سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه انتظار داریم دولت جدید پاکستان در اولین حادثهای که دوران جدید نخستوزیری عمران خان در مناسبات میان ایران و پاکستان اتفاق افتاده است، سرفراز از این آزمون بیرون بیاید و اقدامات مثبتی نسبت به همسایه خوبشان، ایران انجام دهند، ابراز داشت: امیدواریم رایزنیها و همکاریهای طرفهای ایرانی با طرف پاکستانی به نتایجی مطلوب در اولین فرصت ممکن نائل شود چراکه همه بخشها در ایران در تلاش هستند سربازان ربوده شده به آغوش خانوادههایشان برگردند.
بهرام قاسمی، در تشریح آخرین پیگیریهای وزارت امور خارجه برای آزادی مرزبانان ربوده شده ایرانی در منطقه میرجاوه گفت: بعد از واقعه تلخ ربوده شدن سربازان کشورمان در مرزهای ایران و پاکستان که در منطقه میرجاوه اتفاق افتاد، بلافاصله در دیداری که سفیر پاکستان در تهران با دستیار و مدیرکل وزارت امور خارجه داشت، مراتب نگرانی و لزوم انجام اقدامات آنی، عاجل و جدی دولت پاکستان اعلام شد.
تلاشهای دیپلماتیک برای آزادی مرزبانان ربوده شده
وی به سفر سال گذشته محمدجواد ظریف در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی، نظامی، امنیتی و انتظامی به اسلامآباد اشاره کرد و اظهار داشت: در سفر سال گذشته وزیر امور خارجه به اسلامآباد که در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی، نظامی، امنیتی و انتظامی انجام شد، کمیتههای مختلفی مختلفی میان مسئولان دو کشور درخصوص مختلف و از جمله مسائل مرزی تشکیل شد تا با همکاری و تلاش بیشتر طرفین زمینههای لازم برای امینت هرچه بیشتر مرزهای دو کشور فراهم شود که نهایتا تا حدود زیادی ایران و پاکستان در این باره به موفقیتهای زیادی دست یافتند و آرامش نسبی در مرزها حاکم شد تا اینکه حادثه تلخ مذکور اتفاق افتاد.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: همزمان با حضور سفیر پاکستان در وزارت امور خارجه، سفیر ایران در اسلامآباد نیز ملاقاتهای خود را با مقامات پاکستاتی آغاز کرد و بهجد از طرف پاکستانی درخواست شد تا اقدامات لازم برای آزادی هرچه سریعتر نیروهای ایرانی از دست گروههای تروریستی - تکفیری را آغاز کنند.
تشکیل کمیتههای مشترک میان ایران و پاکستان برای آزادی مرزبانان
قاسمی با بیان اینکه در همان روز وزیر امور خارجه نیز به صورت تلفنی با همتای پاکستانی به صورت تلفنی گفتوگو کرد، تصریح کرد: در آن گفتوگو، آقای ظریف ضمن گلایه و اعلام نگرانی به سرنوشت اتباع ایرانی ربوده شده، خواستار انجام اقدامات فوری دولت پاکستان در مسیر آزادی نیروهای مرزبانی ایران و همچنین برخورد، دستگیری و مجازات ربایندگان شدند.
وی افزود: پس از آن، علاوه بر اقدامات فوقالذکر، کمیتههای مشترک میان دو کشور تشکیل شد و بخشهای مختلف و نیروهای نظامی عالیرتبه با همتایان خود به گفتوگو پرداختند که از جمله آنها میتوان به رایزنی وزیر دفاع کشورمان با همتای پاکستانیشان اشاره کرد.
اولین آزمون عمران خان در مناسبات میان ایران و پاکستانسخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه انتظار داریم دولت جدید پاکستان در اولین حادثهای که دوران جدید نخستوزیری عمران خان در مناسبات میان ایران و پاکستان اتفاق افتاده است، سرفراز از این آزمون بیرون بیاید و اقدامات مثبتی نسبت به همسایه خوبشان، ایران انجام دهند، ابراز داشت: امیدواریم رایزنیها و همکاریهای طرفهای ایرانی با طرف پاکستانی به نتایجی مطلوب در اولین فرصت ممکن نائل شود چراکه همه بخشها در ایران در تلاش هستند سربازان ربوده شده به آغوش خانوادههایشان برگردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه تماسها، رایزنیها و تلاشها برای آزادی سربازان ربوده شده ادامه دارد، خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه براساس وظایف ذاتی خود بدون فوت وقت، اقدامات دیپلماتیک لازم را در جهت آزادی این سربازان آغاز کرده و از هیچ تلاشی در این باره فروگذار نکرده است. آنچه دستگاه دیپلماسی در توان دارد، تماسهای دیپلماتیک و اقدامات سیاسی است که این اقدامات در عالیترین شکل ممکن انجام شده است. در واقع، وزارت امور خارجه در کنار سایر دستگاههای مسئول در سایر بخشها، با تمام توان تلاش خود را کرده است.
قاسمی با بیان اینکه انتظار داریم دولت جدید پاکستان در اولین حادثهای که دوران جدید نخستوزیری عمران خان در مناسبات میان ایران و پاکستان اتفاق افتاده است، سرفراز از این آزمون بیرون بیاید و اقدامات مثبتی نسبت به همسایه خوبشان، ایران انجام دهند، ابراز داشت: امیدواریم رایزنیها و همکاریهای طرفهای ایرانی با طرف پاکستانی به نتایجی مطلوب در اولین فرصت ممکن نائل شود چراکه همه بخشها در ایران در تلاش هستند سربازان ربوده شده به آغوش خانوادههایشان برگردند.
منصفانه نیست وزارت امور خارجه مورد سرزنش واقع شود
وی در پاسخ به انتقاداتی که وزارت امور خارجه را به کوتاهی متهم میکنند، بیان کرد: اگر انتقاداتی وجود دارد، این انتقادات غیرمنصفانه است زیرا وزارت امور خارجه از تمامی امکانات در اختیار خود استفاده کرده است که این امکانات چیزی جز تماسهای دیپلماتیک و اقدامات سیاسی و پیگیریهای مستمر چه در تهران و چه در اسلامآباد نیست.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه اضافه کرد: نقش و جایگاه وزارت امور خارجه کاملا مشخص است و در این چارچوب، دستگاه دیپلماسی حداکثر تلاش خود را کرده است و قابل پذیرش نیست وزارت امور خارجه مورد سرزنش واقع شود.
از هیچ اقدامی برای آزادی مرزبانان کوتاهی نمیکنیم
قاسمی با تاکید بر اینکه از ابتدای این حادثه مواضع ایران و انتظارات کشورمان از پاکستان بیان شده است، یادآور شد: ما منتظر هستیم دولت پاکستان از تمامی توان خویش برای آزادی سربازان ربوده شده ایرانی استفاده کند اما سیاست جمهوری اسلامی، عدم تحمل ناامنی، بیثباتی و ایجاد بلبشو و آنارشیسم در مرزها توسط گروههای تروریستی و با شدت و جدیت از منافع ملی و امنیت کشورمان دفاع میکنیم و اجازه تعرض به مرزها توسط اشرار و تروریستها را نمیدهیم.
وی با بیان اینکه روابط خوب و درکی متقابل میان ایران و پاکستان وجود دارد، عنوان کرد: امیدواریم پاکستان در جهت آزادی نیروهای ایرانی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد و شاهد این گونه اتفاقات در مرزهای دو کشور - که باید مرزهای دوستی، صلح و امنیت باشند - نباشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که احتمال دارد محمدجواد ظریف در این رابطه به اسلامآباد سفر کند؟ گفت: هم در تهران با جدیت و به صورت مستمر با سفیر پاکستان در ارتباط هستیم و هم سفیر فوقالعاده و تامالاختیار ایران در اسلامآباد فرامین جمهوری اسلامی ایران را دنبال میکند. ما امیدواریم این اقدامات و تماسها به نتیجه برسد ولی برای آزادی مرزبانان و هموطنان خود، در صورت نیاز از هیچ اقدام لازمی کوتاهی نمیکنیم و در صورت ضرورت، از هر اقدام دیپلماتیکی کوتاهی نمیکنیم.
قاسمی ادامه داد: امیدواریم با توجه به اقدامات صورت گرفته و صحبتهای طرف پاکستانی، سربازان ربوده شده ایرانی آزاد شوند و نیروهای تروریستی رباینده به اشد مجازات محکوم شوند.