دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی در گفتوگو با هابیلیان گفت: اقدامات حقوقی مناسبی برای طرح پروندههای شهدای ترور نداشتهایم و در این راستا اگر اقدامی مبتنی بر کار علمی و دقیق انجام دهیم میتواند نتیجهبخش باشد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) داوود عامری اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین قربانیان ترور در دنیا محسوب میشود و جوامع مختلف حقوقی، فرهنگی و مدنی این را میدانند ولی چون احساس میکنند که گفتن این واقعیت خیلی مفید نیست، به آن نمیپردازند.
وی ادامه داد: ما با ظرفیت خانواده شهدای ترور میتوانیم لااقل تبلیغات سوء دشمنان اسلام و ایران را خنثی کنیم چراکه آنها تلاش میکنند جمهوری اسلامی را محور بعضی از اقدامات تروریستی معرفی کنند تا با این بهانه بر مردم ایران و مردم مسلمان منطقه فشار بیاورند.
عامری با اشاره به لزوم اقدامات فرهنگی در این زمینه نقش تشکلهای مردمنهاد مانند هابیلیان را مهم دانست و افزود: خنثی کردن تبلیغات سوء دشمن نیاز به تبیین، تبلیغ و تشریح دارد و اقدامات فرهنگی و مدنی در اینباره مؤثر است لذا خانوادههای شهدای ترور باید فعالیتهایی را برنامهریزی کنند که در سایه آن بتوانند عمق فاجعهای را که اتفاق افتاده است معرفی کنند و درعینحال اقداماتی را سامان بدهند.
وی متذکر شد: حضور خانواده شهدای ترور در صحنههای مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی میتواند کمک فوقالعاده جدیای بکند از این جهت که خانواده شهدای ترور دیده بشوند و پیام آنها به جهان منتقل شود چراکه شهدای ترور بهخاطر راه و عقیده اصیل و مبارکی شهید شدند و باید راه آنها پیموده شود و به پیامها و ارزشهای آنها بپردازیم. اینها به نظر من میتواند مبشر اقدامات مناسبی برای آینده باشد.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی از برخورد دوگانه برخی از کشورها درباره تروریسم انتقاد و تاکید کرد: بپذیریم که بسیاری از کشورهای دنیا بهدلیل منافع و ملاحظاتی که با حوزه تروریسم دارند برخورد دوگانهای از آنها دیده میشود؛ در یک جایی داد و فریاد مقابله با تروریسم سرمیدهند و در یک جایی هم میبینیم که دست آنها با تروریستها در یک سفره است یا از آنها حمایت میکنند. این بدیهی است ولی اگر بشود حوزه نخبگی و گروههای مدنی و افکار عمومی را بسیج کرد میتوان اقدامات آنها را محدود کرد.
عامری در پایان ائتلاف ضدتروریسم عربستان را نمادین و غیرواقعی دانست و افزود: ائتلافنمایی که عربستان از آن نام برده و دم زده است ائتلافی نمادین و غیرواقعی است. عربستان در خیلی از مکانها شریک اقدامات تروریستی در منطقه است یا حداقل اقدام جدی در مقابله با تروریسم از آن نمیبینیم لذا به نظر نمیرسد کسی این ائتلاف را باور بکند. ائتلاف واقعی چیزی است که در جهان اسلام دارد اتفاق میافتد و امروز در صحنههای مقابله با تروریسم جانبرکفهایی از کشورهای مختلف هستند که تلاش و کمک میکنند. ائتلاف واقعی آنجاست و جایی است که نخبگان جهان اسلام با دلسوزی به جهان اسلام نگاه میکنند و منافع فردی و شخصی را کنار گذاشتهاند. ما اگر خواستیم ببینیم هر ائتلافی ائتلاف درستی است یا خیر، باید ببینیم چقدر این جمع میتوانند از منافع خودشان به نفع منافع جهان اسلام بگذرند.