
انتخابات و ثمره آن در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران همواره تجلی مشارکت مردمی در تعیین سرنوشت بوده است. مقوله ای که در طول سال های گذشته زیر ذره بین رسانه ها و افکارعمومی دنیا بوده است و نتایج آن تا مدت ها در تحلیل و بررسی رسانه های گروهی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
مردم کشورمان بارها و در طول 30 سال گذشته با حضور حداکثری خود در انتخابات نشان داده اند که نباید برای ماندگاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران – که بهای بسیار سنگینی برای آن پرداخت شده است – همانند بسیاری دیگر از کشورها، چشم امید به قدرت های بیگانه داشت.
انتخابات در کشور ما بر خلاف بسیاری از کشورها که اعتماد عمومی سال ها از آن کشورها رخت بر بسته است با مشارکت گسترده توده ها و اقشار مختلف است و نکته جالب نیز همین مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از همه گروه ها و سلیقه ها است؛ مساله ای که همواره باعث تحسین رسانه ها و کارشناسان خارجی از انتخابات ایران شده است. دراین مورد اکرام سهگلدر، تحلیلگر مسائل سیاسی پاکستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر مشارکت مردم در حوزه های مختلف، مردمی بودن خویش را به اثبات رسانده اند معتقد است:"حضور و مشارکت مردم درانتخابات دستاوردهای قابل توجهی را در بر دارد و به دلیل اهمیت این موضوع، دشمنان ایران به طور معمول درنزدیکی برگزاری انتخابات سعی درتخدیر اذهان و مسموم کردن فضای حاکم بر انتخابات می کنند تا از این طریق دراراده مصمم مردم خللی به وجود آورند."
به مطالب فوق باید این مطلب را افزود که مشارکت واقعی درانتخابات در مقاطع مختلف تاریخ انقلاب اسلامی ایران، در تحولات سیاسی کشورمان نقش اساسی داشته و مهمترین ساز و کار مشارکت توده های سیاسی نیزبوده است . مرور میزان مشارکت مردم در تمامی دوره های انتخابات درایران خود دلیل صحت این امر است :
انتخابات همه پرسي تغيير رژيم.... 10 و 11 فروردين 58 .... ميزان مشاركت: 98 درصد
انتخابات خبرگان بررسي نهايي قانون اساسي.... 12 مرداد 58.... ميزان مشاركت: 51.71 درصد
انتخابات همه پرسي تائيد قانون اساسي.... 11 و 12 آذر 58.... ميزان مشاركت: 75.23 درصد
انتخابات اولين دوره رياست جمهوري.... 5 بهمن 58.... ميزان مشاركت: 67.42 درصد
انتخابات دومين دوره رياست جمهوري.... 2 مرداد 60.... ميزان مشاركت:64.24 درصد
انتخابات سومين دوره رياست جمهوري... 10 مهر 60.... ميزان مشاركت:74.26 درصد
انتخابات دومين دوره مجلس شوراي اسلامي....26 فروردين 63.... ميزان مشاركت:64.64 درصد
انتخابات چهارمين دوره رياست جمهوري.... 25 مرداد64.... ميزان مشاركت: 54.78 درصد
انتخابات سومين دوره مجلس شوراي اسلامي.... 19 فروردين 67.... ميزان مشاركت:59.72 درصد
انتخابات پنجمين دوره رياست جمهوري.... 6 مرداد 68.... ميزان مشاركت:54.59 درصد
انتخابات همه پرسي بازنگري قانون اساسي....6 مرداد 68.... ميزان مشاركت: 54.51 درصد
انتخابات چهارمين دوره مجلس شوراي اسلامي....21 فروردين 71.... ميزان مشاركت: 57.81 درصد
انتخابات ششمين دوره رياست جمهوري....21 خرداد 72.... ميزان مشاركت: 50.66 درصد
انتخابات پنجمين دوره مجلس شوراي اسلامي....18 اسفند 74.... ميزان مشاركت:71.10 درصد
انتخابات هفتمين دوره رياست جمهوري.... 2 خرداد 76.... ميزان مشاركت:79.93 درصد
انتخابات اولين شوراهاي اسلامي كشور.... 7 اسفند 77.... ميزان مشاركت:64.42 درصد
انتخابات ششمين دوره مجلس شوراي اسلامي....29 بهمن 78.... ميزان مشاركت:67.35 درصد
انتخابات هشتمين دوره رياست جمهوري....18 خرداد 80.... ميزان مشاركت:66.59 درصد
انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي....1 اسفند 82.... ميزان مشاركت:51.21 درصد
انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري(مرحله اول)....27 خرداد 84.... ميزان مشاركت:62.84 درصد
انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري(مرحله دوم).... 3 تير 84.... ميزان مشاركت:59.76 درصد
این روزها در حالی توسط رسانه های بیگانه از مشارکت حداکثری مردم ایران در پای صندوق های رای سخن به میان می آید که در مقایسه با این آمار می توان به کاهش چشمگیر آمار مشارکت کنندگان در دیگر کشورها اشاره نمود و به عنوان نمونه می توان به کاهش 30 درصدی مشارکت مردم اروپا در انتخابات پارلمان اروپا اشاره نمود. این مساله در حالی بود که حتی رسانه های گروهی اروپا نیز قبل از آغاز انتخابات این مساله را پیش بینی کرده بودند اما برای مقایسه آمار مشارکت مردم کشورمان در انتخابات شاید گمان کنیم بحث انتخابات فقط برای ما در داخل ایران مهم است یا در نهایت ایرانی های مقیم خارج به آن اهمیت میدهند. اما اگر این روزها نگاهی به مناظرهها و خبرهای رسانههای مختلف جهان بیندازیم به خوبی میبینیم که موج انتخابات ایران تا چه اندازه در رسانههای خارجی نیز بازتاب دارد. بیاغراق میتوان گفت، نزدیک به یک هفته است که شبکه خبری غیر فارسی زبانی را نمیتوان یافت که درباره موضوع انتخابات ایران گزارش ویژهای نداشته باشد یا این که کارشناسان امور ایران را رو در روی هم قرار ندهند و درباره تحولات ایران و انتخابات ریاست جمهوری کشورمان صحبت نکنند. میتوان گفت، کارشناسانی که به زبانهای دیگر آشنایی دارند و دستی در سیاست داخلی ایران دارند، این روزها سرشان بسیار شلوغ است و رسانههای خارجی مفصل با آنها به گفتوگو مینشینند.
شبکههای سیانان، بیبیسی، فرانسه 24، یورونیوز، العربیه، الجزیره، الحره، ایانبی، البیسی، ابوظبی و دیگر کانالهای خارجی تقریبا هر شب و هر روز اخبار انتخابات ایران را دنبال میکنند و تمام این رسانه نیز از انجام انتخاباتی با مشارکت حداکثری سخن به میان می آورند .
اهمیت انتخابات در میان مردم کشورمان با همراهی بسیاری از رسانه های خارجی جهت پوشش این مراسم همراه بوده است . 429 خبرنگار از 44 کشور برای پوشش دادن بزرگ ترین سمبل اتحاد ملی مردم کشورمان، خواهان حضور در صحنه انتخابات ایران شده اند. دراین بین کشورهاي انگلستان،فرانسه، ژاپن، آمريکا و آلمان بيشترين ميزان تقاضاي ورود به ايران براي پوشش خبري انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري داشته اند و روزنامه هاي "تايمز"، "ساندي تلگراف"، "گاردين"، "آساهي"، "يوميوري" و همچنين شبکه هاي خبري و تلويزيوني "pbc" و "صداي آمريکا"، "اسکاي نيوز"، "تي بي اس" ،"ان بي سي" و خبرگزاري "کيودو" و "جي جي پرس"نیز بالاترین آمار پوشش اخبار انتخابات ایران را به خود اختصاص داده اند.
مردم ما فارغ از اصوات بی رمق و ناامیدی که از گوشه و کنار به گوش می رسد، حق مسلم خود می دانند تا سرنوشت خود را به تنهایی و با اراده خود تعیین کنند و بر این مهم نیز پای می فشارند.
خوشبختانه در دوره اخیر و در جریان فضای باز انتخابات، گسترش فضای نقد و ارائه آرا و اندیشه کاندیداها بیش از گذشته در جریان است و این مساله نشان دهنده آزادی انتخاب برای مردم و تکریم حق مشارکت عمومی مردم است .
جمعه، مردم ایران در داخل و خارج از کشور با مشارکت خود در انتخابت به تمام دنیا و نیز به همه مفلوکین و دشمنان این نظام اثبات خواهند کرد که همواره در صحنه انتخابات حضور دارند و برای حفظ ارزش های این انقلاب همیشه در صحنه خواهند ماند .