بررسی موضع اتحادیه اروپا در قبال سازمان منافقین

Uropموضع اتحادیه اروپا در قبال سازمان منافقین بسیار متغیر است و این رویکرد در بین کشور های عضو این اتحادیه به خوبی قابل مشاهده است. این موضع گیری ها در بین کشورهای اروپایی با دستگیری مریم رجوی در فرانسه به اتهام اقدامات تروریستی و نادیده گرفتن قوانین این کشور به اوج خود رسید. در مجموع، موضع کشور های اتحادیه اروپایی در قبال این گروه تروریستی نیز همچون ایالات متحده آمریکا، بیشتر استفاده ابزاری کردن از این فرقه تروریستی است. در شرایط فعلی این گروهک به ابزاری در دست اروپا و ایالات متحده برای پیشبرد سیاست های خود در منطقه تبدیل شده است.

هنگامی که مقر اروپایی منافقین در ژوئن 2003 توسط دولت فرانسه مورد هجوم واقع شد، ضربه مرگباری به این فرقه وارد آمد. پلیس فرانسه بیش از 160 عضو این گروهک ، که مریم رجوی از سرکردگان منافقین نیز جزء آنان بود را بازداشت و تحت بازجویی قرار داد. پلیس اذعان کرد که این گروه از نظر سیستم قضایی فرانسه مظنون به برنامه ریزی و حمایت مالی از عملیات های تروریستی است. این عملیات پلیس فرانسه به حدی بود که به گفته آنها ، یکی از بزرگترین عملیات هایی بوده است که ضد اطلاعات فرانسه طی 30 سال گذشته انجام داده است. بنابراین فرانسه اولین کشور اروپایی بود که خطر منافقین را جدی گرفت. ژان پیر رافائل نخست وزیر وقت فرانسه در مصاحبه ای که در لوموند منتشر شد اعلام کرد که عملیات پلیس سیستم عصبی یک سازمان تروریستی را هدف قرار داده بود. پس از اقدام پلیس در بازداشت مریم رجوی و عده ای از همفکرانش، تمامی نقشه های از قبل چیده آنها بر باد رفت. نقشه ترور های 25 نفره توسط سازمان امنیت فرانسه و روزنامه فیگارو افشاء و ردیابی شد، بحران سازی از طریق حمله به سفارتخانه های ایران کنسل شد، حمل و نقل رهبری سازمان و جابجایی اسناد و مدارک منتفی شد. درنتیجه این شکست بزرگ، یعنی دستگیری مریم رجوی و تصمیمات سیاسی و نظامی اش بود که رهبری این فرقه، سریعا از اردن به عراق رفته و خود را تسلیم مقامات نظامی آمریکا کرد تا با پشت کردن به قول و قراری که با رژیم بعث بسته بود، حداقل از حیث فیزیکی، خود و سازمانش را نجات دهد و فرصتی برای بازسازی تتمه این گروهک بیابد. پس از ضربه به راس این گروه در فرانسه، مرکزیت سازمان در واکنشی هیستری، از یک طرف حساب می کرد اگر با حداکثر خشونت و شانتاژ وارد کارزار نشود، اولاً احتمال استرداد مریم رجویبه تهران وجود دارد،ثانیاً این که قدرت نمایی جدید شاید مفری برای باج خواهی از غربی ها به ویژه دولت فرانسه باشد. به هر حال واکنش این گروه تروریستی با دستوری تشکیلاتی ، ده مورد خود سوزی اعضاء و فعالین این گروهک بود که به مرگ دو تن از آنها منجر شد. این اقدام منافقین که ادامه انقلاب ایدئولوژیک آنها بود از دیدگاه غربی ها به "باج خواهی" ، "مازوخیسم" و "تروریسم" تعبیر شد. به گونه ای که وزیر کشور وقت فرانسه، این گروهک را "وحشی ترین گروه تروریستی جهان" نامید که این تنها یک عکس العمل عصبی و گذرا نبود، بلکه به نگاه و شناخت مجددی بر مواضع و ایدئولوژی منافقین در کشور های اروپایی مبدل شد. ژان فرانسواکوپه سخنگوی دولت فرانسه، این خودسوزی ها را شدیداً نمایشی خواند. وی افزود:

«متاسفانه این اعمال چیز های زیادی درباره طرز فکر رهبری آنان را برایمان آشکار می سازد».

از طرفی دیگر اقدام یک دادگاه انگلستان در خروج نام این گروه تروریستی از لیست گروه های تروریستی خود با واکنش های منفی بسیاری از اعضاء اتحادیه اروپایی مواجه شد، حتی برخی از مقامات دولتی انگلستان نیز در برابر این اقدام دادگاه موضع گیری کردند. دیوید میلیبند وزیر امور خارجه انگلستان با اشاره به اقدامات تروریستی این گروهک، تحرکات اعضای این گروه را در تلاش برای خروج از لیست گروه های تروریستی انگلستان را نفرت انگیز توصیف کرد، وی اظهار داشت که این گروهک مسوول یک سری از اقدامات تروریستی نفرت انگیز طی مدت طولانی بوده و آنها هرگز به طور علنی خشونت را کنار نگذاشته اند، و تنها سلاح هایشان را در عراق در نتیجه قدرت بسیار بالای نیروهای آمریکایی تحویل داده اند. از طرفی دیگر تعدادی از نمایندگان پارلمان اروپا نسبت به خروج نام منافقین از لیست گروه های تروریستی هشدار داده اند، این نمایندگان ضمن محکوم ساختن اقدام دادگاه انگلستان اعلام کردند:

«نسبت به این اقدام هشدار می دهیم، زیرا با این کار سوء تفاهم ایجاد می شود که این سازمان یک گروه مشروع دموکراتیک است، در حالی که اعضای پشیمان این گروه شکنجه شده و در زمان صدام به زندان ابوغریب فرستاده می شدند».

اقدام دادگاه انگلستان از این منظر قابل تامل است که در دراز مدت باعث بروز چالش های جدی در نحوه نگرش به پدیده تروریسم در سطح جامعه بین الملل گردد، کما اینکه همین حکم به صورت بالقوه پتانسیل این را دارد که در آینده روند خود را به سایر لیست های تروریستی و اسامی موجود در آنها تعمیم داده و در نهایت گروهی که به زعم وزارت امور خارجه آمریکا یک مجرم بین المللی و قابل پیگرد و محاکمه و مجازات است، ضمن تبرئه از همه جرائم مرتکب شده، در نهایت از جامعه بین المللی تقاضای غرامت نیز بکند. در شرایطی که وزارت امور خارجه آمریکا برای اثبات تروریست بودن منافقین اقدام به یک پژوهش آکادمیک و انتشار ده ها صفحه سند و قراین می دهد، دادگاهی در انگلستان برای توجیه خارج ساختن نام این گروه تروریستی از لیست گروه های تروریستی، تنها به این بسنده می کند که منافقین طی یک اقدام پنهانی که تنها محدود به صحن یک دادگاه می شود، از مشی مسلحانه و خشونت آمیز کنار کشیده اند. به هر حال با وجود اقدام دادگاه انگلیسی در کنار گذاشتن نام این گروهک از لیست گروه های تروریستی این کشور، اتحادیه اروپا در بازنگری فهرست گروه هایی که آنها را ترورست می داند، تصمیم گرفت که این گروهک را همچنان در این فهرست ابقاء نماید و تروریست قلمداد کند. از این اقدام اتحادیه اروپا می توان چند نکته استنباط کرد:

1- ابقاء نام منافقین در لیست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا به این معنی است که مستندات حقوقی این اتحادیه ربطی به ملاک های حقوقی دادگاه انگلیسی و سایر لیست های تروریستی ندارد، همچنان که در متن تصمیم اتحادیه اروپا نیز بر این نکته تصریح شده است، که این نشان دهنده اختلافات عمیق دیدگاهی میان دادگاه انگلیسی با سایر نهاد ها و کشورهایی است که کماکان نام این گروه را معادل تروریست می دانند.

2- ابقاء منافقین در لیست اتحادیه اروپا نشان دهنده این واقعیت است که راه های فرعی که آنها برای بیرون آوردن نامشان از لیست های تروریستی معتبر پیش گرفته اند، ثمربخش نبوده و نخواهد بود، کما اینکه به دنبال اجرای حکم دادگاه انگلیسی فشار این گروه تروریستی بر روی آمریکا نیز نه تنها نتیجه ای به همراه نداشته، که به ادامه کنترل دارایی ها و بلوکه کردن اموال آنها در لیست خارجی وزارت خزانه داری آمریکا نیز انجامیده است.

3- ابقاء نام منافقین در لیست اتحادیه اروپا به این معنی بود که از تغییر دوره ای ریاست اتحادیه اروپا(با انتخاب فرانسه) هم این گروهک تروریستی نه تنها منتفع نشد، بلکه مایوس نیز گشته و با این حقیقت مواجه شده که فی الواقع و به طور اساسی و بنیادی مشکلی از آنها رفع نشده است.

 


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش خبر

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان