تاريخ مصرف منافقين براي آمريكا هم به پايان رسيده است

Rajavi 19

تصميم دولت عراق براي اخراج نيروهاي منافقين از اين كشور و باز پس گيري اردوگاه اشرف درشمال شرق بغداد را بايد مهلك ترين ضربه به اين گروهك تروريستي پس از عمليات مرصاد قلمداد كرد.

در آغاز هفته جاري نيروهاي نظامي عراق كه اداره امنيتي استان دياله را بر عهده گرفته بودند، اردوگاه اشرف را به محاصره درآورده و ضرب الاجل شش ماهه دولت مركزي را براي تخليه اين اردوگاه به سران گروهك تروريستي منافقين ابلاغ كردند.

اين رخداد هراسي مرگ آور را در ميان سر كردگان منافقين ايجاد كرده و براي گريز از آن، به رايزني و دست يازي التماس گونه به نيروهاي آمريكايي و بازماندگان تفكرات بعثي و افراطيون در عراق وادار شده اند.

اين رخداد باعث شد تا درباره گزينه هاي ممكن در اين باره با «مجيد صفاتاج» كارشناس مسائل عراق پرسش هايي را مطرح كنیم.نتيجه اين پرسش و پاسخ، متن پيش روي شماست.

 

* منافقين و نيروهاي اشغالگر عراق، بويژه شخص «كراكر» سفير آمريكا رايزني هاي گسترده اي را از ماه ها پيش و در جريان گفتگوها درباره قرارداد امنيتي با عراق آغاز كردند و از تمامي ابزارهاي فشار براي منصرف كردن دولت اين كشور از اخراج نيروهاي اين گروهك تروريستي استفاده مي كنند. احتمال توفيق آنها در لغو اين تصميم چقدر است؟

** خط مشي دولت عراق در دوره آقاي مالكي برپايه اراده ملي و خواست مردم اين كشور، احياي روابط سازنده با همسايگان خود بويژه ايران است و بايد توجه داشت كه بسياري از رهبران كنوني عراق در دوران رژيم ديكتاتور صدام و حزب بعث مورد حمايت و ميهمان ايران بوده اند.

طبيعي است كه لازمه اين رويكرد توقف فعاليت هاي گروه هاي تروريستي ضد ايراني است كه تاكنون به دليل شرايط خاص اشغال عراق و حمايت مستقيم آمريكا از منافقين، دولت مالكي نمي توانست اقدام چندان مؤثري در اين جهت انجام دهد.

اما اكنون كه روند خروج نيروهاي آمريكايي از عراق مطرح است و جامعه عراق نيز براي اين مسأله فشار وارد مي آورد و اشغاگران هم ناگزيرند در يك فرآيند مشخص زماني از اين كشور خارج شوند ديگر قادر نيستند مانند گذشته از منافقين حمايت كنند، بنابراين منافقين در شرايط موجود در برابر يك تناقص قرار دارند و از يك سو به آمريكايي ها متوسل مي شوند تا به دولت عراق فشار بياورند كه استمرار حضور منافقين را بپذيرند و از سوي ديگر با برخي گروه هاي عراقي هم مرتبط هستند، اما اقدامهاي جاري با وجود آنكه براي اثرگذاري بر تصميم دولت عراق انجام مي شود، اما نوري مالكي را در انجام اين خواسته ملي مصمم تر مي كند.

* يكي از مهمترين و طولاني ترين مباحث در مذاكرات قرارداد امنيتي ميان عراق و آمريكا مسأله منافقين و اردوگاه اشرف بود، معامله آمريكايي ها با دولت عراق بر سر منافقين براي جلب نظر عراقي ها به امضاي قرارداد امنيتي چقدر محتمل است؟

** آمريكايي ها براي ماندن در عراق دست به هر كاري مي زنند، حتي قرباني كردن منافقين كه روزي آنها را دوست و متحد مي ناميدند.از آغاز اشغال عراق هم مشخص بود كه حمايت مستقيم آمريكا از منافقين و تحت الحمايه قرار دادن آنها، حفظ اين گروهك براي زماني خاص بود كه آنها را هزينه كنند و امروز تاريخ مصرف منافقين در عراق به پايان رسيده است، بنابراين آمريكايي ها امروز از برگ منافقين براي تطميع دولت عراق و به باور خود واگذاري امتياز اخراج منافقين استفاده مي كنند تا امتيازهاي ديگري بگيرند. و اين دولت عراق است كه بايد در برابر اين توطئه هوشيار باشد و امتيازي در برابر اين برگ سوخته ندهند.

* پرونده هاي متعددي نيز در دستگاه قضايي عراق عليه منافقين تشكيل شده و امكان به جريان افتادن آنها پس از ضرب الاجل مقرر وجود دارد، اين مسأله چقدر به دولت عراق براي رسيدن به هدف خود يعني اخراج منافقين كمك مي كند؟

** به هر حال منافقين يك گروهك شناخته شده تروريستي از نظر مجامع بين المللي هستند كه از خاك عراق عليه ايران دست به اقدام زده اند و همچنين از زمان ورود به اين كشور علاوه بر اينكه ابزاري در اختيار صدام عليه ايران بودند، در سركوبها و كشتار شيعيان عراق نيز از عوامل اصلي رژيم بعث و اسلحه اي عليه ملت عراق بودند، بنابراين كشور عراق امروز قادر به تحمل اين افراد نيست و پرونده جنايت هاي اين تروريست ها را به هر حال دير يا زود به جريان مي اندازد

* به نظر مي رسد تلاش آمريكا بيشتر بر فراهم ساختن زمينه پناهندگي نيروهاي منافقين در ديگر كشورها متمركز شد، پيش بيني ها از وضعيت آتي نيروهاي اين گروهك در آينده چيست؟

** موج رايزني هاي جديد آمريكا چالشهاي زيادي در پي دارد، زيرا هم آمريكايي ها و هم كشورهاي اروپايي گروهك منافقين را در مقطع زماني طولاني جزو گروه هاي تروريستي قرار داده اند و تلاش براي دادن پناهندگي به آنها كه علي القاعده بايد در اروپا باشد براي آنها هزينه سنگيني دارد.

ترديدي نيست كه كشورهاي منطقه و بويژه همسايه ايران به هيچ وجه حاضر به پذيرش منافقين نيستند، بلكه به گسترش روزافزون ارتباطات خود با ايران مي انديشند، پس منافقين بايد براي هميشه با مرزهاي ايران خداحافظي كنند.

در حقيقت، زمينه سازيهاي لازم براي انتقال منافقين به اروپا هم از ماه ها پيش انجام شده بود و خارج كردن نام اين گروهك تروريستي از فهرست تروريستها از سوي انگلستان از جمله اين زمينه سازيها بود.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31