بررسی جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم

 57373704

نخستین پیش نشست علمی همایش ملی «مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم»، با موضوع ارزیابی نظام تقنینی ایران درباره جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم توسط مرکز اطلاعات مالی برگزار شد.

 

به گزارش هابیلیان و به نقل از ایسنا، طبق اعلام مرکز اطلاعات مالی، در این نشست هادی خانی ـ دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم - با اشاره به همایش ملی که سال آینده در همین زمینه برگزار می شود، بر لزوم تبیین اقدامات صورت گرفته در کشور در راستای مبارزه با پولشویی و اطلاع رسانی جامعه از آثار این جرم تاکید کرد. 

 

معاون وزیر اقتصاد در ادامه اظهار کرد: هنگامی که استانداردهای جهانی در حوزه مبارزه با پولشویی توسط نهادهای بین المللی تدوین می شد، به درستی راه اندازی مراکز اطلاعات مالی (FIU) در کشورها از جمله در ایران و نحوه همکاری آنان را پیش بینی کرده تا سرشبکه و منشأهای این فساد را در خارج از کشور بتوان رصد و کنترل کرد. 

 

رییس مرکز اطلاعات مالی هدف از این نشست ها را ایجاد بستری برای ایده پردازی اعلام کرد و گفت: همانطور که شیوه ها و روش های پولشویی و فساد در حال تغییر و نوسازی هستند، روش های مبارزه نیز باید تغییر کند.

 

آقایی ـ معاون ریسک و تحلیل اطلاعات مالی مرکز - نیز وظیفه این نهاد را بررسی میزان ظن به گزارشات مشکوک واصله به مرکز عنوان کرد و وظیفه اثبات آن را برعهده مرجع قضایی و در صورت نیاز به تحقیقات بیشتر استفاده از ضابط دادگستری بیان کرد.

 

وی با اشاره به رویکرد ریسک محور در تدوین قانون مبارزه با پولشویی و آیین نامه اجرایی آن و پیشرفت تدوین سند ملی ارزیابی ریسک، تدوین این سند را گامی در جهت رفع چالش ها و آسیب های بخش های احصاء شده عنوان کرد.

 

در ادامه این پیش نشست، دو میزگرد تخصص و علمی برگزار شد که در میزگرد نخست، احمدی ـ معاون برنامه ریزی و مقررات مرکز اطلاعات مالی با بررسی ابعاد مختلف ماده (۲) قانون مبارزه با پولشویی، به تشریح جرایم مرتبط با جرم مزبور پرداخت.

 

در ادامه شاملو ـ عضو هیئت علمی دانشگاه - نیز با بررسی ابعاد مختلف قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به برخی از چالش‌ها، کمبودها و موانع اجرایی آنها اشاره کرد.

 

همچنین خلیلی ـ مدیر کارگروه عدالت کیفری مرکز تحقیقات دانشگاه شهید بهشتی توضیحاتی را درباره ابعاد مختلف جرمانگاری پولشویی برای حضار ارائه کرد.

 

در میزگرد دوم، نیازپور ـ عضو هیئت علمی دانشگاه - به بیان جایگاه مرکز اطلاعات مالی در مقابله و پیشگیری از وقوع جرم تامین مالی تروریسم و ضرورت تعیین آن مرکز به عنوان ضابطان خاص مبارزه با جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم پرداخت.

 

 در ادامه نیز ثالث ـ پژوهشگر حوزه جرایم پولشویی - به تشریح ساختار و وظایف کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) و نحوه نظارت این نهاد بین الدولی بر اعضا پرداخت و سابقه ای از تعاملات و اقدامات صورت گرفته از سوی ایران با این نهاد را برای حضار بیان کرد.

 

همچنین رستمی از دیگر صاحب‌نظران حاضر در این میزگرد توضیحاتی را درباره قانون پولشویی و آیین نامه اجرایی آن و تبیین راهکارهای بهبود اجرایی و اثربخشی اجرای آنها در پیشگیری از وقوم جرایم مورد نظر ارائه کرد.

 

گفتنی است؛ این پیش نشست از سوی مرکز اطلاعات مالی، پژوهشکده امور اقتصادی و با همکاری مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی در تالار سلام این دانشگاه برگزار شد.


مطالب پربازدید سایت

ساعتی قبل در دیوان عالی کشور رخ داد

جزئیات ترور سه قاضی در دیوان عالی کل کشور

با تلاش قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و وزارت اطلاعات

۱۵ تروریست جیش الظلم چگونه دستگیر شدند؟

دکتر رضا موسی‌زاده، عضو هیأت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه

حمایت از زنان قربانی ترور در حقوق بین‌الملل

فضاسازی جدید رسانه‌های ضدانقلاب و تجزیه‌طلب

پخشان عزیزی؛ مددکار اجتماعی یا عضو گروه‌های تروریستی؟

روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اعلام کرد

دستگیری 15 تروریست در سیستان و بلوچستان

فرزند شهید حجت الاسلام مقیسه

پدرم به من می‌گفت که در نهایت ترورم می‌کنند

علیرضا احمدی؛ روزنامه همشهری

تا پای جان مقابل تروریسم

جدیدترین مطالب

سخنگوی قوه قضاییه امروز در نشست خبری با رسانه‌ها

دستگیری چند نفر در پرونده ترور شهیدان رازینی و مقیسه

در بیست و هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین مطرح شد؛

شهادت ۷۷ قاضی، بهای سنگین عدالت قضایی

علیرضا احمدی؛ روزنامه همشهری

تا پای جان مقابل تروریسم

فرزند شهید حجت الاسلام مقیسه

پدرم به من می‌گفت که در نهایت ترورم می‌کنند

ساعتی قبل در دیوان عالی کشور رخ داد

جزئیات ترور سه قاضی در دیوان عالی کل کشور

با تلاش قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و وزارت اطلاعات

۱۵ تروریست جیش الظلم چگونه دستگیر شدند؟

مطالب پربازدید بخش خبر

در آستانه اولین سالگرد حادثه تروریستی شهدای گلزار کرمان

پخش سریال «دم زندگی» درباره حادثه تروریستی کرمان

دبیرکل بنیاد هابیلیان در نشست گرامیداشت شهدای ترور خبر داد

فهرست جدید شهدای ترور کشور شامل ویژگی هایی است که باعث اتقان بیشتر این اثر شده است

با تلاش پاسداران گمنام امام زمان«عج»

‌انهدام تیم تروریستی در سراوان

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان