تروريسم‌شناسی آمريكايی

Terrorism

اين روزها مسئله تروريسم و مقابله با آن در حالي از محورهاي جهاني گرديده كه در موضعي قابل تامل «برت مک‌گورگ» نماینده ویژه اوباما در ائتلاف ضد داعش گفت در حال حاضر بر اساس خوش‌بینانه‌ترین ارزیابی، ۲۵ هزار تروریست خارجی در سوریه حضور دارند که این امر، جامعه جهانی را با تهدیدی بزرگ روبرو می‌کند.مک‌گورگ در ادامه گفت: «از ترکیه خواسته‌ایم مرز خود را ببندد تا جهادی‌ها نتوانند از سوریه خارج شوند ... آنها هم نباید بتوانند وارد سوریه شوند و در صورت ورود، نباید بتوانند خارج شوند.»
او گفت: «جهادی‌ها از ۱۲۰ کشور می‌آیند و از آنها خواسته‌ایم اطلاعات خود را با ترکیه به اشتراک بگذارند تا بتوان جلوی ورود جهادی‌ها به سوریه را گرفت.»
در باب اين سخنان چند نكته وجود دارد و آن اينكه غربی‌ها برای اشاره به تروریست‌های سوریه که ابتدا آنها را معارض می‌خواندند، از لغت‌های مقدس دینی مسلمانان یعنی «جهاد» استفاده می‌کنند و تروریست‌ها را «جهادی» می‌خوانند كه در اصل براي تخريب اصل جهاد و شهادت و مقاومت اسلامي است.
آمريكا ادعا دارد تروريست‌ها از ۱۲۰ كشور مي‌آيند كه با واژه جهادي همه را مسلمان معرفي مي كند كه همان جمله بوش است كه ادعا داشت هر مسلماني تروريست نيست ولي هر تروريستي مسلمان است حال آنكه آمارها نشان مي‌دهد تروريست‌ها دين ندارند و در عين حال خود را پيروان اديان مختلف عنوان مي‌كنند.
اين ادعا در حالي صورت مي‌گيرد كه مقامات متعددي در آمريكا بر نقش كشورشان در ايجاد تروريسم اذعان كرده‌اند چنانكه هيلاري كلينتون وزير خارجه دوره اول رياست جمهوري اوباما رسما بر نقش آمريكا در ايجاد داعش و القاعده تاكيد كرده است. حنا رباني وزير خارجه سابق پاكستان نيز در سخنان متعددي تروريست‌ها از جمله القاعده را فرزندان چشم آبي سازمان سيا ناميد
نكته قابل توجه در باب مقوله تروريسم و نقش آمريكا در اين زمينه، گزارش‌هاي منتشره در باب وضعيت حقوق بشر و تروريسم پس از ۱۴ سال حضور نيروهاي خارجي در اين كشور است. سازمان عفو بین‌الملل تلفات غیرنظامیان افغانستان را در سال ۲۰۱۵ میلادی بی‌سابقه خواند و اعلام کرد که وضعیت نامناسب حقوق بشر در افغانستان با تهدید رو به افزایشی مواجه است.
اين گزارش نشانه‌اي بر شكست ۱۴ سال حضور نيروهاي خارجي در اين كشور است. آمريكا و ناتو ادعاي تامين امنيت و ترويج دموكراسي و حقوق بشر در افغانستان را بهانه اشغال قرار دادند در حالي كه پس از ۱۵ سال هيچ كدام را انجام نداده‌اند. نتيجه لشگر كشي آمريكا و ناتو تشديد بحران در جهان بوده كه اكنون سراسر جهان را با بحران مواجه ساخته است. دموكراسي آمريكايي نتيجه‌اش افغانستان، عراق، سوريه و ليبي سراسر بحران است. با توجه به اين شرايط نسبت دادن تروريست‌ها به جهادي‌ها ادامه طراحي آمريكا عليه ارزشهاي اسلامي و مقاومت است كه در لواي نام مقابله با تروريسم صورت مي‌گيرد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31