پیوند شیطانی آل‌سعود و منافقین

Ekhtiarii

هفتم تیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران یادآور حادثه‌ای تلخ و خونبار است که بازخوانی آن چهره و کینه دشمنان کشور را بیش از پیش نمایان می‌سازد. در چنین روزی در سال 1360 در یک اقدام تروریستی آیت‌الله بهشتی به‌همراه 72 تن از یاران توسط سازمان منافقین در دفتر حزب جمهوری به شهادت می‌رسند.

 سازمان مجاهدین خلق که پس از انقلاب اسلامی ایران به سازمان منافقین تغییر نام یافت جهت تحقق اهداف ضد انقلابی خود همواره از همه ابزارها و امکانات بویژه عملیات تروریستی بهره برداری نموده است. در همین ارتباط تاکنون دولت‌های مختلفی از این سازمان حمایت و پشتیبانی نموده‌اند که از آن جمله می‌توان از ایالات متحده آمریکا نام برد. این کشور پس از وقوع انقلاب اسلامی و دگردیسی در ماهیت نظام شاهنشاهی همواره رویکرد خصومت طالبانه را علیه ایران اتخاذ کرده و تلاش نموده است تا از جریان‌های ضد انقلاب و نظام برای ضربه زدن به کشور بهره برداری نماید.

اما در این میان کشور عربستان سعودی نیز حدود یک دهه است که در راستای مقابله با قدرت و نفوذ ایران و در راستای اهداف منطقه‌ای ایالات متحده آمریکا مشی حمایت از سازمان منافقین را در پیش گرفته است. اتخاد چنین رهیافتی را به‌لحاظ زمانی باید از سال 2003 به بعد یعنی از زمان سرنگونی صدام حسین ریشه یابی نمود.  مقطعی که رقابت‌های ژئوپلتیک ایران و عربستان چهره‌ای جدید یافت و حضور ایران در عراق به معنای شکست عربستان در رقابت‌ها تلقی گردید. توالی ناکامی‌های عربستان در وزن کشی منطقه‌ای و جنگ‌های نیابتی در مقابل ایران، نخبگان سیاسی آل سعود را به این نقطه رهنمون ساخت تا از همه ابزار‌های رسمی و غیر رسمی نظیر حمایت از منافقین جهت تحدید قدرت ایران و شیعیان استفاده نمایند. این موضوع در حالی ذهنیت رهبران عربستان را به خود مشغول کرده بود که نیروهای منافقین نیز پس از سقوط حکومت صدام و از دست دادن پایگاه اصلی خود در عراق، یعنی کمپ اشرف، با یک مخصمه امنیتی و فشار فزاینده‌ای مواجه شده بودند.

از این مقطع زمانی به بعد شاهد گسترش روابط عربستان با گروه منافقین هستیم که داعیه براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دارد؛ گروهی که سعودی‌ها از آن به عنوان «‌شورای ملی مقاومت ایران» یاد می‌کنند. در همین راستا، در طی سال‌های گذشته ریاض بر آن بوده تا از ابزار‌های مالی و رسانه‌ای گوناگون جهت تقویت سازمان منافقین علیه ایران استفاده نماید که متعاقبا نیز مورد استقبال این طیف از تروریست‌ها قرار گرفت. در همین راستا، می‌توان به حضور شاهزاده، ترکی فیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و امنیت خارجی عربستان و «دلال روابط ریاض‌تل‌آویو»، در کنفرانس سال گذشته سازمان مجاهدین در پاریس فرانسه اشاره نمود. وی در این همایش سالیانه بطور آشکارا و رسمی از «ضرورت سرنگونی نظام حاکم بر ایران» سخن راند. در پاسخ به حمایت‌های آل سعود، مریم رجوی در دیدار با «محمد آل شیخ» سفیر عربستان در پاریس از اعلام آمادگی سازمان مجاهدین برای کمک به عربستان در تجاوزش به یمن خبر داد. در روزهای اخیر نیز روزنامه الریاض عربستان حمایت از سازمان منافقین را به عنوان یک انتخاب «تاکتیکی» برای سرنگونی حکومت ایران برشمرده است.

بطور کلی می‌توان اذعان داشت که عربستان سعودی به عنوان رقیب ژئوپلتیکی و ایدئولوژیکی ایران فاز جدیدی از تقابل و خصومت را آغاز کرده است که می‌توان از آن به عنوان راهبرد «جنگ نامحدود» نام برد. جنگی که اگرچه تقابل مستقیم دو کشور را بدنبال نداشته، اما ریاض از هر ابزار غیر نظامی ممکن جهت مقابله با جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند.  

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31