تروریسم دولتی جزیره جنوبی علیه ایران

13980424122223339178911310

مستند جنجالی شبکه الجزیره با عنوان «بازی کنندگان با آتش» که شب گذشته پخش شد همانطور که انتظار میرفت با واکنش های قابل توجهی مواجه شده است.

در این مستند، برای نخستین بار فیلم هایی منتشر شده است که نشان می دهد حکومت پادشاهی بحرین، برای سرکوب منتقدان خود در داخل، عناصر القاعده و افراط گرایان را استخدام کرده است.

موضوع تنها به داخل بحرین و نحوه مواجهه با مردم معترض به سیاست های سرکوبگرانه منامه محدود نمی شود. بلکه در این مستند به طور آشکار از نقش مستقیم سازمان اطلاعاتی بحرین در کادرسازی و حمایت مستقیم از گروهک های تروریستی تکفیری در استان سیستان و بلوچستان پرده برداشته می شود.

براساس مستندات ارائه شده، هشام عزیزی یا همان ابوحفص البلوشی (بلوچی) شهروند بحرینی بلوچ تبار در سال 2006 توسط سازمان اطلاعات بحرین استخدام می شود تا از نزدیک با عبدالمالک ریگی سرکرده سابق جندالله ارتباط بگیرد و از گروهک وی اطلاعات کسب کند. وی پس از مدتی به عنوان سرکرده گروهک انصار الفرقان ظاهر میشود و پس از ارتکاب عملیات تروریستی و شناسایی توسط دستگاه اطلاعاتی ایران در سال 1394 کشته می شود.

هشام عزیزی در فیلمی که در جای نامشخصی از خود ضبط است در مقابل دوربین می گوید که سیستم اطلاعاتی بحرین پس از بازگشت او از ایران و پاکستان در سال 2010 از او درباره جندالله و خواسته‌های این گروهک پرسیده که او هم پول را مهم ترین نیاز آنها معرفی کرده بود و در مقابل، سیستم امنیتی بحرین از توانایی خود برای تأمین تسلیحات و خودروهای جندالله خبر داده است.

پس از آن بود که ابوحفص در یک نوار ویدیویی به عنوان سرکرده انصارالفرقان ظاهر می شود و در نهایت پس از ارتکاب عملیات تروریستی در سال 94 کشته می شود.

اعترافات ضبط شده هشام عزیزی برای نخستین بار و به شکل عمومی از نقش آشکار بحرین در حمایت از ناامنی در ایران پرده بر می دارد. تا پیش از این، رژیم های ریاض و ابوظبی به عنوان متهمان اصلی ایجاد فتنه‌های مذهبی و خرابکاری و ناامنی در مناطق جنوب شرقی کشور مطرح بودند اما این بار به خوبی روشن می شود که منامه نقش قابل توجهی در سامان دهی به گروهک‌های تروریستی تکفیری جنوب شرق ایران داشته است.

البته پروژه ضد ایرانی حکومت آل خلیفه تنها به این مورد محدود نمی شود. در بخشی از مستند، اسنادی از تلاش دستگاه امنیتی بحرین برای متهم کردن ایران به حمایت از آنچه که هسته‌ها و گروه های مخرب در این کشور نامیده می شود ارائه می شود.

در جریان اعتراضات مردمی در بحرین همزمان با بهار عربی در سال 2011، رژیم بحرین بارها از ارتباط هسته های مسلح مخالفان با تهران گفته بود و رسانه های متعدد عربی وابسته به ریاض و کشورهای همسو این ادعاها را منعکس و فضای ایران هراسی در میان کشورهای همسایه جنوبی را تشدید می کردند.

اما اظهارات یاسر الجلاهمه فرمانده نظامی ارشد سرکوب تظاهرات میدان الؤؤه منامه که از پروژه متهم سازی تظاهرات کنندگان بحرینی و سپس متهم کردن ایران به حمایت از آنها و تأمین سلاحشان پرده برداشت و آن را پروپاگاندای دستگاه امنیتی بحرین معرفی کرد نشان می دهد اتهامات بحرین به ایران در سال های گذشته در حمایت از شبکه های جاسوسی و براندازی در بحرین، بخشی از پروژه ایران هراسی حکومت آل خلیفه است.

افشاگری مستند الجزیره علیه اقدامات ضدامنیتی حکومت منامه علیه استقرار و ثبات جمهوری اسلامی ایران و اعترافات رهبر یک گروه تروریستی با تابعیت بحرینی این ظرفیت را برای تهران به وجود می آورد تا نسبت به حکومت بحرین و تروریسم دولتی آن دست به اقدامات قضایی و دیپلماتیک بزند.

علاوه بر اینکه تردیدی نیست اکنون که این زوایا به روشنی آشکار شده است، این مسائل به هیچ وجه به سود بحرین نخواهد بود و تهران در زمان مقتضی پاسخ مناسب را به رژیم بحرین که با حمایت خود از یک گروه تروریستی باعث مرگ ده ها شهروند عادی و نظامی ایرانی شده، خواهد داد.

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31