ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها

حضرت معصومه (س) در روز اول ذیقعده ی سال 173 هجری در مدینه چشم به جهان گشود.

ایشان در خاندانی پاک و مطهر که سرچشمه ای از علم و تقوا بود رشد یافت و پس از شهادت پدر بزرگوارشان –امام کاظم(ع)- امام رضا (ع) عهده دار تربیت خواهران و برادران خود شد.شاید یکی از دلایلی که نام مبارک ایشان معصومه نامیده شد تجلی عصمت مادر بزرگوار شان –حضرت فاطمه (س)در ایشان باشد . بر اساس پاره ای روایات این لقب از سوی امام رضا(ع)به ایشان اطلاق شده است.در میان تمام فرزندان امام کاظم(ع) پس از امام رضا (ع) ایشان از نظر اخلاقی و روحی دارای رفیع ترین مقام می باشند.

 

 

Qom

 

امام صادق (ع) در تمجید از مقام حضرت معصومه (س) فرمودند:«آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکة است و برای پیامبر(ص) حرمی است و آن مدینه است و برای مومنان حرمی است و آن کوفه است . بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من قم است . آگاه باشید که قم کوفه ی کوچک ماست. بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن بسوی قم است، بانویی از فرزندان من بنام فاطمه ،دختر موسی در آنجا رحلت می کند که با شفاعت او همه ی شیعیان وارد بهشت می شوند.

در حقیقت بالاترین جایگاه شفاعت از آن رسول خداست که از آن به «مقام محمود»تعبیر می شود و در میان بانوان خاندان پیامبر(ص) 2 تن بالاترین شفاعت را دارند،حضرت فاطمه و حضرت معصومه( علیهماالسلام)که امام صادق(ع) فرمودند:«با شفاعت اوهمه ی شیعیان ما وارد بهشت می شوند». ایشان علاوه بر کرامات و برجستگی های اخلاقی منحصر به فرد در علم و دانش نیز جزو سرآمدان آن زمان بودند. نقل است روزی تعدادی از شیعیان به قصد دیدار امام موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسشهایی از ایشان به مدینه ی منوره مشرّف شدند و چون امام در سفر بودند پرسشهای خود را به دختر گرامیشان حضرت معصومه (س) دادندکه در آن زمان کودکی خردسال بود و فردای آن روز بری گرفتن پاسخ پرسشهای خود به منزل امام رفتند اما امام هنوز از سفر نیامده بودند و آنان از حضرت معصومه (س) پرسشهای خود را خواستند تا در مسافرت بعدی از امام در مورد آن بپرسند امّا در نهایت تعجب دیدند که حضرت معصومه(س) به پرسشها پاسخ داده است .آن افراد با دیدن جواب سوالات خود بسیار خوشحال شدند و پس از تشکر از حضرت معصومه مدینه را ترک کردند . اتفاقا در مسیر بازگشت با امام کاظم (ع)مواجه شدند و ماجرای سفر خود را بازگو کردند و وقتی امام پاسخ پرسشها را ملاحظه کردند سه بار فرمودند : «پدرش به فدایش».

یکی از ویژگی های حضرت معصومه(س)ورود زیارت نامه از سوی معصومین در مورد ایشان است که پس از حضرت زهرا (س) ایشان تنها بانوی بزرگوار اسلام است که زیارت نامه دارد . بطور کلی سه زیارت نامه در مورد ایشان ذکر شده است که یکی از آنها مشهور و دوتای آنها غیر مشهور است و لقبهایی که برای حضرت معصومه در دو زیارت نامه ی غیر مشهورآمده است : طاهره (پاکیزه)؛حمیده(ستوده)؛رشیده(حدّ یافته)؛تقیّه(پرهیزکار)؛رضیّه(خشنود از خدا)؛مرضیّه(مورد رضایت خدا)؛ و... می باشد. یکی از معروف ترین القاب ایشان «کریمه ی اهل بیت» می باشد که از جانب امام صادق(ع) به ایشان اطلاق شده است.

در خصوص فضیلت زیارت حضرت معصومه روایات زیادی نقل شده است،از جمله هنگامی که یکی از محدثان برجسته ی قم بنام « سعد ابن سعد»به محضر امام رضا (ع) شرف یاب می شود امام هشتم خطاب به وی می فرمایند: «ای سعد از ما در نزد شما قبری است»،سعد می گوید :فدایت شوم آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر (ع) را می فرمایید؟ و حضرت عنوان نمودند : «آری ، هر کس او را زیارت کند ، در حالی که به حق او آگاه باشد ، بهشت از آن اوست ». در این خصوص امام صادق (ع) نیز فرمودند :«هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود».

کانون هابیلیان فرا رسیدن میلاد کریم اهل بیت حضرت معصومه (س) را به تمام شیعیان و آزادگان جهان تبریک و شاد باش عرض می نماید.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31