تصمیم عراق برای اخراج منافقین برگشت‌ناپذیر است

حضور اینها در عراق غیرقانونی است حال آمریکا و اتحادیه اروپا بخواهند اینها را تروریست محسوب کنند یا نکنند ربطی به این قضیه ندارد چرا که اساساً حضور این افراد در عراق غیرقانونی و نامطلوب است

Alsheykh

محمد مجید الشیخ" سفیر عراق در تهران در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس در خصوص اخراج گروهک تروریستی منافقین از عراق خاطرنشان کرد که مطابق تصمیم دولت عراق این افراد باید تا پایان سال ۲۰۱۱ کشور عراق را ترک کنند و این تصمیم‌گیری هیچ‌گونه برگشتی ندارد.

 

وی گفت: در دیداری که پیشتر با نماینده صلیب سرخ در تهران داشته، او خواستار این بوده که این تصمیم به بعد از سال ۲۰۱۱ موکول شود ولی من به وی گفته‌ام که این تصمیم سالها پیش گرفته شده و تداوم حضور این افراد در عراق به هیچ وجه قابل قبول نیست.

 

سفیر عراق در تهران با بیان اینکه حضور اعضای سازمان مجاهدین در عراق غیرقانونی و نامطلوب است، به مخالفت‌ سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشورها با این تصمیم اشاره کرد و اظهار داشت: هر کشوری که این افراد را تروریست نمی‌داند می‌تواند این افراد را در کشور خود اسکان دهد، در عین حال خبرهایی شنیده‌ایم که بعضی کشورها پذیرفته‌اند که تعدادی از این افراد را در کشورشان اسکان دهند.

 

وی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه از سفر نوری مالکی نخست وزیر عراق به تهران خبر داد اما گفت که تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست.

 

مشروح گفت‌وگوی فارس با سفیر عراق در موضوع اخراج منافقین در پی می‌آید.

 

* * * *

 

تصمیم عراق برای اخراج مجاهدین خلق غیرقابل برگشت است/اخراج تا پایان ۲۰۱۱

 

فارس: آقای سفیر با توجه به اینکه گروهک تروریستی منافقین باید تا پایان سال میلادی عراق را ترک کنند، در حال حاضر وضعیت این گروهک در عراق به چه صورت است؟

مجید الشیخ: طبق تصمیم دولت عراق اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) باید تا پایان سال 2011کشورمان را ترک کنند، این تصمیم‌گیری هیچ برگشتی ندارد و قطعی است.

ما با اعضای اتحادیه اروپا، سازمان صلیب سرخ جهانی و سازمان ملل نیز جلساتی در این زمینه داشته و تأکید کرده‌ایم که این افراد باید تا پایان سال 2011 از عراق خارج شوند.

 

نماینده سازمان صلیب سرخ در ایران دیداری با من داشت و از من در مورد موضوع پرسید و من مجدداً به ایشان تأکید کردم که این یک تصمیم قوی است و برگشتی ندارد و در واقع این تصمیم دولت، پارلمان و کل ملت عراق است.

 

درخواست صلیب سرخ برای تمدید مهلت به منافقین

 

فارس: آیا در این دیدار در مورد نحوه بازگشت منافقین به ایران هم گفت‌وگویی داشتید؟

مجید الشیخ: بله، ایشان این مسئله را طرح کرد و البته وی در ابتدا می‌خواست که ما این تصمیم را به چند ماه بعد از پایان سال 2011 به عقب بیندازیم ولی من به ایشان گفتم که این تصمیم سال‌ها پیش گرفته شده و چه اعضای اتحادیه اروپا و چه سازمان صلیب سرخ و سازمان ملل متحد در جریان هستند اما در عین حال ایشان تأکید می‌کردند که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ مشکلی برای بازگشت این افراد به ایران ندارد، مگر چند نفر که به خاطر جنایاتی که علیه ملت ایران مرتکب شدند تحت تعقیبند.

این افراد باید مجازات شوند و بقیه مشکلی برای ورود به ایران ندارند و خود همین شخص هم به من تأکید می‌کرد که هنوز با این افرادی که قبلا بازگشتند تماس دارد و مطمئن است که این افراد مشکلی برای ادامه زندگی در ایران ندارند.

 

مخالفت منافقین برای انتقال به ناصریه

 

فارس: دیدار شما با نماینده صلیب سرخ در ایران مربوط به چه تاریخی است؟

مجید الشیخ: این دیدار جدید نیست، البته ایشان تأکید می‌کرد که ما باید مجدداً به این افراد فرصت دهیم تا از عراق خارج شوند و من مجدداً به ایشان تأکید کردم که ما الان چند سال است که به این افراد و بقیه سازمان‌ها اعلام کردیم و این فرصت چند ساله است یعنی موضوع تازه‌‌ای نیست که باز هم به این افراد فرصت دهیم.

علاوه بر این، این گروه در جایی ساکن هستند که متعلق به مردم است و غصب و به زور گرفته شده است، این زمین‌‌های مردم است و می‌دانید که مدتی پیش مردم علیه مجاهدین حمله کردند و نیروهای دولتی عراق جلوی حمله مردم را گرفتند لیکن ما نمی‌توانیم همیشه جلوی مردم بایستیم به خصوص اینکه اگر نیروهای آمریکایی از عراق خارج شوند ما هرگز نمی‌توانیم جلوی خشم و غضب مردم را بگیریم و اگر آنها بار دیگر بخواهند حمله کنند ما نمی‌توانیم جلوی مردم را بگیریم.

 

ما قبلا به اینها پیشنهاد دادیم که این افراد را از محلی که هستند به جای دیگری در نزدیکی مرز عراق با عربستان در استان ناصریه عراق منتقل کنیم که جنوب غرب عراق محسوب می‌شود و قصد داشتیم این افراد مدتی در آنجا بمانند تا زمانی که از عراق خارج شوند اما اینها این پیشنهاد را رد کردند و ما الان خود را مجبور می‌بینیم که اینها از عراق خارج شوند در واقع چاره‌‌ای جز این نیست.

 

۹۰۰ نفر از مجاهدین کارت اقامت پناهندگی دارند/برای اخراج مجاهدین توسل به زور محتمل است

 

فارس: منافقین تلاش‌هایی برای ماندن در عراق انجام می‌دهند آیا ممکن است دولت عراق برای اخراج منافقین به زور هم متوسل شود؟

مجید الشیخ: این قضیه فعلا مطرح نیست، هر شرایطی تصمیم خاص خودش را دارد و بستگی به شرایط دارد که چه تصمیمی گرفته خواهد شد بنابراین ما همواره به اینها تأکید داشته و می‌داریم که امکان ادامه حضور اینها در عراق به هیچ وجه وجود ندارد، این را به دیگر سازمان‌های بین‌المللی نیز اعلام کرده‌ایم.

 

آیا شما فکر می‌کنید این قابل قبول هست که نمی‌توان راه حلی برای مجاهدین پیدا کرد؟ حداقل می‌شود این افراد را بین کشورهای اروپایی یا دیگر کشورهای جهان تقسیم کرد و اسکانشان داد به خصوص اینکه 900 نفر از این افراد خودشان دارای کارت اقامت پناهندگی در کشورهای دیگر هستند.

 

عراق برای اخراج مجاهدین از هیچ کشور یا سازمانی تاثیر نمی‌پذیرد

 

فارس: فشارهایی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا هم در این زمینه به دولت عراق وارد می‌شود، عراق در قبال این فشارها چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؟

مجید الشیخ: البته الان تصمیم‌گیری‌ها در دست دولت، پارلمان و مردم عراق است و اینها هستند که تصمیم می‌گیرند و هیچ کسی نمی‌تواند دخالتی و تاثیرگذاری بر تصمیم دولت و ملت عراق داشته باشد.

 

مجاهدین جنایتکارند، حضورشان در عراق غیرقانونی و نامطلوب است

 

فارس: آمریکا در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد کرد که آیا منافقین همچنان در لیست گروه‌های تروریستی این کشور باقی خواهند ماند یا خیر، اگر منافقین از لیست گروه‌های تروریستی آمریکا خارج شوند آیا این تصمیم، تاثیری بر موضع دولت عراق خواهد گذاشت یا خیر؟

مجید الشیخ: این افراد مرتکب جنایت علیه ملت عراق شدند، اینها در عملیاتی شرکت داشتند که علیه ملت ما صورت گرفت و باعث کشته شدن تعدادی از مردم ما شد، اینها در این قضیه شریک بودند کمااینکه قبلا هم گفتم اینها زمین‌های مردم عراق را غصب کردند بنابراین حضور اینها در عراق غیرقانونی است حال آمریکا و اتحادیه اروپا بخواهند اینها را تروریست محسوب کنند یا نکنند ربطی به این قضیه ندارد چرا که اساساً حضور این افراد در عراق غیرقانونی و نامطلوب است.

 

به هر حال هر کشوری که این افراد را تروریست نداند می‌تواند اینها را در کشور خودش اسکان دهد و این موضوعی طبیعی است.

 

فارس: برای عدم اخراج منافقین از عراق فشارهایی به دولت وارد می‌شود و از آنجایی که خانم رجوی هم تلاش‌هایی انجام می‌دهد تا از سازمان‌های بین‌المللی یا محافظان صلح در این زمینه کمک بگیرد، در صورتی که این تلاش‌ها به نتیجه برسد این هم می‌تواند در موضع گیری دولت عراق تاثیرگذار باشد.؟

مجید الشیخ: این تصمیم تصمیمی قطعی است و ما در این راه هنوز داریم قدم برمی‌داریم و منتظریم که این افراد تا 30 دسامبر 2011 عراق را ترک کنند اما اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد قابل پیش بینی نیست.

در عین حال من شنیده‌ام که بعضی کشورها پذیرفته‌اند که تعدادی از این افراد را در کشور خوشان اسکان دهند.

به وقت تصمیم گرفته می‌شود، ما فعلاً قدم برمی‌داریم اما اینکه در آینده چه می‌شود نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم.

 

برای اخراج مجاهدین حقوق بشر را در نظر داریم

 

فارس: برخی منافقین خواستار بازگشت به ایران هستند و خواستار این که نماینده صلیب سرخ در داخل اشرف از این افراد مصاحبه بگیرد اما دولت عراق مخالف این موضوع است، دلیل مخالفت عراق با این موضوع چیست؟

 

مجید الشیخ: البته در بین این افراد هستند کسانی که جنایتکارند. در واقع دولت عراق هنگامی که از ورود این سازمان‌های بین‌المللی به ارودگاه جلوگیری می‌کند برای حفاظت از جان این افراد است چون معلوم نیست زمانی که اینها وارد پادگان شدند با چه مسائلی مواجه می‌شوند، اینها انقدر جنایتکارند که حتی با خانواده‌های خودشان که از ایران آمده بودند و می‌خواستند با این اعضا ملاقات کنند هم ملاقات نکردند و حاضر شدند به دیدار خانواده‌های خودشان بیایند. به هر حال ما برای حفاظت از جان افراد سازمان‌های بین‌المللی است که اجازه نمی‌دهیم اینها وارد پادگان اشرف شوند.

 

ما تلاش داریم با این افراد از منظر حقوق بشر برخورد کنیم و تعامل داشته باشیم و برای همین است که ما همواره مسائل را با سازمان‌های بین‌المللی و دیگر کشورها مطرح می‌کنیم.

دولت عراق با شخصی همچون صدام که این همه جنایت را در حق ملت مرتکب شده بود با احترام و محاکمه و با حضور وکیل مدافع از منظر حقوق بشر برخورد کرد اما اگر به وضعیت معمر قذافی در لیبی نگاه کنید می‌بینید که چگونه با معمر قذافی برخورد کردند.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان