تروریست‌ها برنده دورهمی سیاسی دولتمردان عربی

785336427

اجلاس مکه که در ظاهر با هدف اتحاد کشورهای اسلامی، اما در واقع برای تفرقه افکنی میان جوامع مسلمان و تقویت جریانات غربی برگزار شد، بار دیگر نشان داد که حامیان تروریسم، چطور سعی می کنند تا با افزایش فشارهای سیاسی خود، زمینه را برای بازگشت تروریست ها به منطقه غرب آسیا فراهم کنند.

تروریست هایی که از دهه 1990 میلادی تا کنون در کشورهای اسلامی به فعالیت پرداخته و زمینه چالش های سیاسی و امنیتی را فراهم کرده اند، این روزها به دلیل اشراف اطلاعاتی و تسلط نظامی ایران دچار انزوا شده و قدرت اثرگذاری سیاسی را از دست داده اند. شاید برای همین است که دولت های حامی تروریسم که پول و تجهیزات نظامی این گروه ها را تامین می کردند، امروز به فکر چاره افتاده اند تا با برداشتن موانع، بار دیگر فضای جامعه اسلامی را آماده قدرت گرفتن تروریست ها کنند.

کشورهای عربی به ویژه عربستان و متحدانش، در زمان قدرت داشتن داعش، هیچ گاه درباره وضعیت منطقه و بی ثباتی امنیتی در جهان اسلام ابراز نگرانی نکرده بودند اما جالب است که در یک سال اخیر که داعش به کلی شکست خورده، بارها درباره وضعیت منطقه ابراز نگرانی کرده و سعی کرده اند برای کشورهای غربی کارت دعوت بفرستند که با مداخله در معادلات منطقه ای، زمینه بی ثبات سازی جهان اسلام را فراهم کنند.

نکته جالب درباره برگزاری اجلاس مکه این است که این اجلاس درست در زمانی برگزار شد که در کشورهای اسلامی، راهپیمایی روز قدس برگزار می شد. بنابراین دولت های عربی که در اجلاس مکه سعی می کردند تهران را متهم به بی ثبات سازی کنند، در واقع با هدف از یاد بردن آرمان آزادسازی فلسطین، اتهاماتی را مطرح می کردند تا در بلندمدت، تهدیدی دیگر را جایگزین تهدید اسرائیل کنند.

بنابراین اجلاس مکه را باید مقدمه ای برای معامله قرن برای تثبیت سیاسی موقعیت رژیم تروریستی اسرائیل دانست. مقدمه ای برای بازگشت بی ثباتی به منطقه و تزریق نیرو به تروریست ها تا بار دیگر جهان اسلام را دچار هرج و مرج کرده و به صهیونیست ها فرصت بدهند تا قدرت خود در سطح خاورمیانه را افزایش دهند.

با این حال افکارعمومی جهان اسلام زیر بار چنین توطئه ای نخواهد رفت. افکارعمومی به خوبی به یاد دارد که برخی دولت های عربی چطور در نقش نماینده آمریکا در منطقه بازی کرده و آتش بیار معرکه شده اند. طبیعی است که رفتارهای اخیر این دولتها در تبرئه اسرائیل و حمله سیاسی به ایران که یادآور حمایت همه جانبه همین دولتها از صدام در برابر ایران است، نمی تواند برای جهان اسلام قانع کننده باشد. شاید برای همین است که بسیاری از نظریه پردازان سیاسی و ناظران بین المللی به دولت های عربی هشدار می دهند اشتباه سه دهه قبل را تکرار نکرده و با حمایت از اسرائیل و رویارویی در برابر ایران، زمینه کشورگشایی تازه صهیونیست ها را فراهم نکنند.

سی سال قبل صدام با همان پولی که ناشی از حمایت برخی کشورهای اسلامی و دولت های غربی بود، بعد از ایران به کویت حمله کرد و نشان داد چطور تهدید او متوجه همان حامیان قبلی شد. اینک نیز حمایت برخی دولت های عربی از اسرائیل، احتمال حمله این رژیم غاصب به دولت های عربی را بیشتر کرده و بنابراین مدعیان معامله غرب باید هشیار باشند که در دام بی ثبات سازی صهیونیست ها گرفتار نشده و وحدت خود در برابر دشمنان واقعی جهان اسلام را حفظ کنند.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29