یک بام و دو هوای غرب در مقابله با تروریسم

Rezakhahalireza

سفیر سابق نروژ در عربستان اخیرا کتابی تحت عنوان «پادشاهی ترور»  منتشر کرده و در آن نسبت به چشم‌پوشی غرب  نسبت به این واقعیت که عربستان نقش بسیار گسترده‌ای در اشاعه ایدئولوژی اسلام افراطی دارد، ابراز نگرانی کرده است. این اولین باری نیست که مقامات غربی نسبت به پیوند وهابیت سعودی و تروریسم بین‌المللی هشدار می‌دهند، پیشتر نیز دستگاه‌های امنیتی آلمان در گزارشی مستند از پیوند مبلغان سعودی با افراط‌گرایان سلفی در آلمان خبر داده بودند، گزارش‌های مشابهی نیز توسط نهادهای اطلاعاتی اتحادیه اروپا منتشر شده است با این حال همه این واقعیت‌‌ها باعث نشده است تا در روابط میان کشورهای غربی و ریاض خللی وارد شود، ظاهرا اعتیاد پاریس، لندن و واشنگتن به دلارهای نفتی سعودی بیش از این است که بخواهد آن را برای مقابله با تهدیدات تروریستی فدا کنند. آنها این روزها رقابت سختی را برای فروش سلاح‌های انباشت شده در انبارهایشان به عربستان و همپیمانانش در پی گرفته‌اند.

استفاده از استاندارد دوگانه در مقابله با تروریسم عامل تقویت تهدیدات امنیتی در سطح بین‌المللی است و باعث می‌شود، کشورهایی که به دلیل فقدان عمق استراتژیک از توانایی بازیگری در عرصه منطقه ای و بین‌المللی برخوردار نیستند به حمایت از گروه‌های تروریستی برای پیش برد اهداف خود در منطقه روی آورند. با این حال تجربه نشان داده که تروریسم چاقویی است که دسته خود را هم می‌برد و کنترل‌کردن کامل جریان‌های تروریستی امری غیر ممکن است.

این که تروریست‌های سوری بعد از 6 سال نبرد مسلحانه در سوریه و تبدیل کردن این کشور به یک پایگاه اشاعه تروریسم همچنان انبارهای مهماتشان سرشار از سلاح‌های پیش رفته غربی است، ارتباط مستقیمی دارد با گزارش اخیر پنتاگون که در آن تصریح شده است دولت پیشین آمریکا در 8 سال گذشته رکورد فروش سلاح را در تاریخ امریکا شکسته است. سلاح هایی که بیش از همه در اختیار دوستان آمریکا در منطقه خلیج فارس قرار گرفته است. همان کشورهایی که به اذعان نهادهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا مهمترین حامی لجستیکی و تسلیخاتی داعش می‌باشند.

بی‌جهت نیست این روزها ، مقامات روسی به صرافت افتاده اند تا آمریکایی‌‌ها را بر سر عقل آورند. اخیرا رئیس دستگاه دیپلماسی مسکو در نشستی مطبوعاتی از دولت جدید آمریکا خواسته که از سیاست یک بام و دو هوا در سوریه دست بر داشته و رویکردی عقلانی برای مبارزه با تروریسم اتخاذ نماید، لاوروف گفته: "منع کردن ایران از حضور در ائتلاف ضد تروریستی آن هم با اتهامات بی‌ پایه و اساس منطقی نیست. اگر تردیدهایی وجود دارد، اجازه بدهید بررسی شوند. اما جدا کردن ایران از ائتلاف ضد تروریستی آن هم با اتهام، معقولانه نیست و ایالات متحده باید برای مقابله با تروریسم منطقی عمل کند. او تاکید کرد: آمریکا باید اذعان کند که حزب‌الله و ایران در خط مقدم مقدم مبارزه با تروریسم هستند در حالی که همپیمانان واشنگتن حامی این گروه‌‌ها می‌باشند.

نتیجه این که تقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد هرچند ممکن است در کوتاه مدت منافع زود گذری را برای بازیگردان‌های منطقه ای و بین المللی تروریست‌‌ها به دنبال داشته باشد اما در طولانی مدت این سیاست تبدیل به آتشی خواهد شد که دامن خود کشورهای غربی را هم خواهد گرفت. آتشی که این روزها هر از چند گاهی شعله‌های آن از یزر خاکستر نمایان می‌شود.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31