دست و پازدن‌های بیهوده یک شاهزاده

Turki Faisal

حضور و سخنرانی ترکی الفیصل، رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان در نمایش مضحک گروهک تروریستی منافقین در فرانسه، برای کسانی که از نزدیک با این گروهک آشنا هستند موضوع غافلگیرکننده و عجیبی نبود.

دور از انتظار نبوده و نیست که الفیصل که در سال‌های اخیر به شکل علنی با مقامات متعدد صهیونیست دیدار کرده و به دلال عادی‌سازی روابط ریاض‌تل‌آویو بدل شده است، چنین اظهارات ضدایرانی را در جمع تعدادی از تروریست‌های داخلی بیان کند.

در اینجا بدون پرداختن به جزئیات اظهارات الفیصل تنها به ذکر چند نکته اکتفا می‌شود:

اول: دو سناریو را می‌توان برای علت حضور الفیصل و اظهارات او در جمع منافقین تروریست متصور بود. نخست این‌که اقدام سعودی‌ها صرفا یک جنگ رسانه‌ای و عملیات روانی علیه ایران بوده است و دوم این‌که آن‌ها به‌دنبال بهره‌برداری عملیاتی از این گروهک علیه ایران هستند. با توجه به برآورد سازمان اطلاعاتی عربستان از این گروهک که در اسناد ویکی‌لیکس منتشر شد، ریاض اعتقادی به مؤثربودن این گروهک در عرصه داخلی ایران ندارد؛ ازاین‌رو سناریوی نخست یعنی یک جنگ روانی و رسانه‌ای ولو موقت و کوتاه‌مدت محتمل‌تر است؛

دوم: اشتباه محاسباتی منافقین و سعودی‌ها در علنی‌کردن اینگونه ارتباطات است. ظاهرا سرکردگان گروهک منافقین از عمق نفرت همه مردم ایران و جریان‌های متعدد سیاسی کشور از عربستان سعودی آگاهی ندارند. اقدامات خصمانه و رفتارهای ناشیانه سعودی‌ها در دو سال گذشته علیه ایران، از جمله مواردی است که یکصدایی منحصربه‌فردی را در جامعه ایرانی به وجود آورده است؛ بنابراین حمایت سعودی‌ها از گروهک منافقین یا هر گروه دیگری، به مثابه خودکشی سیاسی برای آن‌هاست.

سعودی‌ها نیز متقابلا با حرکت در مسیر منافقین و با توجه به شناختی که از این گروهک و جایگاه فرومایه آن در جامعه ایرانی دارند، اشتباه بزرگی را مرتکب شدند. تمجید الفیصل از تمدن و فرهنگ فارسی و ایرانی در سخنرانی خود نشان می‌دهد وی به‌دنبال فریب افکار عمومی در ایران است؛ غافل از آن‌که مواضع سعودی‌های وهابی در طول تاریخ تأسیس پادشاهی آل‌سعود علیه ایران، به‌ویژه به‌دلایل مذهبی و همچنین حقارت‌های ناشی از جایگاه بالای ایران در منطقه منفی و خصمانه بوده است. اعتراف الفیصل در همین سخنرانی به همراهی با صدام در جنگ هشت ساله علیه ایران و حتی فشار شدید بر طرف‌های غربی برای ممانعت از امضای برجام نشان‌دهنده عمق دشمنی خاندان سعودی با ایرانی‌هاست.

سوم: ناکامی‌های مکرر سعودی‌ها در منطقه از سوریه و عراق گرفته تا یمن و لبنان و اتخاذ رویکرد علنی تقابل با ایران باعث شده است تا سعودی‌ها دست به استفاده از تمامی حربه‌های موجود ولو با رویکرد عملیات روانی و رسانه‌ای بزنند. از این رو بازتاب گسترده اظهارات الفیصل در رسانه‌های نزدیک به سعودی‌ها نشان می‌دهد، آن‌ها به‌دنبال ارسال پیام‌های روشن به ایران هستند ازاین‌رو نباید این مسأله را چیزی فراتر از همان عملیات رسانه‌ای دانست.

چهارم: حمله شدید الفیصل به گروه های جهادی و مقاومت فلسطینی و قراردادن آناآنهاآن‌ها در کنار گروه های تروریستی مثل القاعده و ارتش سرخ ژاپن، تأکیدی بر این مطلب است که عربستان سعودی همچنان و با سرعت در مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گام برمی‌دارد و این اظهارات تلاشی برای مقدمه‌چینی برای خلع سلاح گروه‌های فلسطینی به عنوان یک پیش شرط برای گفت‌وگوهای سازش مورد حمایت عربستان است.

واقعیت این است که گروهکی که در زمان رژیم صدام و با آن حجم از امکانات و سلاح‌های دریافتی نتوانست به اهداف خود علیه ایران دست یابد، قطعا در شرایط کنونی نمی‌تواند هیچ کارایی داشته باشد. شاید دادن اطلاعات سوخته یا دروغین در ازای دریافت پول یا اعلام موجودیت، و جمع‌آوری تعدادی از مقامات سابق و بازنشسته کشورها دور هم که به اعتراف وزارت خزانه‌داری آمریکا با پرداخت پول و رشوه همراه است، بتواند بالاترین کارایی گروهک ورشکسته منافقین باشد. در نهایت این‌که این اقدام تنها یک دام تبلیغاتی و رسانه‌ای است که در نهایت منجر به سقوط خود سعودی‌ها و تحمل تبعات آن توسط آن‌ها خواهد شد.

 

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29