شهيد آيت الله قدوسي؛ زاهدي پيكارگر

فرازي از سخنان رهبر معظم انقلاب دروصف شهيد:يک روحاني با صفاي خالصي بود که من گمان مي کنم مهمترين حسن ايشان که مرحوم شهيد دکتر بهشتي راهم به ايشان علاقمند کرده بود همين صداقت وصافي وصفاي اين مرد بود.

 

 

Ghodoosi03

 

شهيد قدوسي در دوازدهم مردادماه سال 1306 شمسي در شهرستان نهاوند در يك خانواده روحاني توليد يافت. پدر وي مرحوم آيت الله احمد قدوسي از علماي معروف زمان خود محسوب مي‌شد و به علم و تقوا شهرت داشت.

شهيد قدوسي از همان دوران كودكي نبوغ و استعداد خويش را بروز مي‌داد. وي تحصيلات ابتدايي و دوران اول متوسطه را در نهاوند گذراند و سپس از پدرش درخواست كرد كه براي ادامه تحصيل او را به شهرستان ديگري بفرستد، چون در آن زمان در نهاوند امكان تحصيلي بيشتر نبود. سرانجام شهيد قدوسي در سال 1321 به قم آمده، در حوزه علميه مشغول فراگيري علوم اسلامي ‌شد. در قم مشكلات فراواني در ابتداي تحصيل به سراغ او آمد، ولي ايشان با مقاومت و صبر تمام مشكلات را از پيش پاي خويش بر‌داشت و مقدمات را به پايان ‌رساند و وارد درس خارج ‌شد.

آيت الله قدوسي در درس خارج آيت الله العظمي بروجردي و امام خميني ـ قدس سره الشريف ـ شركت جست و در نهايت به اجتهاد نايل آمد. شهيد قدوسي از همان آغاز طلبگي علاقه و ارتباط خاصي با صاحبان اخلاق و سالكان طريق داشت و به طي طريق سلوك همت گماشته بود. ايشان از افرادي بود كه در درس فلسفه مرحوم علامه طباطبايي ـ ره ـ نيز شركت مي‌كرد و از آن بهره‌مند مي‌شد.

شهيد قدوسي از ابتدا درباره مسائل سياسي تأمل مي‌كرد و بنابراين سياست از سير زندگي او بر كنار نبود.

زندگي سياسي ايشان را به طور كلي مي‌توان در سه دوره مشخص خلاصه كرد:

1- از سال‌هاي 30 و 31 تا سال 41 و 42 كه اين دوره مصادف با حركت فدائيان اسلام و مبارزات ملت ايران به رهبري روحاني عاليقدر مرحوم آيت الله كاشاني مي‌باشد، در اين دوره آيت الله قدوسي از حركت‌هاي اسلامي حمايت مي‌كردند و كوشش‌هايي نيز در اين زمينه داشتند.

2- دوره دوم از سال 41 تا پيروزي انقلاب اسلامي است، آن شهيد بزرگوار در اين دوره از شاگردان برجسته و پيشتاز امام خميني ـ قدس سره الشريف ـ در امر مبارزه بودند. در اين دوره آيت الله قدوسي به عنوان يك شاگرد مخلص امام خميني ـ ره ـ به شيوه‌هاي مختلف به مبارزه پرداختند و امام خودش را در تمام صحنه‌ها ياري دادند.

مبارزات پيگير آيت الله قدوسي در اين دوران سبب شد كه مأموران ساواك ايشان را دستگير و در زندان قزل‌ قلعه زنداني كنند. شهيد قدوسي در زندان مورد شكنجه و فشارهاي سخت رژيم شاه قرار گرفت و بالاخره پس از مقاومت زياد در زندان آزاد گرديد. شهيد قدوسي بعد از آزادي از زندان به همراه جمعي از همفكران خويش اقدام به تأسيس مدرسه‌اي كردند تا به بصورت زيربنايي كارهاي فرهنگي و سياسي را دنبال نمايند.

دوره سوم زندگي سياسي شهيد قدوسي در حقيقت با پيروزي انقلاب اسلامي شروع شد. شهيد قدوسي در زمان پيروزي انقلاب اسلامي در قم بودند تا اينكه امام خميني ـ ره ـ ايشان را به عنوان دادستان كل انقلاب اسلامي منصوب كردند. زمان شروع كار ايشان در دادستاني مصادف بود با فتنه و فساد و اوج فعاليت گروهك‌ها كه آيت الله قدوسي بطور قاطع در برابر فتنه اين گروهك‌ها ايستادند.

لازم به ذكر است كه چند ماه پيش از شهادت آيت الله قدوسي، فرزند ايشان كه دانشجوي يكي از دانشگاه‌ها بود در جبهه جهاد و دفاع مقدس به شهادت رسيد و پدر را داغدار ساخت و سرانجام نيز خود آن بزرگوار در روز چهاردهم شهريور سال 1360 شربت شهادت نوشيد و به ديار عشق پرواز كرد.

امام خميني ـ قدس سره الشريف ـ به مناسبت شهادت آيت الله قدوسي در پيامي فرمودند: انا لله و انا اليه راجعون ـ با كمال تأسف و تأثر حجت الاسلام شهيد قدوسي به دوستان شهيد خود پيوست. شهيدي عزيز كه ساليان دراز در خدمت اسلام بود و اخيراً مجاهدت او در راه انقلاب بر همگان روشن است. اينجانب ساليان طولاني از نزديك با او سابقه داشتم و آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف مي‌شناختم. شهادت بر او مبارك و وفود الي الله و خروج از ظلمات بسوي نور بر او ارزاني باد. راهي است كه بايد پيمود و سفريست كه بايد رفت. چه بهتر كه در حال خدمت به اسلام و ملت شريف اسلامي شربت شهادت نوشيدن و با سرافرازي به لقاء الله رسيدن و اين همان است كه اولياي معظم حق تعالي آرزوي آنرا مي‌كردند و از خداي بزرگ در مناجات خود طلب مي‌كردند. گوارا باد شربت شهادت بر شهداي انقلاب اسلامي و خصوص شهداي اخير ما كه با دست جنايتكار منفورترين عناصر پليد به جوار رحمت حق شتافتند و افتخار براي اسلام و ننگ و نفرت براي دشمنان دژخيم ملت شريف آفريدند.

اينجانب شهادت دادستان كل انقلاب و سرهنگ وحيد دستگردي كه در رأس شهرباني و قواي انتظامي در حال انجام وظيفه بودند و بدين تحفه الهي نائل شدند را به ملت ايران و به حوزه علميه قم و به قواي مسلح تبريك و تسليت عرض مي‌كنم و از خداي تعالي رحمت براي آنان و صبر و شكيبايي براي خانواده محترمشان خواستارم.

ننگ و خسران بر كساني كه گمان مي‌كنند با اين شرارت‌ها ملت شريف ايران را كه براي اقامه عدل اسلامي قيام نمودند، از صحنه مبارزه با كفار خارج مي‌نمايد و تن به عار و ذلت ابرقدرت‌هاي جنايتكار مي‌دهند. اين كوردلان شكست خورده نمي‌بينند كه مادران و پدران و فرزندان و همسران اين شهدا چون قهرمانان صدر اسلام به شهادت اينان افتخار مي‌نمايند و چون كوهي در مقابل حوادث ايستاده‌اند. گويي اينان از شدت يأس به جنون كشيده شده‌اند و چون خود را مطرود ملت مسلمان مي‌بينند از ملت ايران انتقام مي‌كشند.

روحش شاد و راهش جاودانه باد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31