ايران و تاثيرات مثبت بر اوضاع داخلي عراق

Iraniraq

به گزارش فارس، روزنامه فرامنطقه‌اي "القدس العربي" چاپ لندن در اين مقاله افزود: «درخواست اخير واشنگتن مبني بر آمادگي براي شروع دور چهارم گفتگوها درباره اوضاع داخلي عراق، از تغيير مواضع سياسي آمريكا در قبال ايران حكايت مي‌كند.»

اين روزنامه ادامه داد: «اين تغيير موضع نشان داد كه افكار عمومي آمريكا نسبت به سياست‌هاي سران اين كشور در عراق به شكلي چشمگير رو به منفي ‌گراييده است و بايد در اين راه براي نقش ايران اهميت قايل شوند. از اين رو، نظرسنجي‌ها نشان داد كه مردم آمريكا با حمله نظامي به ايران مخالفت‌اند و موجي از انتقادات، حتي در اروپا، متوجه سخنان " هيلاري كلينتون"، نامزد رياست جمهوري آمريكا، شد كه اعلام كرده بود در صورت حمله به اسرائيل ايران را نابود خواهم كرد.»

نويسنده اين مقاله تصريح كرد: «ارتباط مستحكم بين منافع آمريكا و اسرائيل باعث نگراني گروهي بسيار از سياست‌هاي كاخ سفيد شد. بنابراين، نگاه‌ها و فشارها همگي متوجه برقراري مذاكرات با ايران شد، زيرا ايران به شكلي مستقيم تاثير خود را بر اوضاع عراق به اثبات رسانده است، به گونه‌اي كه آمريكا و انگليس تا كنون نتوانسته‌اند اين گونه در عراق تاثيرگزار باشند. از اين رو، تلاش مي‌كنند در روابط بين تهران و بغداد شكاف ايجاد كنند.»

وي اظهار كرد: «در هفته‌هاي اخير ابرقدرت‌ها سعي كردند افكار عمومي عراق را عليه جمهوري اسلامي بسيج كنند. بنابراين، موجي از انتقادها درباره دخالت در امور داخلي عراق متوجه ايران شد. در حالي كه گروهي از سياستمداران عراقي هدف اصلي اين اتهامات و غرض‌ورزي آن را دريافتند، گروهي ديگر اغفال شدند و در اين‌باره اظهاراتي كردند كه در نهايت ممكن است به تضعيف حكومت عراق در برابر اشغالگران بينجامد.»

القدس العربي در اين مقاله افزود: «ايران اهتمام خود به اوضاع داخلي عراق و ايجاد امنيت و ثبات در اين كشور را بر كسي نمي‌پوشاند؛ البته به شرط خروج اشغالگران از اين كشور؛ زيرا تهران حضور بيگانگان را در عراق تهديدي براي امنيت ملي خود مي‌داند.»

اين روزنامه عربي ادامه داد: «عمليات بصره به خوبي تاثير ايران را در اوضاع داخلي عراق نشان داد. اين در حالي بود كه انگليسي‌ها از كنترل اوضاع شهر بصره ناتوان ماندند و ترجيح دادند حضور خود را به حوزه فرودگاه اين شهر محدود كنند. آنها در آغاز معتقد بودند عملياتي كه "نوري المالكي"، نخست وزير عراق، اجرا كرده است به شكست خواهد انجاميد.»

اين مقاله تاكيد كرد: «در اين حال تحركات راهبردي ايران مانع درگيري بين نيروهاي داخلي عراق شد. ايران مي‌داند كه عناصري مختلف از ساير گروه‌هاي عراقي و حتي اسرائيل به درون شبه‌نظاميان اين كشور نفوذ

كرده‌اند. بنابراين، جمهوري اسلامي با توجه به تاثيري كه بر اين گروه‌ها دارد، رها كردن آنها را به صلاح نمي‌داند، بلكه سعي مي‌كند آنها را در راه خروج اشغالگران بسيج نمايد و از نفوذ نيروهاي غير قانوني به اين گروه‌ها و ارتش اين كشور جلوگيري كند.»

اين روزنامه نوشت: «اشغالگران و اسرائيلي‌ها براي جلوگيري از توسعه نفوذ ايران احساسات مردم عراق را به كار گرفتند و افكار عمومي اين كشور را عليه ارتش المهدي بسيج كردند و در اين راه به دليل ارتباط رهبران اين جريان به ويژه "مقتدا صدر" با ايران تمامي انتقادها را متوجه جمهوري اسلامي نمودند. از اين رو، سفير ايران در بغداد طي اظهاراتي كوبنده اعلام كرد كشورش در راه برقراري امنيت و ثبات عراق تلاش مي‌كند و در اين راه از حكومت عراق و عمليات اخير آن در بصره حمايت مي‌كند.»

القدس العربي در ادامه به مسايل مرتبط با سياست ايران در عراق اشاره مي‌كند و مي‌نويسد: «ايران از حضور آمريكا در عراق و خليج (فارس) و همچنين حضور نيروهاي مجاهدين خلق [گروهك تروريستي منافقين] در عراق احساس نگراني مي‌كند. ايران از تمامي گروه‌هاي عراقي چه شيعه و چه سني حمايت مي‌كند و آنها را به منظور مقاومت در برابر اشغالگران بسيج مي‌نمايد. نكته ديگر اينكه ايران خواهان درگيري داخلي گروه‌هاي عراقي نيست و با تاثيري كه بر رهبران اين گروه‌ها دارد مانع ايجاد درگيري مي‌شود.»

اين روزنامه ادامه مي‌دهد: «ايران تنها كشوري بود كه از رهبران عراقي، از رئيس جمهور گرفته تا نخست وزير و ساير وزرا و نمايندگان مجلس، از تمامي‌ آنها استقبال كرد و از اولين كشورهايي بود كه سفارت خود را در بغداد گشود. ايران همچنين به عنوان ميانجي تلاش كرد تا روابط عراق و سوريه بهبود يابد. "احمدي نژاد" تنها رئيس جمهوري بود كه به طوري علني و هفته‌ها پس از اعلام اين سفر، از عراق ديدار كرد، در حالي كه "جرج بوش" و "‌توني بلر" و ... همگي به طوري مخفيانه و بدون اطلاع قبلي وارد بغداد شدند. اين در حالي است كه كشورهاي حوزه خليج فارس نسبت به دولت عراق هنوز سياستي شفاف ندارند و حتي حاضر نشده‌اند بدهي‌هاي اين كشور را ببخشند يا سفارتخانه‌هاي خود را در بغداد بگشايند.»

نويسنده اين مقاله در پايان با اشاره به تلاش گروه‌هايي براي بر هم زدن روابط ايران و عراق مي‌نويسد: «تا كنون اين روابط مستحكم باقي مانده است. شكي نيست كه نيروهاي اشغالگر شاهد توسعه روابط تهران و بغداد و از اين موفقيت نا خرسند هستند. اين نيروها خود را از برقراري امنيت وثبات در عراق ناتوان مي‌بينند و نقش ايران را در اين راه ضروري مي‌دانند، زيرا بدون آن اوضاع داخلي عراق به مشكلي سياسي بزرگي براي اشغالگران تبديل خواهد شد.»


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان