شهید مهدي امين ‌زاده

Shahid Aminzadeتاریخ تولد : دوشنبه ، 3 بهمن ، 1328

محل تولد : مشهد

سن هنگام شهادت: 32

تحصیلات : دكتري

تخصص : برنامه‌ريزي اقتصاد

 

زندگي نامه

سوابق مبارزاتي: مبارزه با رژيم طاغوت، پخش اعلاميه‌هاي امام راحل، تنوير افكار عمومي و به ويژه دانشجويان مقيم آمريكا و كانادا در برابر جنايت‌هاي رژيم پهلوي، بازگشت به وطن همراه با پرواز انقلاب

 

كارهاي تشكيلاتي: عضويت در انجمن‌اسلامي دانشجويان آمريكا و كانادا، تأسيس كتابخانه اسلامي در دانشگاه واشنگتن، عضويت در حزب جمهوري اسلامي

 

مسئوليت‌ها: فعاليت در كميته انقلاب اسلامي و نهادهاي انقلابي مشهد، عضو هيئت مديره شركت گسترش خدمات بازرگاني ، معاون بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني

 

تولد تا جواني

مهدي سوم بهمن ماه سال 1328 ه.ش در شهر مشهد مقدس و در خانواده‌اي مذهبي متولد شد. از كودكي با تعاليم روح‌بخش آسماني و قرآن كريم آشنا و مأنوس بود. هرگز مانند هم‌سن و سالان خود به بازي‌هاي كودكانه نمي‌پرداخت و در همه احوال نوعي خلاقيت و ابتكار داشت.

 

از بي‌نظمي رنج مي‌برد و در كارها حساب شده و سنجيده حركت مي‌كرد. تحصيلات ابتدايي و مقطع متوسطه را با درخشش و موفقيت پشت سرگذاشت و توانست در رشته اقتصاد در زمره دانشجويان دانشگاه ملي ايران (شهيد بهشتي) درآيد.

 

در دوران نوجواني و جواني در كلاس‌ها و هيئت‌هاي مذهبي، حضوري فعال داشت و هرجا كه برنامه‌هاي قرآني و ديني برقرار مي‌شد، مهدي امين‌زاده، پاي درس اساتيد آن حاضر بود.

 

حضور او در فعاليت‌هاي مذهبي وي را به حركت‌هاي انقلابي تحت رهبري‌هاي حضرت امام خميني(ره)، سوق داد و خيلي زود با الهام از فرامين پيامبرگونه ايشان، پا در عرصه مبارزه با طاغوت نهاد.

 

مهدي‌ امين‌زاده پس از پايان تحصيلات مقطع كارشناسي، راهي آمريكا شد و با جديت و اراده‌اي آهنين توانست مدرك كارشناسي ارشد در رشته اقتصاد را اخذ كند. سپس تحصيلات خود را در مقطع دكتري و در رشته برنامه‌ريزي اقتصادي در شهر تگزاس دنبال نمود.

 

شهيد امين‌زاده و مبارزه عليه طاغوت

مهدي از نوجواني مسير خود را شناخته بود و مي‌دانست ريشه همه نابساماني‌ها در حكومت ديكتاتوري پهلوي نهفته است. با شعله‌ور شدن خشم ملت به ستوه آمده از ظلم و ستم، به صف مبارزان انقلابي پيوست و با تهيه و توزيع اعلاميه‌هاي امام راحل و روحانيت مبارز، ضمن آشنا ساختن ديگر جوانان و دوستان خود با انديشه‌هاي بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي، خود را نيز براي مبارزه‌اي عظيم‌تر آماده مي‌نمود.

 

خروج او از ميهن براي ادامه تحصيل، نه تنها مانع از روحيه انقلابي او نشد، بلكه زمينه را براي مبارزه‌اي علني عليه رژيم شاه ،‌ فراهم‌تر ساخت. او ضمن فراگيري علوم دانشگاهي، مبارزات خود را بر ضد ديكتاتوري محمدرضا، بُعدي تازه بخشيد و در همه تظاهرات و برنامه‌هايي كه توسط انجمن اسلامي دانشجويان آمريكا و كانادا برگزار مي‌شد، نقش فعالي داشت.

 

همين روحيه انقلابي و خستگي ناپذير او موجب شد، تا به سرعت در ميان دانشجويان مبارز و مسلمان شناخته شود و بتواند بسياري از تحركات و تبليغات دانشجويي ضد رژيم را اداره نمايد.

 

مهدي امين‌زاده هنگام تحصيل در دانشگاه واشنگتن، ضمن همكاري با انجمن اسلامي اين دانشگاه، با كمك ساير دوستان خود يك كتابخانه اسلامي را در آن تأسيس كرد. او با برپايي جلسات سخنراني مذهبي و به ويژه تفسير قرآن كريم ، از يك سو به انتقال مفاهيم غني اسلامي كه مبناي مبارزه و تشكيل حكومت اسلامي است، مي‌پرداخت و از سوي ديگر، زمينه را براي جذب دانشجويان در دامن برخي گروه‌هاي فتنه انگيز و شيطاني از بين مي‌بُرد.

 

در روزهاي پايان ديكتاتوري محمدرضا، هنگامي كه امام و مقتداي مظلومان در پاريس به سر مي‌بردند، به حضور ايشان شتافت و همراه با پرواز انقلاب به وطن بازگشت.

 

مهدي امين‌زاده در روزهاي منجر به يوم‌الله 22 بهمن با اتكال به خداوند و با عزمي راسخ، اسلحه به دست گرفت و همراه ديگر هموطنان به جنگ با عناصر باقي‌مانده رژيم پهلوي مشغول شد.

 

عشق را از تيغ و خنجر باك نيست

اصل عشق از آب و باد و خاك نيست

 

شهيد امين‌زاده پس از پيروزي انقلاب اسلامي

امين‌زاده پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، مدت‌ها فارغ از هرگونه ادعايي در كميته انقلاب اسلامي و ديگر نهادهاي انقلابي مشهد شبانه‌روز به مجاهدت مي‌پرداخت و در اين مقطع نيز نقش مؤثري در برخورد با سرسپردگان اجانب و فريب خوردگان استكبار ايفا كرد.

 

در مهر سال 1358 ه.ش به عضويت هيئت مديره شركت گسترش خدمات بازرگاني منصوب شد و خدمات بي‌شائبه‌اي را از خود به يادگار گذاشت.

 

وي در بهمن سال 1359 ه.ش به عنوان معاون بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني مسئوليت جديد خود را آغاز كرد و همه همت خود را براي رفع معضلات، تنگناها و حذف قوانين و قطع يد سودجويان اقتصادي از منافع ملّي و اقتصادي به‌ كار بست.

 

او تا پاسي از نيمه شب در دفتر كار خود حاضر مي‌شد و هرگز از سنگيني كار گلايه نمي‌كرد و همكاران‌اش نيز كه جديت وي را مي‌ديدند با روحيه‌اي مضاعف مشغول خدمت براي نظام و كشور مي‌شدند.

 

امين‌زاده با اعلام تأسيس حزب جمهوري اسلامي به عضويت اين تشكيلات درآمد و شامگاه هفتم تير سال 1360با خوباني كه در اين حزب از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن پاسداري مي‌كردند، براي هميشه محشور شد.

 

از شهيد امين‌زاده يك فرزند به نام هاجر (1359) به يادگار مانده است.

 

برنامه‌ريزي در امور ويژگي‌ بارز شهيد

امين‌زاده از همان دوران نوجواني و جواني براي كارهاي خود، برنامه‌ريزي مي‌كرد و با تيزبيني و فراست مسير خود را شناسايي مي‌نمود. او با مديريتي كه داشت هيچگاه اجازه نمي‌داد، احساسات و عواطف دروني بر عقل‌اش حاكم شود و همواره براي توسعه و پيشرفت امور تلاش مي‌كرد.

 

پيش از هر تصميمي، خوب تفكر مي‌كرد و انتظارات و احتمالات را در نظر مي‌گرفت و از مثال معروف « هر چه پيش آيد، خوش آيد » دوري مي‌جست. به ديگران و وقت آنان ارزش مي‌گذاشت و از خواسته‌هاي نامعقول و آرزوهاي دراز پرهيز مي‌كرد،‌ چرا كه اميرالمؤمنين علي عليه‌السلام مي‌فرمايد: « مَنَ اَطالَ الاَمَل اَساءالعمل » « كسي كه آرزو را دراز گرداند ، رفتار خود را ضايع و بد ساخته است».

 

ويژگي‌هاي اخلاقي و شخصيتي شهيد

- تعهد به مكتب و اسلام

- پاك باخته

- پرشور و پرتحرك

- عمل‌گرا

- اصل تفكر و حساب

- خدوم

- دوستدار مستمندان

از سجاياي اخلاقي و شخصيتي شهيد مهدي امين‌زاده به شمار مي‌رود.

 


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان