر گروهک تروریستی منافقین منتشر کرد.
در این گزارش که 5آوریل2019 درج شده، آمده است که اگرچه جولیانی سمت رسمی در دولت ترامپ ندارد، اما به گوشه و کنار جهان سفر میکند، به ایراد سخنرانی میپردازد و از این طریق برای خود برندسازی میکند.
استفانی بیکر، نویسنده این گزارش، مینویسد وقتی در اواسط فوریه گذشته با جولیانی تماس گرفت، جولیانی در میان همهمه حضار به او گفته که در کنفرانس ضدایرانی لهستان، که با مدیریت مقامات دولت ترامپ و برای تحریک متحدین اروپایی آمریکا برای کنارکشیدن از توافق هستهای با ایران در ورشو برگزار شد، به سر میبرد. بهگفته بیکر، او یکبار دیگر هم با جولیانی در ورشو تماس میگیرد و هردوبار وکیل ترامپ به او میگوید پنج دقیقه وقت میخواهد تا برنامه سخنرانیاش را انجام دهد، ولی هربار 45 دقیقه طول میکشد.
بلومبرگ در ادامه می نویسد، جولیانی همانزمان با برگزاری نشست ضدایرانی آمریکا در ورشو، در بیرون محل نشست در تجمع شورای ملی مقاومت ایران، شاخه سیاسی گروه تروریستی مجاهدین خلق (منافقین)، حاضر شده، برای آنها علیه ایران سخنرانی کرده است.
نویسنده بلومبرگ تصریح میکند جولیانی به او گفته است که از سال 2008 مشغول همکاری با مجاهدین خلق است؛ در همان زمانی که وزارت خارجه آمریکا این سازمان را بهعنوان یک گروه تروریستی خارجی بهرسمیت شناخته، آن را نهادی «فرقهگون» توصیف کرده بود که اعضایش را به ادای سوگند برای «طلاق ابدی» از همسرانشان و شرکت در جلسات هفتگی «پاکسازی ایدئولوژیک» مجبور میکند. بهگفته بیکر، زمانی که وزارت خارجه ایالات متحده در سال 2012 مجاهدین را از فهرست تروریستی خود خارج میکند، بر ادامه «نگرانیهای جدی» درباره این سازمان، بهویژه درخصوص اتهامات وارده راجع به بدرفتاری با اعضای خود، تأکید میکند.
بلومبرگ در گزارش خود به این نکته اشاره میکند که جولیانی تنها مقام آمریکایی نیست که در تجمعات مجاهدین خلق سخنرانی میکند. به گزارش این خبرگزاری، تعداد زیادی از سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب سیاسی، برای این گروه تروریستی سخنرانی کردهاند و ازآنجمله میتوان به جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، اشاره کرد که برای یک سخنرانی کوتاه 20 هزار دلار یا بیشتر پول دریافت کرده است.
به گزارش بلومبرگ، حمایت جولیانی از مجاهدین خلق کاملا صریح و بیپرده بوده است. ازجمله مواردی که بلومبرگ بهعنوان اقدامات حمایتآمیز شهردار سابق نیویورک از فرقه مجاهدین خلق یاد میکند، نامهای است که او به همراه یک دوجین از مقامات سابق آمریکایی در سال 2017 خطاب به ترامپ نوشتند و از رئیس جمهور تازه وارد ایالات متحده خواستند تا با شورای ملی مقاومت «وارد گفتگو» شود.
بلومبرگ به این نکته اشاره میکند که جولیانی از زمان انتصاب بهعنوان وکیل شخصی ترامپ در آوریل 2018، به سیاق ستارههای راک در تجمعات مجاهدین خلق شرکت میکند و لحن ضدایرانی سخنانش بهشدت افزایش پیدا کرده است؛ موضوعی که به نقل از این خبرگزاری نهتنها بازتاب موضع افراطگرایانه ترامپ درخصوص تهران است، بلکه از این فراتر میرود و صراحتاً خواستار تغییر رژیم در ایران میشود. بلومبرگ برای مثال به سخنرانیهای جولیانی در نشستهای سالانه این گروه ترورمجاهدین در پاریس و سخنرانی او در نشست ضدایرانی هتل منهتن نیویورک در سپتامبر 2018 که با استقبال فراوان هواداران مجاهدین خلق روبرو شد، اشاره میکند.
بهگزارش بلومبرگ، سوزان ملونی، کارشناس مسائل ایران در مؤسسه بروکینگر، با اشاره به حمایتهای بیپرده جولیانی از گروه تروریستی مجاهدین خلق، به او درخصوص ادامه این حمایتها هشدار میدهد: «کسانی که به هر شکلی با آنها در ارتباط اند، بههیچوجه نمیتوانند ادعا کنند که از خوی مرموز و فرقهگون آنها بیخبر بودهاند. این از آن دست مواردی است که در هر دولتی، چه جمهوریخواه، چه دموکرات، یک رسوایی آشکار به حساب میآید.»
بلومبرگ در ادامه می نویسد دَن پیکارد، همکار و کارشناس شرکت حقوقی وایلی رین (Wiley Rein) با اینکه صراحتاً نامی از جولیانی نمیبرد، اما به این نکته اشاره میکند که اگر کسی از یک گروه خارجی پول بگیرد تا بهنفع آنها در ایالات متحده سخنرانی کند بهاین امید که ماحصل سیاسی داشته باشد، چنین فردی باید به عنوان کارگزار خارجی ثبت نام کند.
نویسنده در ادامه گزارش خود مینویسد جولیانی به او گفته که نه از مجاهدین خلق بلکه از یک سازمان آمریکایی متشکل از مخالفان دولت ایران پول دریافت کرده است. در پاسخ به سؤال بیکر که آیا این سازمان «سازمان جوامع ایرانیآمریکایی»، وابسته به مجاهدین است یا خیر، جولیانی ادعا می کند اسم دقیق آن را نمیداند.