«بازخواني پرونده يك رئيس جمهور»

Banisadr1شگردهای بنی صدر برای رسیدن به قدرت؛

آن روز که بنی صدر به همراه حضرت امام از پلکان هواپیما پایین آمد و وارد ایران شد ، شاید هیچ کس فکر نمی کرد که روزی او بر مسند ریاست جمهوری تکیه زند ، ولی او خوب می دانست که برای چه به کشور آمده است ، او از فرصت های پیش آمده به خوبی استفاده کرد تا خود را در نزد مردم محبوب جلوه دهد و شهرت مطلوبی به دست آورد .

مطبوعات آن روز که غالباً به دست روشنفکران وابسته اداره می شد با یک برنامه ریزی بسیار دقیق و حساب شده که دست پنهان غرب در پشت ماجرا قرار داشت از بنی صدر چهره ای ساختند که به گمان مردم او تنها راه نجات کشور از بحران پس از انقلاب بود .*

تیترهای درشت روزنامه ها در آغازین روزهای پیروزی انقلاب با ارائه یک چهره متفکر و اندیشمند از بنی صدر در مردم عطش به قدرت رسیدن چنین شخصی را ایجاد کرد .

وی علاوه بر سخنرانی های سلسله وار و پاسخ به پرسش های جوانان که در صدا و سیمای آن روز پخش می شد با تأسیس روزنامه انقلاب اسلامی پا به عرصه مطبوعات گذاشت تا از این طریق بهتر بتواند عطش مردم را شدت بخشد .

افزون بر این روزنامه های کیهان و اطلاعات و نیز روزنامه میزان با چاپ درشت و مصاحبه های طولانی با وی نقش به سزایی در چهره سازی از او داشتند . روزنامه کیهان در تاریخ 30 بهمن 57 یعنی 8 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی به جای معرفی شهید مطهری و شهید بهشتی کتاب اصول و پایه و ضابطه های حکومت اسلامی متعلق به بنی صدر را به روزنامه کشاند و در شماره های متوالی به معرفی آن کتاب و آرای سیاسی بنی صدر درباره حکومت پرداخت .

برخی از تیترهای این مقالات عبارت بودند از :

" حکومت اسلامی ، حکومت عقیده است . " روزنامه کیهان ، 30 بهمن 57

" قدرت باید به توده بازگردانده شود ." روزنامه کیهان ، 6 اسفند 57

" در اساس ، اساس کار است نه سرمایه ." روزنامه کیهان 12 اسفند 57

" جامعه باید دفاع از خودش را سازمان بدهد تا قشون به عنوان اساسی ترین ابزار جامعه طبقاتی و سلطه طبقاتی و تراکم قدرت در کانون از بین برود ."

روزنامه کیهان ، 7 اسفند 57

تیترهای فوق در مقطع زمانی ای انتخاب شده بود که با تبلیغاتی گسترده وی به عنوان دکترای اقتصاد و تنها شخصی که می تواند اقتصاد به هم ریخته کشور را نجات دهد معرفی می شد .

روزنامه کیهان که آن ایام توسط ملی گراها اداره می شد ، مصاحبه ای طولانی را با وی در هفت قسمت همراه به عکس های جذاب و خندان به چاپ رساند که در اولین قسمت آن در ستون اشاره مطالبی تنظیم شده بود تا چهره بنی صدر را برای خوانندگان بیشتر معرفی کند :

" 45 ساله است و اهل باغچه در 16 فرسخی همدان ، دکترای جامعه شناسی و اقتصاد دارد ، پس از مبارزاتی در سال 1341 ایران را ترک کرد و در طول 16 سال دوری از وطن در خارج از کشور پیوسته درباره مسائل ایران مطالعه می کرد و با استفاده از منابع مختلف و کتاب ها و مقالات و روزنامه ها و مجلاتی که از ایران برایش ارسال می شد ، آرشیوی درباره مسائل ایران درست کرد .

در خلال این سال ها به زبان فارسی و فرانسه دهها کتاب و مقاله نوشته و منتشر کرده است و فعالیت های گسترده ای در زمینه مبارزات ملی و اسلامی داشته است ، در بهمن امسال ( 57 ) همراه امام خمینی به ایران وارد شد و از آن به بعد دیگر روزی نیست که حداقل یک جلسه سخنرانی نداشته باشد .

از کتاب های او به زبان فارسی می توان از اقتصاد توحیدی ، رابطه مادیت و معنویت ، کیش شخصیت ، نفت و سلطه ، تعمیم امامت ، مبارزه با سانسور ، اصول پایه و ضابطه های حکومت اسلامی ، روش شناخت بر پایه توحید ، موقعیت ایران و نقش مدرس ، زور علیه عقیده و بیانیه حکومت اسلامی نام برد ، سخت گرفتار است و مصاحبه ما با او در شرایطی دشوار انجام گرفت . "

روزنامه کیهان ، 7 فروردین 57

بنی صدر در این مصاحبه سعی کرد خود را طرفدار روحانیت جلوه دهد و با انتقاد از روشنفکران گفت : " روشنفکران از تحلیل درست تحول جامعه ایران ناتوان هستند ."

روزنامه کیهان 7 فروردین 57

وی در عین حال با یک ژست آزاد اندیشانه اظهار می داشت : " انتقاد نه تنها توطئه نیست ، بلکه لازمه جلوگیری از توطئه است ."

روزنامه کیهان ، 29 فروردین 58

البته بنی صدر توطئه را فقط کارهای مسلحانه ، ترور و خرابکاری در کارخانه می دانست و می گفت مصادیق توطئه همین هاست ! ( روزنامه کیهان ، 29 فروردین 57 ) وی در صدد بود چنین وانمود کند که در مسائل مختلف دارای تخصص می باشد و صاحب نظر است ، لذا در باب نظام سیاسی نیز اظهار نظر می کرد و می گفت :

" بدون استقلال ، آزادی ممکن نیست و استقلال چیزی نیست که مثل غسل ارتماسی باشد که بروی توی آب و از آن طرف بیایی بیرون و بگویی پاک شده ای ، یک جریان طولانی دارد و غسلش به اصطلاح ترتیبی است ، باید به ترتیب و تدریج انجام بدهید و یک به یک آن روابط آلی سلطه را قطع بکنید تا مستقل شوید ، آن روابط هنوز پا برجاست ."

روزنامه کیهان ، 16 فروردین 58

بر اساس دیدگاه این نظریه پرداز ، چون مردم به استقلال کامل نرسیده اند ، هنوز از آزادی برخوردار نيستند ، وی در بخش اقتصاد که خودش را صاحب نظر می دانست ، اظهار داشت : " سرمایه داران ما کار فرمای سیاسی بودند . "

روزنامه کیهان ، فروردین 58

یکی دیگر از عواملی که می توانست بر محبوبیت بنی صدر بیفزاید ، حمایت از زنان جامعه بود ، به همین دلیل وی اظهار می داشت : " در جامعه مساوات حقوق اجتماعی زن و مرد را تضمین می کنیم ."

روزنامه کیهان ، 26 اسفند 57

____________________

* در مجموعه اسناد لانه جاسوسی که توسط دانشجویان پیرو خط امام منتشر شده است ، به اسنادی بر می خوریم که جالب توجه است ، در یکی از این اسناد سناتور مصباح زاده مدیر مسئول روزنامه کیهان به سفیر آمریکا وعده می دهد که چنانچه به او اجازه داده شود ، کیهان در عرض چند هفته از جبهه ملی قهرمان ملی می سازد .

و در سند دیگری سفیر آمریکا گزارش می دهد که به مدد روزنامه کیهان اقداماتی در دست است تا از طریق دست کاری در افکار عمومی جبهه ملی و .... بتواند با زیرکی رهبری مخالفان را از دست ( امام ) خمینی بیرون آورد .

ادامه دارد...

 


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان