نخستین کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه با تقدیر از برگزیدگان بخش های شعر، نوحه و سرود و بخش ویژه شهیدان زین الدین و شهدای حادثه تروریستی شاه چراغ شیراز به کار خود پایان داد.
به گزارش هابیلیان به نقل از ایسنا، نخستین کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه شامگاه گذشته با حضور خانواده معزز شهدا؛ محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی کشور؛ سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) قم؛ ابوالقاسم مقیمی معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم؛ مهدی کلانترزاده. مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم؛ حسین آقایی، مسئول بسیج صدا و سیمای استان قم؛ روح الله کریمی، رئیس اداره کتاب ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم؛ سرهنگ هادی بادینلو، معاون فرهنگی هنری سپاه قم؛ فخرالدین یوسف پور، رئیس هیئت مدیره و مدیر خانه مطبوعات استان؛ احمد عبدی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در استان قم؛ مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم و سید جواد شرافت، سید حمید برقعی و محمد صمیمی از شاعران آیینی و جمعی از پیشکسوتان فرهنگ و هنر و حماسه، شاعران آیینی و مداحان در سالن غدیر اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم برگزار شد.
در این مراسم مهدی توکلیان، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قم عنوان کرد: باعث افتخار نهاد کتابخانه های عمومی کشور است که در شام وفات حضرت ام البنین و روز گرامیداشت مقام مادران و همسران شهیدان، میزبان خانواده محترم شهدا هستیم و به نمایندگی از دستگاه های فرهنگی استان قم، دستور و فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص آفرینش شاعران کشور درباره مادران شهید را اجابت کردیم و این اتفاق بر پایه کتاب تنها گریه کن، خاطرات مادر شهید پرافتخار استان قم، شهید محمد معماریان شکل گرفت.
وی در ادامه اضافه کرد: این کنگره در دو بخش اصلی شعر و نوحه و سرود و همچنین بخش های ویژه شهید زین الدین و حادثه تروریستی شاه چراغ شیراز که پس از گله مقام معظم رهبری مبنی بر کم کاری دستگاه های فرهنگی در ترسیم، تبلیغ و رسانه ای کردن این حادثه به این کنگره اضافه شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که خروجی این کنگره، محصولات فرهنگی و چندرسانه ای باشد و نتایج این تلاش بتواند در کاهش فاصله بین نسلی و افزایش و تقویت هویت ملی و دینی مؤثر باشد.
وی در پایان تصریح کرد: شور با شعور شاعران آیینی کشور در این کنگره ملی تلاش رسانه های معاند مبنی بر تحریم فعالیت های هنری را نقش بر آب کرد و این کنگره با استقبال 227 از شاعران آیینی کشور که 896 اثر را به دبیرخانه کنگره ارسال کردند، رو به رو شد.
محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی کشور نیز در این مراسم بیان کرد: شهدا از هستی خود گذشتند و هرچه داشتند در طبق اخلاص گذشتند و امیدوارم ما با عملکردمان مورد نفرین آنها واقع نشویم.
رئیس افتخاری شورای سیاست گذاری کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه همچنین در ادامه به قرائت چند شعر پرداخت.
نغمه مستشار نظامی، شاعر آیینی و دبیر علمی کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه نیز در این مراسم با ارسال پیام ویدیویی، ضمن تشکر از دست اندرکاران این کنگره، اظهار کرد: امیدواریم این کنگره در سال های آتی نیز ادامه دار باشد تا بتوانیم انجام وظیفه ای در قبال مادران شهدا و همچنین فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) داشته باشیم.
وی همچنین ضمن قرائت بخشی از ترکیب بند «سروده ای از حماسه» ابراز کرد: اشعار بسیار زیبایی در وصف مادران شهدا سروده شده است و ان شاالله این حرکت تا جایی ادامه پیدا کند که برای هر مادر شهید شعری سروده شود.
در پایان این مراسم، برگزیدگان نخستین کنگره ملی شعر زلال قریحه معرفی و تقدیر شدند که اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:
رضا خورشیدی فر، برگزیده بخش عمومی
زهرا شعبانی، برگزیده بخش عمومی
سمانه رحیمی، برگزیده بخش عمومی
فاطمه عارف نژاد، برگزیده بخش عمومی
سعید تاج محمدی، شایسته تقدیر بخش عمومی
طاهره سادات ملکی، شایسته تقدیر بخش عمومی
قاسم بای، شایسته تقدیر بخش عمومی
سیداکبر سلیمانی، شایسته تقدیر بخش عمومی
فائزه امجدیان، برگزیده بخش سرود و ترانه
یوسف رحیمی، برگزیده بخش نوحه
رضا یزدانی، شایسته تقدیر بخش نوحه
مهدی کبیری، شایسته تقدیر بخش نوحه
محمد زارعی، برگزیده بخش ویژه (مادر شهیدان زین الدین)
مجتبی خرسندی، برگزیده بخش ویژه (مادر شهیدان زین الدین)
و علی سلیمیان، برگزیده بخش ویژه (شهدای شاهچراغ)
همچنین در این مراسم، تعدادی از برگزیدگان به قرائت اشعار خود پرداختند.
یوسف رحیمی، برگزیده بخش نوحه این کنگره نیز نوحه خود با عنوان «تنها گریه کن» را در این مراسم خواند همچنین مجتبی خرسندی برگزیده بخش ویژه مادر شهیدان زین الدین کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه، در این مراسم به قرائت شعر خود پیرامون این دو شهید پرداخت.
در ادامه فائزه امجدیان، برگزیده بخش سرود و ترانه کنگره نیز با اشاره به خاطره استقبال حاج قاسم از مادر شهیدان زینالدین با پای برهنه، شعر خود را قرائت کرد و علی قیسوندی، شاعر اهل کردستان نیز در بخش سرود اقوام ایرانی با گویش محلی، سروده خود با گویش کردی را در قالب فایل صوتی به اختتامیه کنگره ارسال کرد.
در این مراسم همچنین سید حمیدرضا برقعی، شاعر آیینی با قرائت شعر «خانه پیرزن ته کوچه» و محمد صمیمی مداح اهل بیت (علیه السلام) نیز به نوحه خوانی پرداختند.
گفتنی است که پیش از آغاز این مراسم نیز، در حاشیه نخستین کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه و ساعتی پیش از برگزاری مراسم اختتامیه، کارگاه آموزشی نوحه خوانی ویژه کنگره ملی شعر و نوحه زلال قریحه با حضور محمد صمیمی و جمعی از مداحان از سراسر کشور برگزار شد.
در پایان نیز از مادران شهیدان زارع، محمدی، سراجی، شهرابی، هندیانی، قاسمی، دخانچی، ولی مهانی و وفایی زاده توسط محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی کشور تقدیر شد.